Miért értelmezik ennyire másképpen felekezeteken belül a keresztények a túlvilágot?
"De vajon „szentté” válhatnak-e hamis tanítások?"
"mindazokat a külsőségeket átvette, amelyekhez azok a saját vallásukban hozzászoktak"
Newman azt írta, hogy külsőségeket vettek át, te meghamisítottad ezt tanításra. Legalább akkor ne idéznéd, ha az teljesen más, mint amit állítasz.
Arról mit ír a Biblia, hogy a hamisítást mivel bünteti Isten?
"egyháztörténeti nézeteidet kellene felülvizsgálni"
Az "én nézeteim"-nek forrás anyaga is van. Ezért az őszinteség megkívánja, hogy idézzem azt. Az már más téma, hogy sokan azt is elutasítják, nyilván védve a saját elgondolásaikat. ezért amikor egy ilyen elutasításra kerül, nem engem utasítanak el, hanem annak szerzőjét, aki elismert szaktekintélye a szakmájának
12
"Arról mit ír a Biblia, hogy a hamisítást mivel bünteti Isten?"
Ha a Tanúk "hamisítanak", akkor mások miért gondolod hogy megússzák a hamisítást? Nagyon véditek Őket, mert hozzátok tartoznak, Én is védem, amit jónak tartok.
A szokások, tanításokká lettek, vagy is tanítják, gyakorolják.
Mindent megteszel, hogy hamisnak bélyegezz, de tedd csak.
"A szokások, tanításokká lettek, vagy is tanítják, gyakorolják."
Tehát az, hogy milyen a miseruha, döntős tanítás lett :)
"Apokrif írás, nem kanonizált."
Olvasd újra a #8-as kommentet.
A Péter apokalipszis a bibliai kánon része volt. Tehát betekintést enged abba, hogy a korai kersztenyek körében mi volt a közfelgas általában a pokolról. Az, hogy a Katolikus Egyház kivette a kánonból az 5. században, ezen nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!