Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lesz különbség azok...

Miért lesz különbség azok között akik feltámadnak, akik a Mennybe jutnak?

Figyelt kérdés

Jézus szerint minden ember egyenlő?

Nekem azt mondták, hogy a földi életet és jótetteket figyelembe véve mérnek majd a túlvilágon. Aki is többet adott,jobban tudta Jézus utasításait követni,nagyobb áldozatot hozott az a túlvilágon is többet kap.

Meg van ott is különböző szintek és szférák és oda lesznek az emberek elhelyezve.

Na de aki később tét meg annak kevesebb lehetősége van jót cselekedni. Akkor ő kevesebbet is fog kapni a túlvilágon.

Így pont nincs egyenlőség. Nagyjából a munkád szerint jutalmaznak.

Ki mit tud erről? Mit mondott Jézus,mit ír a Biblia erről?

2015. szept. 22. 13:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Az hogy "mérnek" a másvilágon, az azt jelenti, hogy eldöntik, hogy a mennybe vagy a pokolba kerülsz. De aki a mennybe kerül, ott már nincs különbség, ott mindenkinek egyformán jó.

A pokol érdekesebb kérdés, ott már változnak a vélemények. Van aki szerint egyformán szenvednek az oda jutott lelkek. Más vélekedés szerint (pl. az ortodox keresztényeknél) mindenki csak a bűnei arányában szenved.

Katolikusoknál még összetettebb a helyzet, mert ott "köztes állapotként" létezik a purgatórium is.

2015. szept. 22. 15:54
 2/7 Roland G. ***** válasza:

~Az Istennek nékem adott kegyelme szerint, mint bölcs építőmester, fundamentomot vetettem, de más épít reá. Kiki azonban meglássa mimódon épít reá.Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, amely vettetett, mely a Jézus Krisztus.Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentomra;Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minémű legyen, azt a tűz próbálja meg.Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi.Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül.~1.Kor 3:10-15

Lukács 19-ben is van arról szó,hogy egyik ember 5 városon,a másik 10 városon fog uralkodni,tehát a példázat szerint a jutalmazás mértéke nem ugyanaz lesz,de a Mennyben senkinek sem lesz hiányérzete,vagy ilyesmi,mert ezek rossz és földi érzések,ott pedig nem lesz olyan,hogy ROSSZ!

2015. szept. 22. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés. Lehet, hogy valaki egész földi életében ún. jó cselekedeteket cselekedett, de a motiváció hibás volt. Az ilyen ember a puszta életén kívül semmit sem kap, ha ugyan azt megkapja. Jézus azt mondta, hogy "Én vagyok az Út". Azt is mondta, hogy "Én vagyok az ajtó". Nem létezik olyan jó cselekedet, ami elég jó lenne ahhoz, hogy kompenzálja annak hiányát, ha valaki nem lép be a Mennybe vezető út ajtaján, illetve nem megy végig az úton. Ahhoz hasonlóan, ahogy normális ember nem várja, hogy Bécsbe érkezik, ha Damaszkusznak vette az irányt. Vagyis a Jézus Krisztus által való megtérés alapvető, és az általad felvázolt jutalmazás azok között fog lezajlani, akik ezt megtették. Akik nem, azok nem mehetnek be a Mennybe sem.
2015. szept. 22. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:

a jó cselekedeteket nem azért cselekszünk hogy megváltást nyerjünk.

és ez a jó cselekedet valójában nem az.

az igazi jó cselekedet önzetlen és szívből jövő,amiért nem várunk semmit cserében egy köszönöm ön kívül.

Isten tudja azt hogy mely cselekedet jó és önzetlen valójában.

egyszer mikor a templomban bement egy gazdag ember és adakozott, nagyobb őszeget, mert ugye megengedhet e magának.

utána ment egy szegény asszony,ő csupán aprót tudott adni.

Jézus azt mondta,bizony mondom néktek,ez a szegény asszony többet adott mint más.

a gazdag felháborodva mondta hogy hogy,hisz én sokkal többet adtam.

Jézus így felelt,te csak annyit adtál amire már nincs szükséged.

de ő bár szegény és nagy szükség volna rá és mégis oda adta mindenét Istennek.

olykor a kevesebb a több és értékesebb.

ha szívből való és őszinte....

tehát nem attól fűg hogy ki menyit cselekedet,hanem attól hogy ki mért és milyen szándékból és szívből cselekedet.

és a menyben nincs jobb és még jobb élet mód.

ott csak mennyei életmód van,minden oda jutónak egyaránt....

2015. szept. 23. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó cselekedet, ami hitből, azaz kijelentésből van. Az összes többi holt cselekedet, mindegy, mennyire önzetlen.
2015. szept. 23. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:

egyszer egy vasárnapi napon Jézus meg gyógyított egy púpos asszonyt.

erre felháborodottan szólták le,ott a hét többi napja de a vasárnap a pihenés az úr napja!

s te?

Jézus válasza,ha az egyik birkátok bele esik egy gödörbe vasárnap nem segítetek rajta?

a segítség ha szívből jövő és önzetlen nem pont oly értékes egy ateistától mint egy hívő töll?

az ateista nem érdemli meg ugyan úgy a köszönömöt?

de hogy nem..

megjegyzem én keresztény vagyok,és nem ateista..

2015. szept. 24. 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:

birkátok hogy ez hogy jött:D

bárányotok:DDD

2015. szept. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!