Telefon böjt, hogyan csináljam?
Közelebb szeretnék kerülni Istenhez, mert úgy érzem a telefon elveszi az időt amit vele tölthetnék és felesleges időpazarlás.
De ha megpróbálom, hogy jó akkor nem fogok telefonozni,kikapcsolom a WiFit pár perc múlva megint telefonozok és elegem van és bűntudatom, nem tudom mit tehetnék.
A szíveddel akkor is benne maradhatsz a jelenlétében.
A bűntudat nem Istentől jövő adás... Krisztusban nincs kárhoztatásunk, elfogadottak vagyunk.
Kérj Jézustól segítséget.
Amúgy én is sokat nyomkodom a telt, de a tekintetem Jézuson tartom.
1. Zárd a telefonod egy fiókba, és ülj le egy másik szobában. Utána vegyél a kezedbe egy könyvet. Így hosszabbítsd meg az időt, amit telefon nélkül töltesz.
2. Amint az eszedbe jut a telefont nyomkodva, hogy telefon böjtöt akarsz tartani, bármit látsz is éppen, tedd el a telót.
Én azt javaslom, hogy imában kérj segítséget Istentől, hogy be tudd tartani a böjtöt.
Ha mégis visszaesel, akkor se add fel, hanem küzdj tovább, hogy a telefon elött eltöltött időd minél közelebb legyen a nullához.
A celokat nem ugy kell kituzni, hogy "akkor nem fogok telefonozni". Hanem konkret, realista es merheto celt kell meghatarozni.
Mondjuk lefekves elott egy oraval korabban leteszed /elteszed. Vagy napkozben egy orara (ha az sok, akkor eloszor fel orara) nem nezed meg.
Vagy bizonyos dolgokra csak naponta 1-2 orara hasznalod (nyilvan ha mindenkivel azon tartod a kapcsolatot, akkor nem tudod teljesen lerakni, de mondjuk bizonyos reszeket, app-eket nem nezel). Vagy a lakasban egy helyen legyen: ha nem abban a szobaban vagy, hanem pl. a konyhaban, akkor nincs telefon.
Vagy amikor a Bibliat olvasod vagy imadkozol, akkor egy masik szobaban legyen (mondjuk van, aki a Bibliat vagy az imait is a telefonrol olvassa).
Es ez nehez lesz, arra keszulj fel elore, szoval ha parszor nem sikerul, akkor nem baj.
Sose fogadkozz, mert nem vagy a magad ura! Ha a magad ura lennél, akkor az akaratod teljesülhetne.
Ha fohászkodsz, akkor a saját magad változását kérd és hogy az Úr tegyen olyanná, hogy megláthasd az ő akaratát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!