Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aggódom a Jehova tanúiért! Az...

Aggódom a Jehova tanúiért! Az írás megmondta aki egy kicsit is átírja a bibliát azt kicsiknek fogják tartania mennyországban? És itt most nem a reformátusokra gondolok ők nem írták át Jézus nevét Jehovára, felháborító.

Figyelt kérdés
febr. 1. 13:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
0%

"itt most nem a reformátusokra gondolok ők nem írták át Jézus nevét Jehovára,

Nem, valóban nem. Sokkal inkább Isten személyét, és nevét írták át, Jézus nevére és személyére.

febr. 2. 09:34
 42/61 anonim ***** válasza:

41#

Jól tették..., ha ezt tették.

Én először Jézussal találkoztam... Utána kezdtem el olvasni az Új Szövetséget, hogy meg tudjam mit üzen belőle az én drága jó Mennyei Édesapám.

Mindig közel lehessek hozzá, hogy végre megtalált.

Kerestem a boldogságot itt a földön és Krisztusban találtam meg az igazi kincset.

A Fiúban kell hinnünk, Neki kell engedni, hogy betöltse a parancsolatokat. Kapcsolatban legyünk a Mennyei Édesapánkkal.

Rómaiakhoz 8:39

Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétõl, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Még a Jehova tanúi is sem szakaszthatnak el.

Isten ajándéka az örök élet Jézus Krisztus által.

febr. 2. 09:49
 43/61 anonim ***** válasza:
0%

42.

Mi ugyan ezt hisszük, gondoljuk.

Még is úgy adod elő továbbra is, mintha a Tanúknak Jézus személye, tettei semmit nem jelentenek.

Pedig az előzőekben rengetegszer írtam, irtunk arról, hogy Jézus nélkül nincsörök élet, labdába sem rughatunk.

Valamiért félreértelmezítek, ami abból fakad, hogy Jézus személye nekünk nem egyenlő a Mindenható Isten személyével, aki a Jehova nevet adta magának.

febr. 2. 09:55
 44/61 anonim ***** válasza:
81%

Amit te idézel, azt a szövegrészt ismerem, attól, hogy az angyaloknál kisebbé tette Isten (az Atya) Jézust, az is azt igazolja, hogy az angyaloknál nagyobb volt, mert Istennel egyenlő volt.

Amiket idéztem,, azokra szándékosan nem akarsz reagálni.

Megköszönném, ha legalább tiszteletből elolvasnád őket és egyesével leírnád, hogy miért értelmezed máshogy, mint ahogyan Isten Igéjében az le van írva.

Tudod a szövegértés az egy nagyon fontos dolog már az általános iskolában.

Olvasd el mondatonként és úgy próbáld értelmezni. És tedd félre azt, amit az egyházad mondott erről, hogy hogyan "kell" érteni. Kicsit legyél nyitott az Igére, hagyatkozz csak a Bibliára, nem az JT egyházi "magyarázatra" és akkor mondd el elsősorban magadnak, hogy egyesével hogyan értelmezed ezeket a szövegeket, amik magyar nyelven is elérhetők.

febr. 2. 10:02
 45/61 anonim ***** válasza:
0%

44

Az angyaloknál abban az értelemben volt "nagyobb", hogy magasabb pozíciót töltött be, mint egy Kérub, vagy egy szeráf. Nem pedig abban., hogy Istennel egyenrangú, egyenlő, vagy hogy Ő maga a mindenható Isten, fiúi személyisége.

A Biblia ezért is nevezi arkangyalnak, őrtorony nélkül.

Senki más nem kapott kinevezést, hatalmat, engedélyt, felhatalmazást az ítélkezésre, Sátán és a gonosz emberek felett, csak a messiási király, Jézus.

Ezért amikor Sátánnal viaskodott, Mihály arkangyalként azonosítja Őt Isten szava. Vajon Isten "lefokozta volna",és elvette volna az ígéretet tőle,és odaadta egy másik angyalnak ezt a jogot és hatalmat?

Akkor a Biblia ellentmond saját magának.

Isten nem saját magát ajándékozza meg hatalommal,hanem azt, akinek nem volt hatalma olyan mértékben.

febr. 2. 10:31
 46/61 anonim ***** válasza:
43#. Hogyan találkoztál Jézussal ? Mi a Te személyes tapasztalatod, mit tett Ő a Te szívedben ?
febr. 2. 10:35
 47/61 anonim ***** válasza:

HA nem volt egyenlő Istennel, akkor a Biblia miért írja, hogy egyenlő volt? Vagy a ti Bibliátokban át lett írva ez a szakasz? (És persze azt is írja, hogy Isten volt).

Filippi 2?

"5Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: 6mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, 7hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; 8megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig."

febr. 2. 10:39
 48/61 anonim ***** válasza:
0%

47.

"miért írja, hogy egyenlő volt?"

Jézus maga magyarázza meg ezt az "egyenlőséget", és nem értitek?

(János 17:11) . . .Szent Atyám, vigyázz rájuk a te nevedért, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk.

(János 17:21) 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk,. . .

Mi, hogyan lehetünk úgy egyek, ahogy Jézus az Atyjával egy?

Hogy egy angyali testben természetben fogunk összeolvadni?

Jézus itt az Atyjával való egységről beszél, és nem egy "testben" vagy életformában egyek. Nekünk pedig ugyan így kell egyeknek lennünk Jézussal és az Atyjával.

Egy gondolattal, egységben tettben szóban.

Jézus a földi élete előtt "isteni formában" létezett, ahogy a többi anygal is ebben az isteni létformában élnek.

Sátán visszaélt ezzel a létformával, és Isteni hatalmat szerzett magának.

Jézus nem tett ilyet, sőt válallta, hogy alacsonyabb létformában fog élni, hogy a megváltást elvégezze, és nem visszaélt azzal, hogy magasabb életformában élt, mint ahogy Sátán visszaélt ezzel.

Az "isteni létorma" azt jelenti, hogy szellemi testtel rendelkeznek, mint ahogy Isten sem anyagi testű létforma.

A lázadó angyalok és Sátán él ezzel vissza, és így elbitorolta az Istennek járó tekintélyt, hatalmat.

febr. 2. 11:57
 49/61 anonim ***** válasza:

"Szizzi2019

Akkor ami a pap reverendáján van, JHVH mit jelent? A 83.Zsoltár 19. mit jelent? Megmagyaráznád?"

Kedves Szizzi!

Elnézést, hogy itt válaszolok, ha Te vélaszolsz a 46# ban feltett kérdésemre.

febr. 2. 12:15
 50/61 anonim ***** válasza:
Ui: a 42# is én írtam.
febr. 2. 12:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!