Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aggódom a Jehova tanúiért! Az...

Aggódom a Jehova tanúiért! Az írás megmondta aki egy kicsit is átírja a bibliát azt kicsiknek fogják tartania mennyországban? És itt most nem a reformátusokra gondolok ők nem írták át Jézus nevét Jehovára, felháborító.

Figyelt kérdés
febr. 1. 13:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
47%

46

Azzal, hogy személyesen találkozunk valakivel, még nem ismerem meg, csak ha több időt töltök velük. Mivel Jézus személyét munkásságát nem személyesen foja elmondani és megismertetni az emberekkel, Ezért íródott a Biblia. Azt olvassuk a Bibliáról, hogy élő, és hatással van az életünkre.

Úgy kell olvasnunk, mint ha személyesen hozzánk beszélne Isten is, és a fiai is. Ezért lettek feljegyezve.

Ellenben az írások feleslegesek lennének, mert Jézus megjelenik embereknek, és így gyűjti be őket....

Ebben az esetben a tanítványoknak, és az utolsó napokban élőknek felesleges volt olyan munkát végezniük, hogy embereket "zargassanak", otthonaikban, meg egyéb helyeken.

Sok első keresztény, aki soha nem találkozott személyesen Jézussal, sem Istennel, így ismerték meg Őket.

Ahogy egy híres ember személyét sem személyesen ismerjük meg, és lehet, hogy soha nemfogunk vele találkozni és többet időt tölteni, hanem közlési csatornán, média, vagy valamilyen újságok által.

Jézus azt mondta,hogy az örök élet az, ha megismerjük Őt, és az Atyját.

Ezt pedig az írások alapos tanulmányozása, és az azon való elmélkedés által tehetjük meg.

(1Péter 1:23) . . .Isten szava által részesültetek új születésben.

Itt nem Jézus megjelenéséről olvasunk, hanem arról, hogy a biblia által válhatunk új emberekké.

Az első tanítványok is még az életükben lettek "új teremtés", Isten szava, és Jézus tanítása által. Nem pedig a haláluk után.

(Héberek 1:3, 4) . . .leült a fenséges Isten jobbjára a magasban. 4 Így hát hatalmasabbá vált, mint az angyalok, mivel kiválóbb nevet örökölt az övéknél.

Mi volt az oka, hogy Jézus " hatalmassábbá vált" a többi angyaloknál?

Hogy újra Isten lett?

Az írások alapján a "kinevezése", a neve tette azzá, nem pedig a származása.

Az angyalok nevénél, vagy kinevezésüknél kapott nagyobb rangot.

Ark angyalból, Királyi címet, uralkodói hatalmat kapott, amivel előtte nem rendelkezett. Sem ítéletet nem mondhatott senkire. De attól fogva erre is hatalmat kapott, de csak ezer évre.

Így királyi hatalmánál fogva, összebalhézhatott Sátánnal, ítéletet mondhatott felette, és le is vethette a földre.

Ezt egyetlen egy angyal sem tehette, vagy teheti, csak az erre a hatalomra kinevezett személy, Jézus.

(Jelenések 12:7, 8) 7 És háború tört ki az égben: Mihály és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt, 8 de nem győztek, és többé már nem volt helyük az égben.

Ha nem így van, akkor Jézus hatalmát, és kinevezését, valóban egy kisebb rangú" angyalnak adta az Atyja....És akkor Isten becsapta a fiát.

febr. 2. 12:54
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen nem az összes Jehova tanúja írja át. Páran átírják, a többi meg olyan hiszékeny, hogy el hiszi, hogy egy autentikus fordítás.
febr. 2. 13:02
 53/61 anonim ***** válasza:

51# Sajnos ez egy sablon szöveg megint...

A Te személyes megtapasztalásod érdekelt volna.

Amíg ilyen nincs, addig nem kerültél be Isten országába.

Anno én is olvastam a Bibliát, konfirmálkodtam... És ?

Nem találkoztam Jézussal.

Amikor elhittem Jézus tényleg Isten fia és erről bizonyságot tettem másoknak. No ezután egy Isten tiszteleten Jézus szólt a szívemhez, hogy kövessem Őt.

Mindenen átvitt... bemerítkeztem vízbe, vettem Szent Szellemet, kaptam nyelveken szólás ajándékát.

Most is Ő munkálkodik itt közöttünk, eddig nem mutatotta meg mi a próbléma a Jehova tanúinál. Nincs ott a Szent Szellem, aki által Jézus tűzzel keresztel.

Most is azt tudom javasolni, hogy keress egy tiszta evangéliumot hirdető közösségbe, ahova a szíved visz.

