Van valami összefüggés a tanúk által választott hivatkozási források pl: lexikonok, enciklopédiák eredete és az általuk képviselt teológia között?
"Isten a Földet, olyannyira megszilárdította, hogy az nem fog soha elmozdulni, sem megsemmisülni"
Ehhez képest állandóan mozog, még ha neked innen nem is tűnik fel. De az újkor eleje óta biztosan tudjuk, hogy például nem a Nap forog a Föld körül, hanem fordítva. Sőt még maga a naprendszerünk is mozog az űrben.
"mivel a régi "ég" vagy is az emberek uralma, vezetése megszünt"
Gondolod, hogy az emberek uralkodnak most a mennyben is?
"Kizárt dolognak tartom..."
Hát tedd hited szerint, én Isten szavának hiszek inkább, ahol az áll:
"Az Úr napja úgy jön majd el, mint a tolvaj. Akkor az egek nagy robajjal elmúlnak, az elemek a hőségtől elolvadnak, ugyanígy a föld is, és annak minden műve, mely rajta található."
Sőt az apostol úgy folytatja:
"Ha tehát mindezek el fognak pusztulni, vajon milyeneknek kell lennetek a szent életben és buzgóságban nektek, akik várjátok és siettetitek Isten napjának eljövetelét, amikor az egek elégnek és szétfoszlanak, az elemek pedig a tűz hevétől elolvadnak? Mi azonban – az ő ígérete szerint – új eget és új földet várunk, ahol igazságosság lakik."
Nekem Isten szavánál nem kell nagyobb bizonyosság, te pedig hihetsz nyugodtan saját elgondolásodnak, vagy az őrtorony tanításának.
11.
Úgy lesz.
Rőviden még annyit Péter szavaihoz: Mivel az „egek” kapcsolatban vannak az uralkodó hatalommal, könnyebb megérteni, hogy mit jelent az ’új egek és új föld’ kifejezés, mely az Ézsaiás 65:17-ben és 66:22-ben található, és amelyet Péter apostol a 2Péter 3:13-ban idéz.
M’Clintock és Strong Cyclopædiája (1891, IV. köt. 122. o.) erről az összefüggésről megjegyzi: „Az Ézs 65:17-ben szereplő új ég és új föld egy új kormányzatot, új királyságot, új népet jelent.”
Péter, Ézsaiás jövendőlését idézte, erről pedig senki nem gondolta a judaizmusban sem, hogy a fizikai földről vagy égről van szó.
Az Ézsaiás által közölt prófécia, mely az ’új egekről és új földről’ szóló ígéretet tartalmazza, eredetileg azt ecsetelte, hogy Izrael megszabadul a babiloni száműzetésből.
Vagy is más uralkodó lesz, és más társadalomban élnek, nem fogságban.
Azt pedig, hogy Péter idézte ezt a jövendőlést, nyilván való, hogy Isten ígérete alapján még a jövőben is számítani lehet egy beteljesedésre.
Ez összhangban van a jelenésekkönyvének szavaival is, mely alapján az "új ég" vagy is az "égi Jeruzsálem alászáll", vagy is Krisztus ezer éves uralma lesz a Földön, a felkent testvéreivel.
(Jelenések 5:9, 10) . . .véreddel embereket vettél meg Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Vagy is az "új föld" azoknak a megmentett embereknek társadalmát jelenti, akik öröklik a földet, és helyre állítják ahogy Isten kezdetben megbízta az embert, hogy a feltámadottakat tudják békés és szép környezetben fogadni.
11
"Ehhez képest állandóan mozog, még ha neked innen nem is tűnik fel. De az újkor eleje óta biztosan tudjuk, hogy például nem a Nap forog a Föld körül, hanem fordítva. Sőt még maga a naprendszerünk is mozog az űrben."
Én nem azt írtam, hogy a föld nem mozog, hanem azt, hogy Isten olyan szilárd alapokra helyezte, hogy azt nem lehet megszüntetni. Örökké megmarad. Ez más Biblia versekben is határozottan leíratta.
Isten a földet az embereknek hozta létre "lakásul"
(Ézsaiás 45:18) . . .a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta:. . .
Isten céllal hozta létre, és nem cél nélkül a semmire.
Ádám lázadása nem akadályozza meg ebben az elhatározásában, csak más úton valósítja meg.
Ha lezárnak egy utat, attól még ha valaki elakarja érni a célját, nem mond le róla, hanem megy kerülő úton.
(Ézsaiás 46:11) . . .Amit megmondtam, meg is valósítom. Amit elhatároztam, véghez is viszem.
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjon, nem is embernek fia, hogy meggondolja magát.. . .
(Ézsaiás 14:24) . . .„Úgy lesz, ahogy akartam, és amit elhatároztam, valóra válik.
(Ézsaiás 46:10) . . .Azt mondom: »Minden úgy lesz, ahogy eldöntöttem, és megteszem mindazt, amit szeretnék.«
(Ézsaiás 55:10, 11) 10 Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek, hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, 11 úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!