Isten ha tökéletes entitás, volt, van és lesz, mégis hogy fejlődhetett és lett "emberségesebb" az idők folyamán?
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta"
A világot, amit először elárasztott, majd tűzesővel illetett, és az egyiptomi tíz csapást már ne is említsük...
Mi változott meg Istenben az évszázadok során, hogy nem talált ki újabb tömegpusztító módszert a szabad akaratból adódó "gonoszság" csökkentésére?
Helyette a földre küldte a fiát, majd végignézte, ahogy kivégzik és a végén kicsit morgott - három napig dörgött és villámlott?
Nem kell magyaráznod, hogy a 21. századi normák szerint miért problémás a Biblia. A KORABELI, ismétlem KORABELI erkölcshöz képest a zsidó nép egy roppant emebrséges törvénykezést talált ki magának, amelyet az istentől eredeztettek, mint minden nép.
Szerintem te képtelen vagy elvonatkoztatni a jelen erkölcsi normáitól. Ez nem baj, csak akkor ne próbálj többezer éves iratokat és történeteket értelmezni, mert leégeted magad.
A Bibliának jelentős része teljesen elvesztette az aktualitását, ezt nem vitatom. De te istent a mai szemmel vizsgálod, márpedig ha isten nem él, akkor pusztán egy irodalmi mű alakja. Akkor miért a jelenlegi erkölcs szerint ítéled meg? Fuck logic.
20#
Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság.
Azért mert eddig Te nem tapasztaltad meg ezt a szabadságot, akkor nem is lehetséges? Akár Számodra is?
Te szereted a hazugságot?
Nem a jelen erkölcsétől nem tudok eovonatkoztatni, hanem a sajátomtól.
Még mindig nem adtál rá okot, hogy miért nézzem azzal.
Gondolom tiéd a 18-as komment.
Ez semmiképp sem válasz arra, amit írtam.
Találkoztam nem 3gy vallással, ahol hasonlókat állítanak és ilyenek vannak a szentkönyvekben.
Lenne kedved erre válaszolni?
"Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság."
Ahol Zeusz lelke, ott a villám.
"Azért mert eddig Te nem tapasztaltad meg"
Így hirtelen nem tudok mit mondani, mert nem is beszéltünk erről és nem ért hogy mit akarsz ezzel mondani.
"Te szereted a hazugságot?"
Az én véleményem irreleváns, mi lenne ha visszatérnénk a témához.
Mert már sikerült eltérítened a témát.
Kívánom, hogy tapasztaltad meg ezt a mennyei függetlenséget a világ vélekedésétől! Ebben a szabadságban elfogadott, szeretett az ember. Nem utolsó sorban győztes.
Szeretni szeretsz?
Szeretsz igazságos, emberséges lenne a körülötted lévőkkel ?
Ennek még mindig nincsen semmi köze a témához.
Imádkozz az istenedhez, hogy megadja nekem :D
(a keresztény isten nem szerető sem igazságos)
Én még nem kértem emberáldozatot egyszer sem, nem mondtam azt, hogy rendben van a rabszolgaság és a nők sem érnek kevesebbet a férfiaknál.
Vagy neked ez a szeretés és igazság?
Ezzel mondani is akarsz valamit vagy csak szeretnéd, hogy tiéd legyen az utolsó szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!