Az alábbi Zsoltárban ki és mi az igazság, valamint miért van összefüggésben egy bizonyos névvel mi lehet ez a név?
Zsolt 23:3 Lelkemet felüdíti, vezet engem az igazság ösvényén, az ő neve kedvéért.
Zsolt 23:3 Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
18
Persze hogy nem,mert a fordítók azzal, hogy kihagyták Isten nevét a fordításból, sikeresen összemosták Krisztus személyét az Örökkévalóval", támogatva ezzel a szentháromság kialakulását, amit a hellenisztikus vallásokkal való keveredés miatt tettek.
A keresztény élet a judaizmusból ered, ahol mono Istent imádtak, más népekkel ellentétben. Ezen Jézus sem változtatott, nem véletlen utalt mindig az Atyjára mint akitől az élete származik, és magasabb rendű.
Mi lett volna ha Jézus neki ált volna háromságot hangoztatni?
1 Timóteushoz 6:3
A hamis tanítók és az igazi gazdagság
Azonban vannak, akik másképpen tanítanak — olyan dolgokat, amelyek nincsenek összhangban Urunk, Jézus Krisztus egészséges tanításával. Ezek a hamis tanítók nem fogadják el azt a tanítást, amelynek az igazi istenfélelem és az Isten helyes szolgálata az alapja.
4 Ezek nagyra tartják magukat, de semmihez sem értenek igazán. Valójában az a betegségük, hogy szeretnek vitatkozni, és bizonyos szavak miatt huzakodni. Ebből azonban csak irigység, veszekedés, egymás sértegetése és gonosz gyanúsítás származik. 5 Állandóan viszálykodnak, megromlott a gondolkozásuk, és nem ismerik az Igazságot: Jézus Krisztust.
Milyen fordítók? Mint írtam, az eredeti görög iratokban nem szerepel, nincs szó semmilyen fordításról sem.
Plusz mint írtam, a hitehagyott őrtorony még az ószövetségi részt is meghamisította, mert itt a héber iratokban szerepel az Elihím is. Hol van a ferdítésben?
23.
A Biblia Hebraica és a Biblia Hebraica Stuttgartensia héberül nyomtatott szövegében 6828-szor fordul elő a tetragram, Isten neve.
Ha az újszövetségeben az író idéz a héber iratokból, vagy is az Ószövetségből, akkor azt úgy kellett volna írni. De nem tették.
Ha ilyen sokszor fordul elő, akkor hogyan merték más kép fordítani, ez nem zavar téged?
(Zsoltárok 83:18) 18 Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett.
Hogy lehet, hogy ez a vers sem egyformán fordítva?
Mert van, ahol így szól a vers, Pl az Ökomenikus fordításban:
"Hadd tudják meg, hogy Úrnak hívnak téged, te vagy az egyetlen Fölség az egész földön.
Itt már szándékosan nem Isten nevét használják, mint más fordításokban.
Még sem szídják, káromolják a fordítókat.
Ja, mert a világhoz tartozik, a világ pedig szereti ami az övé....
Az "Úr" nem név, ahogy az Isten sem az.
Ajaj szerintem te fel se fogtad amit írtam, megpróbálom újra.
Most lehet új információ lesz, de az Újszövetség görög nyelven íródott. Ez nem fordítás, hanem az eredeti nyelve, Pál, Lukács, János, stb... mind görög nyelven írták le, amit leírtak, egyik se fordítás. Tehát, szó sincs fordítóról, mert az eredeti nyelve a görög. Na ezekben az eredeti, az apostolok által írt görög nyelvű Újszövetségi iratokban sehol sincs benne a JHVH, vagy a Jahve. Sehol. Nem fordítók hamisították ki belőle, hanem az eredeti görög nyelvű kéziratokban se szerepel. Nézd meg nyugodtan bármelyiket. A Jehova, nőnemű műszó pláne nem szerepel, az késő középkori kreálmány.
Az idézett szövegben Jézus Mózes Törvénykönyvéből idéz, de abban az idézetben eredetileg szerepel Isten másik neve is, az Elohím. Ezt ti miért hagytátok ki?
Tovább megyek, az Elohím név több, mint 2000 helyen szerepel az Ószövetségben, a ti fordítóitok miért hagyták ki?
"Itt már szándékosan nem Isten nevét használják, mint más fordításokban.
Még sem szídják, káromolják a fordítókat."
Szerintem káromolni Istent lehet, bár mit tudtok ti ezekről...
"Ja, mert a világhoz tartozik, a világ pedig szereti ami az övé...."
Felesleges ezzel a dumával jönni, mert ti pont úgy a világhoz tartoztok, mint ők. A gyereketek világi óvodába, iskolába jár, betegséggel a világ egészségügyi intézményeihez mentek, világi munkátok van, nézitek a világi tévét, használjátok az internetet, telefont, peres ügyekkel bíróságra mentek, ha kell rendőrt hívtok.
Kicsit unalmas már ez a képmutatás, másokra való mutogatás. Ti teljes mértékben a világhoz tartoztok.
24# Most az még mindig kérdés, hogy Te Krisztushoz tartozol-e ? Perpillanat nem.
Mert nem akarsz hallgatni Jézus nevére .... értem is, hogy miért nem tudsz bizonyságot tenni Jézussal való találkozásodról....
Keresztelő János bizonysága
János 1:15
János bizonyságot tett Ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kirõl mondám: A ki utánam jõ, elõttem lett, mert elõbb volt nálamnál.
János 3:11
Bizony, bizony mondom néked, a mit tudunk, azt mondjuk, és a mit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok
Atya bizonysága
János 5:37
A ki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.
A Szent Szellem bizonysága
János 15:26
Mikor pedig eljõ majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.
János 18:37
Monda azért néki Pilátus: Király vagy-é hát te csakugyan? Felele Jézus: Te mondod, hogy én király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra.
Az Apostolok bizonysága
Apostolok 4:33
És az apostolok nagy erõvel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon
Apostolok 10:42
És megparancsolta nékünk, hogy hirdessük a népnek, és tegyünk bizonyságot, hogy õ az Istentõl rendelt bírája élõknek és holtaknak.
Apostolok 10:43
Errõl a próféták mind bizonyságot tesznek, hogy bûneinek bocsánatját veszi az õ neve által mindenki, a ki hiszen õ benne.
Apostolok 20:21
Bizonyságot tévén mind zsidóknak, mind görögöknek az Istenhez való megtérés, és a mi Urunk Jézus Krisztusban való hit felõl.
Apostolok 23:11
A következõ éjszakán pedig melléállván néki az Úr, monda: Bízzál Pál! Mert miképen bizonyságot tettél az én felõlem való dolgokról Jeruzsálemben, azonképen kell néked Rómában is bizonyságot tenned.
Szia
A Zsoltárokból idézett "igazság", az az Isten Szava. Ezt maga Krisztus mondta el a tanítványival kapcsolatban az Atyjához intézett főpapi imájában: "Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság." János 17:17
28#
János 14:6
Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.
Pontosan!!!
Ján 1:1 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.
Tehát a Szó Isten szájból jött ki vagyis Jézus Isten természetét hordozza.....
Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Ezekből az Igékből azt látom hogy Jézus nem lehet Mihály, te is látod már???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!