Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éltetek már át, halálközeli...

Éltetek már át, halálközeli élményt? Vagy hallottatok, hiteles beszámolót a témában? Komolyan érdekelne.

Figyelt kérdés
2024. febr. 5. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer gyerekkoromban újra kellett éleszteni

Elég halálközeli? (12 lehettem)

2024. febr. 5. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, mennyire releváns, mert valójában nem voltam közel a halálhoz, de annyira megijedtem, hogy halálfélelmem volt, sőt percekig biztos voltam benne, hogy meg fogok halni.

Középiskolában egy osztálytársam belökött hanyatt egy tárolóba. Kb 2 métert estem és takarmányra érkeztem, nem ütött meg, de maga a zuhanás is kb perceknek tűnt, de amíg ott feküdtem és végre jött valaki kiszedni, biztos voltam benne, hogy meghalok.

2024. febr. 5. 13:38
 3/7 anonim ***** válasza:

"Egyszer gyerekkoromban újra kellett éleszteni"

Mi történt veled? Megfulladtál?

Kérdező, téged pedig ha komolyan érdekel a téma, akkor ezt bőven megéri átolvasni:

[link]

2024. febr. 5. 13:53
 4/7 Potyondi Gergely ***** válasza:
Dr. Gloria Polo Ortiz tanúságtétele nagyon hiteles.
2024. febr. 5. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 igen

Bár ha tárgyilagosan nézzük nem fulladtam meg hisz akkor nem tudnék most itt válaszolni neked

2024. febr. 5. 14:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Arra szeretnék rákérdezni, volt-e közben, valamilyen "élmény"?

2024. febr. 5. 18:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ha bizonyítékot szeretnél arra, hogy létezik-e valami folytatás, azaz további élet a testi halál után, akkor a halálközeli élmények sajnos erre nem adnak választ. A halálközeli élmények valóban azok, aminek nevezik őket: halál KÖZELÉBEN történt élmények, NEM halál UTÁNI élmények. Tehát arra nem fognak adni választ, hogy mi vár rád a halál után, és szerintem ezek a beszámolók arra is megbízhatatlanok, hogy egyáltalán vagy van-e valami a halál után.

Amit tudok mondani, hogy Jézus egyértelműen azt tanította, hogy van élet a halál után, és ezt be is bizonyította azzal, hogy feltámasztott halottakat, többek között egy már 4 napja halott embert is, akinek már szaga volt, ő maga pedig külső beavatkozás nélkül feltámadt, és ezt előre többször is megjövendölte. Tehát én azt javaslom kutatni számodra, hogy Jézus, akiről a Biblia minden lényegeset közül, megbízható volt-e, vagy sem, amikor itt a földön kijelentéseket tett.

Isten előtt azok kedvesek, akik hisznek Benne, anélkül, hogy látnák Őt. Vagyis bíznak Őbenne anélkül, hogy látnák Őt magát, és elhiszik, hogy amit kijelentett az általa kiválasztott próféták, majd később a Fia, Jézus és az ő apostolai által a teremtése fizikai szemmel láthatatlan részéről, az is helytálló, többek között, hogy létezik a túlvilág, illetve lesz egy feltámadás. Ezt a bizalmat Isten a saját életünkben tett cselekedetei alapján várja el. Mivel azt írja a Biblia a Zsid 11:1-ben, hogy "A hit a remélt doogokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés", így nem várható, hogy bárki ember bármit látni fog a halál utáni életéből, majd visszatér ebbe az életbe elmondani, hiszen, akkor a hit okafogyottá válik számára ebben a tekintetben, mert a hit a nem látható dolgokban gyökerezik, amint látható válik valami, a hitnek vége. Ezt is írja Biblia a Róm 8:24-ben, "Mert üdvösségünk reménységre szól. Viszont az a reménység, amelyet már látunk, nem is reménység, hiszen amit lát valaki, azt miért kellene remélnie?"

A halál utáni lét nem egy hely, mert a "hely" egy fizikai fogalom, amely a fizikai világunkhoz/testünkhöz kapcsolódik, ezeket azonban elhagyjuk/hátrahagyjuk, amikor meghalunk. A halál utáni lét egy állapot, amely az alapján alakul ki, hogy hogyan éltünk itt a földön az életünket. Ha Istenben való hitben/bizalomban és iránta való engedeleességben/istenfélelemben éltünk az életünket, akkor egy jó állapotba kerünk, ha nem, akkor egy rossz állapotba. Ugyan szokás a túlvilági létet "hely"-nek nevezni, de ez nem pontos, mert a hely egy külső környezetre utal, a halál utáni lét jellemzője azonban egy belső környezet, egyfajta belülről fakadó érzések, amit így ír le a Biblia a Róm 2:9-10-ben: "Gyötrelem és szorongattatás vár minden emberi lélekre, aki a rosszat cselekszi, először a zsidókra, majd pedig a görögökre; viszont dicsőség, tisztelet és békesség jut majd osztályrészül mindazoknak, akik jót tesznek, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek."

Ha Isten elvárja a hitet, akkor nem fog Önmaga ellen dolgozni azzal, hogy testi szem számára megláttat olyan dolgokat, amiben hitet kíván. Viszont a lelki szemeinket (egy helyen még a szívünk szemeiről is beszél a a Biblia) ki tudja Isten nyitni, ha mi is akarjuk, és ezzel is jár egyfajta bizonyosság, ami sokkal erősebb és mélyrehatóbb is lehet, mint a fizikai szemünkön keresztül kapott információk.

Remélem ez segít, és persze amíg van időm és lehetőségem, addig a privát üzenetekre válaszolok.

üdv, a javuló Stefán

2024. febr. 6. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!