Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vajon direkt úgy állítja...

Isten vajon direkt úgy állítja be a természettudományt, hogy az 4,5 miliárd éve földet és több milliárd éves életet mutasson? Szerintetek ki téveda természettudomány vagy a biblia?

Figyelt kérdés
Szerintem kitőrne a pánik ha kiderulne, hgy a föld nem több 10 ezer évnél. Szerintem direkt így alakított a természettudományt Isten, hogy próbára tegye a hívők hitét. Gondoljatok csak bele, hogy a hindu Védákban több milliárd évesre saccolják földet, de mint tudjuk, a Védák az nem Isteni kinyilatkoztatás, így nem hiszem el, hogy több milliárd éves a föld. Isten tesztelni akar minket, pánik tömeges öngyilkosság és káosz uralkodna a földön ha bebizonyosodna a természettudományban hogy teremtve vagyunk. Nem hiszem, hogy a Biblia téved amikor 6napos teremtésről beszél

2024. jan. 28. 09:41
A kérdező szavazást indított:
a természettudomány téved az élet nem milliárd év alatt fejlődött ki
ugyan halvány lila gőzöm sincs arrol, hogyan megy az élet kormeghatározása vagy a föld kormeghatározása , de hiszek a természettudomnynak
Ismerem milyen kormeghatározással dolgoznak a tudósok és kijelenthetjük hogy az élet több milliárd éve keletkezettt
14 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
45%

A Bibliában Isten nem ígért olyat, hogy az ég és a föld, tehát a világmindenség örök lesz.

Jel 21.1

Új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúltak, és tenger sincs többé.

2024. jan. 28. 09:51
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

' Isten tesztelni akar minket, pánik tömeges öngyilkosság és káosz uralkodna a földön ha bebizonyosodna a természettudományban hogy teremtve vagyunk. Nem hiszem, hogy a Biblia téved amikor 6napos teremtésről beszél'

Miért is lenne ez?

Egyébként a szektásokon és elborult fanatistákon kívül mások nem szokták azt hinni, hogy a Biblia szerint a föld csak pár ezer vagy pár tízezer éves.

2024. jan. 28. 09:52
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Elég dogmatikus vagy. Olyan kijelentéseket teszel, mint ha azok tények lennének, pedig szart se tudsz. Se én, se te, se senki más. Szerintem te egy őrült vagy.
2024. jan. 28. 10:26
 4/23 UlfOrmson ***** válasza:
61%
Miért törne ki a pánik? Tudod, az emberek többsége nem egy döglött szentjánosbogár értelmi szintjén van (veled ellentétben)
2024. jan. 28. 10:49
 5/23 anonim ***** válasza:
83%
Azok az emberek akik ilyen szinten csűrik csavarják a Bibliát azok vallásosok szégyenei. Neked valami tényleg nagyon komoly mentális bajod van. Hihetetlen, hogy emberek képesek ilyen gondolatokkal tömni a fejüket.
2024. jan. 28. 11:11
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem te Kérdező, csak tegnap óta létezel. Isten direkt úgy állította be a dolgokat, hogy azt érezd korábban születtél, aztán felcseperedtél. Isten rakta a fejedbe az emlékeidet is, ahogyan az ismerőseid, rokonaid fejébe is az ő emlékeiket rólad. Isten teremtette a fényképeket, videókat, személyes dokumentumokat is rólad. Tegnap.

Szerinted ki téved: én az elképzelésemmel, vagy a személyeddel kapcsolatban létező összes írott és íratlan bizonyíték, szemtanú, tapasztalat?

2024. jan. 28. 11:17
 7/23 Potyondi Gergely ***** válasza:
0%

Ez nem a valláskritika.

Ha az a kérdés hogy a természettudomány vagy a Biblia téved-e, akkor a válaszom: A természettudomány.

2024. jan. 28. 11:51
 8/23 Thunderfairy ***** válasza:
76%
A biblia emberek által kitalált könyv. Mutasátok már fel a tudományos bizonyitékaitokat isten létezéséről. A vallásnak csak anyi van hogy hinni kell valamibe. Ez isten létezése. Közbe a tudománynak kő keményen minden kimondot gondolatot bizonyitania is kell. A természet tudomány úgy müködik hogy bizonyitsad be hogy például a föld 4,5 milliárd éves. Nem kell hinni benne. Bizonyitsad be hogy a koronavírust vírus okozta. Érted már? Én inkább a biztos, bizonyitot tényeknek hiszek.
2024. jan. 28. 12:05
 9/23 anonim ***** válasza:
54%

Igazatok van. 21 században élünk és az ember még mindig nem szabadult fel a vallás által okozott dogmatikus álomvilágból.

Hihetetlennek tartom, hogy az emberek jelentős része vallástól függetlenül még mindig képes mesékben és álomvilágban élni és az alapján meghatározni az életét.

2024. jan. 28. 12:06
 10/23 NTBS ***** válasza:
Szerintem a 2 elmélet között csak időbeli különbség van.
2024. jan. 28. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!