Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten ha tökéletes entitás,...

Isten ha tökéletes entitás, volt, van és lesz, mégis hogy fejlődhetett és lett "emberségesebb" az idők folyamán?

Figyelt kérdés

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta"

A világot, amit először elárasztott, majd tűzesővel illetett, és az egyiptomi tíz csapást már ne is említsük...

Mi változott meg Istenben az évszázadok során, hogy nem talált ki újabb tömegpusztító módszert a szabad akaratból adódó "gonoszság" csökkentésére?

Helyette a földre küldte a fiát, majd végignézte, ahogy kivégzik és a végén kicsit morgott - három napig dörgött és villámlott?

febr. 10. 22:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
33%

Nem kell magyaráznod, hogy a 21. századi normák szerint miért problémás a Biblia. A KORABELI, ismétlem KORABELI erkölcshöz képest a zsidó nép egy roppant emebrséges törvénykezést talált ki magának, amelyet az istentől eredeztettek, mint minden nép.

Szerintem te képtelen vagy elvonatkoztatni a jelen erkölcsi normáitól. Ez nem baj, csak akkor ne próbálj többezer éves iratokat és történeteket értelmezni, mert leégeted magad.

A Bibliának jelentős része teljesen elvesztette az aktualitását, ezt nem vitatom. De te istent a mai szemmel vizsgálod, márpedig ha isten nem él, akkor pusztán egy irodalmi mű alakja. Akkor miért a jelenlegi erkölcs szerint ítéled meg? Fuck logic.

febr. 15. 00:59
 22/33 anonim ***** válasza:
51%

20#

Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság.

Azért mert eddig Te nem tapasztaltad meg ezt a szabadságot, akkor nem is lehetséges? Akár Számodra is?

Te szereted a hazugságot?

febr. 15. 07:02
 23/33 anonim ***** válasza:
49%

Nem a jelen erkölcsétől nem tudok eovonatkoztatni, hanem a sajátomtól.

Még mindig nem adtál rá okot, hogy miért nézzem azzal.

Gondolom tiéd a 18-as komment.

Ez semmiképp sem válasz arra, amit írtam.

Találkoztam nem 3gy vallással, ahol hasonlókat állítanak és ilyenek vannak a szentkönyvekben.

Lenne kedved erre válaszolni?

"Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság."

Ahol Zeusz lelke, ott a villám.

"Azért mert eddig Te nem tapasztaltad meg"

Így hirtelen nem tudok mit mondani, mert nem is beszéltünk erről és nem ért hogy mit akarsz ezzel mondani.

"Te szereted a hazugságot?"

Az én véleményem irreleváns, mi lenne ha visszatérnénk a témához.

Mert már sikerült eltérítened a témát.

febr. 15. 07:08
 24/33 anonim ***** válasza:
26%

Kívánom, hogy tapasztaltad meg ezt a mennyei függetlenséget a világ vélekedésétől! Ebben a szabadságban elfogadott, szeretett az ember. Nem utolsó sorban győztes.

Szeretni szeretsz?

Szeretsz igazságos, emberséges lenne a körülötted lévőkkel ?

febr. 15. 07:16
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Ennek még mindig nincsen semmi köze a témához.

Imádkozz az istenedhez, hogy megadja nekem :D

(a keresztény isten nem szerető sem igazságos)

febr. 15. 07:35
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
25# Ezek szerint Te sem vagy az... már szerető és igazságos ...
febr. 15. 08:06
 27/33 anonim ***** válasza:
49%

Én még nem kértem emberáldozatot egyszer sem, nem mondtam azt, hogy rendben van a rabszolgaság és a nők sem érnek kevesebbet a férfiaknál.

Vagy neked ez a szeretés és igazság?

febr. 15. 10:30
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

27#

No, búgócsigázol 😝

febr. 15. 10:51
 29/33 anonim ***** válasza:
49%

Ezzel mondani is akarsz valamit vagy csak szeretnéd, hogy tiéd legyen az utolsó szó?

febr. 15. 14:53
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
febr. 16. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!