Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztény vagyok, de...

Ha keresztény vagyok, de teljesen ellene vagyok a "Fordítsd oda a másik orcád is!" elvnek, akkor a pokolra jutok?

Figyelt kérdés
Amikor Jézus elkergette a templomból az árusokat és felborította a portékáikat, akkor szerintem abban a pillanatban ő sem eszerint az elv szerint cselekedett. Ha így lett volna, akkor segített volna nekik, hogy boldogulhassanak, nem? Hiába követtek el tiszteletlenséget Isten ellen, oda kellett volna fordítania a másik orcáját is, alias segítenie kellett volna, vagy nem?
febr. 17. 12:26
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Én igyekszem így élni, pedig még keresztény sem vagyok.

Ha becsapnak, ha megkárosítanak, ha hazudnak, stb, elengedem, megbocsájtok. A "tartozást" magamban neki ajándékozom, és tovább lépek.

Nem mindig sikerül, de törekszem rá, lehet ha engem bántanak, annyira nem érdekel, de ha látom hogy másokat, akkor nem hagyom annyiban.

Ez egy nagyon fontos tanítása annak a mesternek, érdemes megszívlelni szerintem.

febr. 17. 18:51
 22/31 anonim ***** válasza:
54%

"Tudom extrém példa, de tegyük fel, hogy egy pedofil erőszaktevő megerőszakolja, majd megöli a 10 éves kislányomat. Akkor nekem jó keresztény lévén "odafordítva a másik orcámat is", fel kéne ajánlanom neki a másik kislányomat is, hátha még nem volt neki elég? Ezt kell tennie egy kereszténynek? Ha ezt jelenti kereszténynek lenni, akkor én qrvára nem akarok az lenni. A Biblia legtöbb tanításával egyetértek, de ezzel az eggyel nagyon nem. És az összes magyarázat erre a másik orcás tanításra, mind-mind egy ostobaság, amit eddig hallottam."

De megint nincs igazad. Ha valaki ilyen szörnyűséget tenne a kislányoddal, és te csak úgy annyiban hagynád, az sem a másik orcád oda fordítása, hanem az már a jóra való restség. Egy dolog oda fordítani a másik orcádat ha valaki felpofoz. De egy szörnyűség esetén szükséges, sőt, megkövetelt az elégtétel. De ez nem azt jelenti, hogy te önjelölt igazságosztóként fogod magad, megkötözöd az elkövetőt, és egyesével kitéped a fogait és körmeit egy fogóval bosszúból, utána kiheréled és levágod a szerszámát amit utána megtetsz vele, noha ez még jobb lenne annál, mint amit érdemel egy ilyen elkövető.

febr. 17. 19:02
 23/31 A kérdező kommentje:
#22 Egyetértek, de a jóra való restség és a másik orca odafordítása nagyon sok esetben ellentmond egymásnak. Tudom, hogy a Biblia metaforákat használ és az Ószövetség és az Újszövetség Istene olyan, mintha 2 teljesen különböző Isten lenne. Ezért tartom nehéznek, sőt lehetetlennek betartani a Biblia minden tanítását. Képtelenség!
febr. 17. 19:15
 24/31 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy nem értesz valamit, nem jelenti, hogy ellene vagy.

Most vagy a pokolban, és jössz onnan kifelé. Halál után, nincs pokol, mert véget ér a lecke.

febr. 17. 19:45
 25/31 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy a Biblia metaforákat használ és az Ószövetség és az Újszövetség Istene olyan, mintha 2 teljesen különböző Isten lenne."

Csak kíváncsiságból kérdezem, az apostolok cselekedeteit és a jelenések könyvét elolvastad is, és így állítod ezt?

febr. 17. 20:25
 26/31 anonim ***** válasza:
62%

Valahol egy olyan magyarázatot olvastam erre, hogy nem azt jelenti, hogy szólítsd fel a bántalmazót a bántalmazás folytatására, hanem hozd olyan helyzetbe, hogy elszégyelhesse magát.

Ha visszaütsz, ugyanis, akkor mintegy legalizálod az ő eröszakosságát, lesüllyedsz a szintjére.

febr. 17. 20:30
 27/31 anonim ***** válasza:

"Ha visszaütsz, ugyanis, akkor mintegy legalizálod az ő eröszakosságát..."

Ez nem így működik.

febr. 17. 20:31
 28/31 anonim ***** válasza:
Nem... Elég rosszul értelmezed ezt a részt.
febr. 17. 21:37
 29/31 Potyondi Gergely ***** válasza:
60%

Ha azt látod, hogy valaki ártani akar egy szerettednek, akkor az illetőt állítsd meg úgy, hogy közben ne legyen benned gyilkos szándék.

Az ellenség szeretete Jézus egyik legnehezebb tanítása, de be kell tartanunk.

Ha egy normális ember gyűlöl egy bűnözőt, de ez a bűnöző élete végén szívből megbánja bűneit, és mennybe jut, míg a normális ember úgy hal meg, hogy az élete végén is gyűlöli ezt a bűnözőt, akkor hogy fog a mennyben lenni vele?

A mennyben nincs viszály. A halál után már késő megbánni a gyűlölködést.

febr. 17. 22:12
 30/31 Jégszív ***** válasza:
52%
Ez Nem azt jelenti, hogy a pokolra kerülsz. Azt jelenti, hogy (többé-kevésbé) NORMÁLIS vagy. Egyébként csodálkozom, hogy a Hegyi beszédnek csak ezen a részén akadtál ki... 😊
febr. 17. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!