Isten vajon direkt úgy állítja be a természettudományt, hogy az 4,5 miliárd éve földet és több milliárd éves életet mutasson? Szerintetek ki téveda természettudomány vagy a biblia?
A Bibliában Isten nem ígért olyat, hogy az ég és a föld, tehát a világmindenség örök lesz.
Jel 21.1
Új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúltak, és tenger sincs többé.
' Isten tesztelni akar minket, pánik tömeges öngyilkosság és káosz uralkodna a földön ha bebizonyosodna a természettudományban hogy teremtve vagyunk. Nem hiszem, hogy a Biblia téved amikor 6napos teremtésről beszél'
Miért is lenne ez?
Egyébként a szektásokon és elborult fanatistákon kívül mások nem szokták azt hinni, hogy a Biblia szerint a föld csak pár ezer vagy pár tízezer éves.
Szerintem te Kérdező, csak tegnap óta létezel. Isten direkt úgy állította be a dolgokat, hogy azt érezd korábban születtél, aztán felcseperedtél. Isten rakta a fejedbe az emlékeidet is, ahogyan az ismerőseid, rokonaid fejébe is az ő emlékeiket rólad. Isten teremtette a fényképeket, videókat, személyes dokumentumokat is rólad. Tegnap.
Szerinted ki téved: én az elképzelésemmel, vagy a személyeddel kapcsolatban létező összes írott és íratlan bizonyíték, szemtanú, tapasztalat?
Ez nem a valláskritika.
Ha az a kérdés hogy a természettudomány vagy a Biblia téved-e, akkor a válaszom: A természettudomány.
Igazatok van. 21 században élünk és az ember még mindig nem szabadult fel a vallás által okozott dogmatikus álomvilágból.
Hihetetlennek tartom, hogy az emberek jelentős része vallástól függetlenül még mindig képes mesékben és álomvilágban élni és az alapján meghatározni az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!