Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudatosok leszünk mennyországb...

Tudatosok leszünk mennyországban? Van erről bibliai idézet?

Figyelt kérdés

jan. 30. 13:05
A kérdező szavazást indított:
igen, tudatosok leszunk
nem
nem tudom
15 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Jól csak szívével lát az ember.

[link]

jan. 30. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:

Bár Én nem értek egyet azzal, hogy mindenki az égbe megy, viszont a kérdésre a válasz:

Istennek, és az angyaloknak is saját személyiségük van, ezért öntudattal és szabad akarattal rendelkeznek.

Ezért az égi életben, öntudattal rendelkeznek, akik ott élnek.

Biblia idézet:

Sátán egyénileg szabad akaratából lázadt fel, önként.

Mindegyik angyal egy külön egyéniség. Isten tulajdonságokkal ruházta fel őket, és szabad akaratuk van. Így tehát az emberekhez hasonlóan képesek a jó és a rossz között választani.

(Júdás 6) 6 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére.

Az angyaloknak is vannak érzéseik, tudnak örülni, gondolkozni, tehát öntudattal rendelkeznek.

Amikor egy bűnös visszatér a helyes útra, az angyalok örülnek:

(Lukács 15:10) . . .Isten angyalai is nagyon örülnek, amikor egy bűnös megbánja a bűneit.”

Amikor Isten létrehozta a Földet, az angyalok lelkendezve kiáltottak.

(Jób 38:4) 4 Hol voltál, amikor lefektettem a föld alapját?. . . 7 amikor együtt ujjongtak a hajnali csillagok, és Isten minden fia lelkendezve kiáltott?

A bibliai beszámoló rámutat, Isten arra bátorítja teremtményeit, az angyalait is hogy gyakorolják gondolati és cselekvési szabadságukat,

Egy alkalommal, megkérdezte Isten tőlük, hogy ki végezne el egy feladatot.

Többek jelentkeztek. 1Királyok 22:20–22

/ahol Isten szelleme, ott szabadság van. /

jan. 30. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Kiegészítés az angyalokhoz:

A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben. Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: 32Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. (Mt 22,23-32)

Más:

Jelenések 6:9 Amikor a Bárány feltörte az ötödik pecsétet, emberek lelkeit láttam az oltár alatt. Azoknak a lelkei voltak, akiket azért öltek meg, mert hűségesek voltak Isten beszédéhez, és az igazsághoz, amit hordoztak.

Jelenések 6:10 Ezek erős hangon kiáltották: „Szent és igaz Úr! Meddig vársz még?! Miért nem ítélsz, és miért nem bünteted meg azokat, akik megöltek minket?”

Jelenések 6:11 Ekkor mindegyikre fehér ruhát adtak, és azt mondták nekik, hogy még várniuk kell egy kis ideig, mert még vannak szolgatársaik és testvéreik, akiket ugyanúgy meg fognak ölni, mint ahogy őket megölték. Meg kell várniuk, amíg ez a létszám betelik.

jan. 30. 17:23
 4/13 anonim ***** válasza:

Isten trónja a Mennyben

4 Ezek után láttam: egy ajtó nyílt ki a Mennyben, éppen előttem. Hallottam ugyanazt a hangot, amelyet korábban. Olyan volt, mint a trombitaszó, és azt mondta nekem: „Jöjj fel ide, és megmutatom neked azokat, amiknek ezek után kell megtörténniük!” 2 Ekkor azonnal magával ragadott a Szent Szellem. A Mennyben voltam egy királyi trón előtt. A trónon valaki ült, 3 aki úgy ragyogott, mint a gyémánt és a rubin fénye. 4 A trónt smaragdfényű szivárvány vette körül. Körülötte huszonnégy másik trónt láttam, rajtuk huszonnégy mennyei vezető ült fehér ruhában, fejükön aranykoszorúval. 5 A középen álló trónból villámok csaptak ki, mennydörgések és más hangok is hallatszottak. A trón előtt hét láng lobogott: Isten hét Szelleme. 6 A trón előtti tér kristálytiszta üvegtengerhez hasonlított.

jan. 30. 17:56
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki állandó orgazmusban lesz. Folyamatosan eszünk, iszunk, zenét hallgatunk stb.
jan. 30. 20:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Lucifer-666, Pont felsoroltad ami nem lesz. xD
jan. 31. 08:15
 7/13 anonim ***** válasza:
6.: Ezt te honnan tudod? Konkrétan a Bibliában is az áll, hogy az állatok is együtt fognak enni, olyanok is, amelyek itt a Földön egymást ették, ott ellenben már nem bántják egymást.
jan. 31. 12:04
 8/13 anonim ***** válasza:

"6.: Ezt te honnan tudod? Konkrétan a Bibliában is az áll, hogy az állatok is együtt fognak enni,"

Na és mit fognak enni? Ha eddig nem tűnt volna fel, élő csak élőt eszik, a mennyországban pedig nincs halál. Akkor?

jan. 31. 12:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Lapozd fel a Bibliát akkor szépen. :D
jan. 31. 12:50
 10/13 anonim ***** válasza:

8.: Ézsaiás 65:25 RÚF

A farkas a báránnyal együtt legel, az oroszlán szalmát eszik, mint a marha, és a kígyónak por lesz a kenyere. Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki – mondja az ÚR.

jan. 31. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!