Van aki még rajtam kívül unja az életét és várja, hogy Jézussal legyen a mennyországba?
10
Sajnos ismét figyelmen kívülhagytad Isten eredeti szándékát, és a próféciákat, ami ellene mondanak ezeknek az értelmezéseknek.
Istennek soha nem vol szándéka, hogy az emberek az égbe menjenek.
Először is azért nem, mert a halál csak a lázadás következménye lett, nem volt ilyen gondolata Istennek.
Másrészt az ember nem égi rendeletetésű, nem az égből származik, nem onnan jött. Ezt maga Jézus is megmondta, de egyszerűen ezt a szavait kihagyják az életükből, vagy szándékosan, vagy mert nem összeegyeztethető azzal az elképzelésükkel, hogy az égbe mennek.
Harmadsorban, a Héber iratok sehol nem prófétálnak arról, hogy Isten megszünteti a Földet és az emberi társadalmat. Sőt, kimondottan a föld eredeti szépséges állapotának helyreállításáról beszél, igéretet tesz. Ezt pedig maga Jézus is határozottan elmondta a hegyi beszédében, mint egy hitelessé téve az ó testamentun igéreteit.
Az újszövetségben tett ígéret az égi életre pedig nem mindenkinek szól, ellenben a földdel, és az emberekkel kapcsolatos szándéka valóban hazugság volna.
Isten néhány minden nemzetből való emberek közül, kiválasztotta a Fia társ királyait és papjait. Ők mehetnek majd a haláluk után az égbe, hogy jutalmul Jézussal együtt, támogassák a Földön maradt hűséges keresztényeket, és elvezessék őket az "élet forrás vizeihez", vagy is, hogy megszünjön az öregedés, a betegség, és a halál.
Jézus ezért mutatta be itt a Földön Isten szándékát az emberekkel kapcsolatban.
Az tény, hogy Jézus hivatkozott arra, hogy a "házában" sok lakóhely van.
Ezt akkor és azoknak mondta, akikkel szövetséget kötött, hogy legyenek Isten királyságának királyai és papjai a földön maradottakon. Ekkor fogyasztotta el velük az utolsó vacsorát, és a szövetség, ami új megköttetett. A régi szövetségnek nem volt ilyen ígérete.
Isten korábban azt ígérte Jézusnak, hogy Királyként fog uralkodni, és gondoskodni fog az emberiség egyik legnagyobb szükségletéről, Jézus erről a királyságról beszélt amikor prédikált.
Bár Jézusnak „a föld minden határáig” lesznek alattvalói, a trónja az égben lesz,és nem egyedül fog uralkodni. Ezért ígérte meg az apostolainak, hogy helyet kapnak az égben.
(Jelenések 5:10) 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Ők fogják kizárólag tudni az "új éneket".
(Jelenések 14:2, 3) . . .. 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.
Azt is figyelmenkívül hagyják sokan, hogy Isten alávetette Jézusnak „az eljövendő lakott földet” , nem csak az égben lesz hatalma.
„Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak” (Zsolt 37:29).
(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.
Kik az igazságosak?
Mivel Isten szava az igazság, azok az igazságosak, akik azzal összhangban igyekszenek a tökéletlenségük ellenére élni.
Ezeket a fontos tényezőket, Jézus halálára építve rendre kihagyják.
Vagy is a próféciákat nem fogadják el, nem is akarnak azzal összhangban változtatni.
"Istennek soha nem vol szándéka, hogy az emberek az égbe menjenek."
Én nem vagyok Isten, veletek ellentétben, hiszen ti istennek gondoljátok magatokat, szóval nem tudom, hogy mi volt Isten eredeti szándéka. De az biztos, hogy Jézus azt mondta, elmegy helyet készíteni nekünk. Azt is mondta, hogy Atyja házában sok a hely.
"Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa."
"Boldogok, akiket az igazság miatt üldöznek, mert övék a mennyek országa."
"Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok nagy a mennyekben"
Én inkább erre a mennyek országára vágyom, amit Jézus megígért nekünk.
Hát azért a kettő közt van néhány lépcsőfok. >,<
Én azokat várom, nem amikor egy vagyok a létezés központjával.
Primo, ha szavazást írsz ki, nem tudsz értelmes lehetőségeket választani?
Secundo, “Az aratnivaló sok, de a munkás kevés” (Mt 9, 37), s te nem is törődsz a küldetéssel, mit Jézustól kaptunk? Tényleg biztosra veszed, hogy a mennybe kerülsz?
Idéznéd, kérlek, hol írtam, hogy biztosan a pokol vár rád? Nem gondolom ennyire gőgösnek magam, hogy az Úr Nevében ítéletet mondjak.
Nem tudom, mit beszélsz a gyűlöletről. Gyűlölet cselekedete, hogy figyelmedbe ajánlom, hogy dolgunk van itt, a földön? S hogy emlékeztetnélek rá, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus ezeket mondotta: “Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: - Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát.” (Mt 7, 21)
Nekem kicsit más fogalmaim vannak a gyűlöletről.
Pax Domini sit semper tecum! (Az Úr békéje legyen veled örökké!)
Gondolom most már nem unalmas az életed?
Az alkohol hatása is rég kiment.
Mint mindenre van jó recept, én belépek jobban az első parancsolat légkörében ott soha nem érzek unalmat. Csak békét, elfogadást, szeretet.
Aztán egyszer csak jön valami jó kis ötlet, hogy mit csináljak.- Keresem a jó dolgokat, amit Isten elkészísétett, hogy azokban járjak.
Szia
Talán nem az életét unja valaki, akár te is, inkább a körülményeket, amelyekben élünk. Pál apostol előre figyelmeztetett, hogy a vég napjai "válságos, nehezen elviselhető idő" lesz, a 2Timóteusz 3:1-ben ír erről. Sajnos a "nehezét" sokan, gyakran tapasztaljuk. De az a reménység, amelyet Krisztus adott, segít elviselni a próbateljes helyzeteket. Hiszen ő azért jött le a földre, és halt meg, hogy nekünk reménységünk legyen egy "valódi" életre itt a földön, betegség, öregség, fájdalom és halál nélkül.
Milyen szomorú, ha valaki csak ebben a világban reménykedik! „Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, mi vagyunk a legszánalomraméltóbbak minden ember között” – írta Pál. Akik csupán ebben az életben bíznak, így gondolkodnak: „együnk, igyunk, holnap úgyis meghalunk” (1Korintusz 15:19, 32). Ám van jövőnk: „új egeket és új földet várunk [Isten] ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog lakni” (2Péter 3:13). Akkor majd a keresztények ’a valódi életnek’, azaz ’örök életnek’ örvendhetnek tökéletes testben és állapotok között az egekben, vagy Isten szeretetteljes Királyság-kormányzatának az uralma alatt.
Nézd mit írt Pál apostol Timóteusznak, keresztény társának:
1Timóteusz 6:12
"Harcold meg a hit kiváló harcát, és erősítsd meg az örök életbe vetett reménységedet! Erre az életre hívtak el, és ezt hirdetted sok tanú előtt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!