Első sorban Jézust kell követni, nem gyülekezetet.

febr. 2. 13:19
 54/61 anonim ***** válasza:
0%

"Első sorban Jézust kell követni, nem gyülekezetet."

Nos ez nem igaz. Ugyan is a gyülekezetet maga Jézus irányítja, és adja nekik a megtartani valót. Te ellent mondasz a Biblia azon részének, hogy Jézus a gyülekezet feje.

ezért a Tanúk Jézus vezetését követik, egységesen a gyülekezet tagja, és nem egyénileg szétszórtan mászkálnak. Jézus sem alkalmaz ilyen módszert a nyájának egybe tartására, és egységes vezetésére.

(Efézus 5:23, 24) . . .Krisztus is feje a gyülekezetnek, hiszen ő a megmentője ennek a testnek. 24 Igen, ahogy a gyülekezet alárendeli magát Krisztusnak. . .

A gyülekezet Krisztus "testének" tagjai, mert Rá építkeznek.

(Efézus 3:10) . . .a gyülekezet által most ismertté legyen az égi helyeken levő kormányzatok és hatalmak előtt Isten rendkívül sokrétű bölcsessége.

Jézus a jelenések könyvében üzeneteket küldött a gyülekezeteknek.

ami azt jelenti, hogy Ő irányítja, tehát a gyülekezeten keresztül adja ki egységesen a szellemieket, és nem személyenként.

Isten soha nem személyeknek külön külön nyújtott vezetést, hanem egy "gyülekezeten belül. ezeket mindig meg kellett szerveznie a kinevezett papoknak, prófétáknak.

Isten, és Jézus sem alkalmaz személyre szabott vezetést a teokratikus elrendezésben.

A nyelveken szólás pedig megszűnt, mivel mindenki a saját nyelvén olvashatja Isten szavát.

febr. 2. 18:05
 55/61 anonim ***** válasza:

Máté 28:19

Ezért menjetek el a nemzetekhez, és tegyetek tanítványommá minden embert az egész világon! Merítsétek be őket az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevébe!

A gyülekezetnek is meg van a miértje, mint a világban is járunk óvodába, iskolába.

Engem az Úr őrállónak hívott el

Ezékiel 3:17

Embernek fia! õrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg õket az én nevemben.

Szóval most megintlek, hogy térj meg a hitetlenségedből:

A nyelveken szólás nem szűnt meg.

Dávid zsoltára.

23 Az én pásztorom az Örökkévaló!

Minden jóval ellát engem:

2 dús legelőin megpihentet,

friss patakokhoz terelget,

3 felüdíti lelkem,

és az igazságosság útján vezet,

jóságos természete szerint.

4 Bizony, még ha a halál árnyékában,

sötét és mély völgyeken kell is átmennem,

akkor sem félek a gonosztól,

mert, te, Örökkévaló, ott is velem vagy.

Pásztorbotod megvéd, pálcád vezet.

febr. 2. 18:39
 56/61 anonim ***** válasza:
0%

Hát barátom, Jézus nevét senki nem írhatta át Jehovára, mivel a “Jehova” az Isten neve és nem Jézusé.

Dolgozz még ezen egy picit, mert nálad teljes a képzavar.

febr. 4. 20:17
 57/61 anonim ***** válasza:

56#

Az Ige hús-vér emberré lett, és közöttünk élt, mi pedig közelről szemléltük a dicsőségét. Igen, a Mennyei Atyától származó egyszülött Fiú dicsőségét, akiben az isteni kegyelem és a valóság teljessége lakik.

12 Akik viszont befogadták — vagyis akik hisznek benne —, azoknak mind felhatalmazást és lehetőséget adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. 13 Azonban ők nem úgy születtek, ahogyan a gyermekek világra jönnek. Nem az emberi testből származnak, nem testi vágyból, nem a férfi akaratából, hanem magától Istentől születtek.

Nyilvánvaló, hogy Te és a Jehova tanúi nem fogadták be, nem születtek újonnan.

Nem iszunk egy forrásból...

Én Krisztusban az örök élet vizét iszom...

febr. 4. 20:36
 58/61 anonim ***** válasza:
0%

57

Ok, hidd azt hogy neked van igazad és legyen nyugodt a lelked. 😂 Engem aztán végképp nem érdekel.

febr. 4. 23:29
 59/61 anonim ***** válasza:

58

Ha Te szereted a hazugságot, akkor abban is maradsz.

febr. 5. 07:23
 60/61 anonim ***** válasza:
0%

59

Ugyanez érvényes rád is! Viszlát.

febr. 5. 14:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!