Isten ha tökéletes entitás, volt, van és lesz, mégis hogy fejlődhetett és lett "emberségesebb" az idők folyamán?
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta"
A világot, amit először elárasztott, majd tűzesővel illetett, és az egyiptomi tíz csapást már ne is említsük...
Mi változott meg Istenben az évszázadok során, hogy nem talált ki újabb tömegpusztító módszert a szabad akaratból adódó "gonoszság" csökkentésére?
Helyette a földre küldte a fiát, majd végignézte, ahogy kivégzik és a végén kicsit morgott - három napig dörgött és villámlott?
Szóval semmi értelmeset nem sikerült hozzátenni a témához, köszönjük a kommentjeid.
A páncél és fegyverzet: szeretet
"A szeretet soha nem múlik el."
Részlet: Corrie ten Boom: Jézus győztes című könyvéből
Egy angol fordításban ez található: A szeretet még akkor is áll, ha minden más esik is.
A szeretet a Szent Szellem gyümölcséhez tartozik.
Amikor a koncentrációs táborban voltam, akkor minden nap a sorakozótéren kellett állni. Ez egy szörnyű tapasztalat volt -2 - 3 órát a jéghideg szélben. A felügyelőnő arra használta fel ezt az időt, hogy az ő kegyetlenségét bemutassa. Alig tudtam elviselni, látni és hallani ami előttem történik. Hirtelen egy pacsirta a levegőben énekelni kezdett. Mi mindnyájan felnéztünk. És mikor én az éneket hallgattam, én magasabbra láttam, fel a menny felé, és arra az igére gondoltam a Zsoltárokból: "Amilyen magas az ég a föld fölött, olyan magas Isten szeretete és irgalmassága mindazok fölött, akik őt félik." Psalm 103, 11
Akkor láttam hirtelen ezt a nagy isteni szeretetet. Ennek a realitása nagyobb volt mint a szörnyű kegyetlenség, amit én a saját testemben tapasztaltam, amit láttam körülöttem történni. Isten küldte ezt a pacsirtát, és ő küldte őt 3 héten keresztül minden nap, éppen a sorakozó idejére, azért hogy a tekintetünk elterelődjön az emberi kegyetlenségtől, Isten szeretetének az óceánjához.
Isten szeretete kitöltetett a mi szívünkbe a Szentszellem által (Róma 5,5), - mint egy védelem és mint egy fegyver. Ez véd a türelmetlenségtől, a heveskedéstől, a dicsekvéstől, az illetlen beszédtől, az elkeseredéstől, a haragot tartástól, a kárörömtől. És ez a szeretet egy erős fegyver a lélekmentés harcában. Mert ez senkit sem ad fel. A szeretet türelmes és jóságos, örül a jogosságnak és az igazsággal. Elhord mindent, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr, soha nem múlik el. Milyen erős a szeretet. És ez töltetett ki a szívünkbe.
Én még nem kértem emberáldozatot egyszer sem, nem mondtam azt, hogy rendben van a rabszolgaság és a nők sem érnek kevesebbet a férfiaknál.
Vagy neked ez a szeretés és igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!