Ha keresztény vagyok, de teljesen ellene vagyok a "Fordítsd oda a másik orcád is!" elvnek, akkor a pokolra jutok?
Bizony nagyon könnyű azt mondani magunkról, hogy keresztények vagyunk, de nagyon-nagyon nehéz elérni, hogy majd Krisztus is azt mondja rólunk.
A mai magyar egyházi vezetők többsége például azt hiszem nem lesz azok között akiket Krisztus tanítványainak ismer el.
Máté 10:16
Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok
Kérdező ha keresztény vagy akkor erre egyébként tudnod kéne a választ, illetve feltehetően ismersz olyanokat akik kompetensen tudnak válaszolni (jársz templomba ahol megtudod kérdezni a papot).
Ettől függetlenül miben nyilvánul meg az, hogy "nem fordítod oda a másik orcádat"?
Csak mert ez nem feltétlen jelent azt, hogy vissza is "ütsz". Az már bűn. Tudtommal ez egyébként nem törvény, hogy fordítsad oda de nem is Istennek tetsző ha nem fordítod oda.
A pokolra jutást pedig Isten dönti el a Bibliában olvasottak alapján ezért ezt csak ő tudja megmondani. Elméletileg Isteni kegyelemből tudsz üdvözülni.
Nem személyes sérelem volt, hanem elvi kérdés. Jézus a saját személyét ért sérelmekre egyszer sem válaszolt erőszakosan.
De amúgy az agresszív emberek mindig ezt a sztorit húzzák elő a farzsebükből, hogy legitimálják az erőszakosságukat.
"Az árusok tiszteletlenek voltak Istennel szemben,"
Szentháromság tanítása szerint Jézussal szemben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!