Mi a Sátán feladata? A pokolban kínozza az embereket, akik oda kerülnek?
A pokol,seol,gyehenna ugyanaz:A sír,ahova a halottakat teszik.
Sátán,csak az élőket kínozza.
A kárhozat,a visszafordíthatatlan(2.)halál.
insatanism.wordpress.com
vagy
joyofsatan.org
Isten nem kötött szövetséget a legfőbb ellenségével Sátánnal, hogy lázadó bűnösként, más bűnösök felett büntetéseket hajtson végre.
Ítéletet és annak végrehajtását a saját jog körében tartja, nem adja át senkinek. Illetve Jézus az egyetlen, aki ezt a jogot megkapta, és azon a napon érvényre is juttatja.
Pokol pedig abban az értelemben nem létezik, ahogy némelyek "élvezettel" ragaszkodnak, hogy Isten így álljon bosszút a vétkezőkön.
Ennek két erős oka is van.
Isten a halált nevezte meg büntetésnek. Az életet pedig ajándékba adta, nem használja büntetésre.
A másik, hogy Jézus halálának akkora értéke van, hogy a valaha létezett összes ember vétkeit fedezi, eltörli.
Sőt, van egy harmadik:
Az ember vétkezett, nem egy szellemi lény. Ezért ha lenne "halhatatlan" lelke egy embernek, igazságtalanság lenne abban a létformában megbüntetni, mikor emberként vétkezett.
Sátán egy időre engedélyt kapott a "világ feletti" uralkodásra.
Nem véletlen nevezi Jézus "e világ fejedelmének, vagy istenének".
Az Ő kezében van a politika, a korrupt kereskedelem, és a hamis vallások összessége.
Ez jól látható a napjaikban működő világból.
Ez nem jelenti, hogy Isten Sátánnak feladatot adott volna.
Ezek Sátán személyes uralkodásának taktikái.
Akkor a Sátán nem a pokolban uralkodik?
5
Sátán létező helyen uralkodik, nem egy képzelt kitalált helyen.
Amikor Jézust is megkísértette, az egyik ilyen kísértés így hangzott:
(Máté 4:8, 9) . . .magával vitte őt az Ördög, most egy rendkívül magas hegyre, és megmutatta neki a világ összes királyságát és azok hatalmát, 9 majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha csak egyetlenegyszer is leborulsz, és imádsz engem.”
(Lukács 4:5–7) . . .. 6 Ezután ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert én kaptam meg, és annak adom, akinek csak akarom. 7 Ha tehát imádsz engem, mind a tiéd lesz.”
Sátán nem a pokolban kapott engedélyt egy rövid ideig tartó hatalomra, hanem a föld felett.
Sátán önként vállalt egy feladatot magának:
Lejáratja Istent körmönfont hazugságokkal és azokat elhiteti magukat krisztusinak hazudó emberekkel.
Ennek különleges példája,miszerint "Isten arra alkotta Sátánt,hogy a gonoszokat egy örökkévalóságon keresztül kínozza az Ő utasítására."
Ezzel szemben az emberek,-mint Lázár-halálukkor a "halál alvásába" kerülnek,ahonnan csak Isten ébresztheti fel őket.
Sátán,az utolsó ítéletkor meg fog semmisülni minden követőjével s ezáltal megtisztus a Föld.
A bűn és minden emléke örökre ki lesz törölve az emlékezetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!