Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden Jehova Tanúja érzelem...

Minden Jehova Tanúja érzelem mentes?

Figyelt kérdés
jan. 24. 22:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10

Szia.

Már egyszer valaki írt egy ilyen "találkoztam Jézussal ez ment meg" teóriát.

Azonban Isten szava sehol nem írja, hogy a megmentés Jézussal való személyes találkozás által lehetséges. Már csak azért sem, mert Isten szava alapján egy alkalommal fog Jézus "megjelenni egyszerre" mindenkinek.

Az a nap pedig az ítélet napja és az ítélet végrehajtásának napja.

ezért fognak sokan bánatukban saját magukat ütlegelni.

Ezért Jézus fel is hívta a figyelmet arra, hogy ne higgyük el, hogy ha azt mondják,hogy "itt látták", meg "ott jelent meg".

(Jelenések 1:7) 7 Nézzétek, eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták, és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta.. . .

(Lukács 17:23–25) 23 És azt mondják majd nektek: »Ott van!«, vagy: »Itt van!« De ne menjetek ki, és ne is fussatok utánuk. 24 Mert ahogy a villámlás megvilágítja az eget az egyik végétől a másik végéig, ugyanúgy lesz az Emberfia is az ő napjaiban. 25 Előbb azonban sok szenvedést kell átélnie, és el kell hogy vesse ez a nemzedék.

Pál apostol kivételével, senkinek nem jelent meg, miután haza ment.

Még is keresztények voltak, lettek. Jézusról pedig nem azért tettek "bizonyságot" mert szemtől szembe találkoztak vele, vagy látták.

Hanem az írásokból felismerték, hogy Ő a megígért messiás.

Ebben az értelemben "látták", és nem szó szerint.

A megmentés pedig Isten szavával összhangban, más miatt lesz.

jan. 25. 20:23
 12/18 anonim ***** válasza:
A Golgota volt Jézus színpada, a Kereszt a szószéke; erről a saját vérével megpecsételt helyről hirdeti az üdvösséget, a vétkek bilincseitől a szabadulást, a betegségektől való gyógyulást, és az örök életet mindenkinek, aki hisz neki. Nincs senki, aki megfosztható lenne e páratlan örömhír áldásaitól. „A keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.” (1Kor 1,18) REINHARD BONNKE
jan. 26. 09:36
 13/18 anonim ***** válasza:

11#

Úgy tudom a Jehova tanúinál nem keresztre feszítették Jézust.

Amíg nem találkoztam lelki szinten Jézussal, amit Jóel próféta is megjövendölt, addig csak a tíz parancsolatot és a második parancsolatot tudtam úgy ahogy betartani.

Jóel 2:28

Kiöntöm Szellemem minden emberre

Ezek után kiöntöm Szellemem minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, az idősek álmokat látnak, a fiatalok pedig látomásokat kapnak.

Viszont Jézus szeretete úgy megragadott, hogy az életem minden területét át tudtam adni Neki. Tudom kinek hittem. Ő az Úr a szívemben, be tudom tartani az első parancsolatot.

Galatákhoz 2:20

Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.

Ő a kincsem.

Máté 13:44

Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét a mije van, megveszi azt a szántóföldet.

Ahhoz, hogy megtérjek, Isten felé, hazafelé tudjak menni kellett ez a találkozás.

Neked is szükséges ez a találkozz Jézussal, hogy be tudj menni a keskeny kapun.

Örök életed legyen.

16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

17 Mert nem azért küldte az Isten az õ Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

18 A ki hiszen õ benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Kolosséiakhoz 1:13

A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Õ szerelmes Fiának országába;

Én ezeket az alábbi Igéket éltem meg lelki szinten. Nem embereket követem azóta, csakis Jézus Krisztust, Ő a jó Pásztor, aki életét adta értem is a kereszten. Már nem vagyok elveszett, megtalált az Úr.

Őt szolgálom, Ő a legjobb barátom. Ő a gyógyítom. ( Az orvosok még mindig Rivotrilt szedetnének velem a fejfájásomra, ha nem kerestem volna kiutat belőle. Találkozásom után nem sokkal imádkoztak értem és meggyógyultam. Azóta sem szedek gyógyszereket.)

Márk 16:17

Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják követni: a nevemben gonosz szellemeket űznek ki; új nyelveken szólnak; 18 kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, de az sem nem árt nekik; ráteszik a kezüket a betegekre, azok pedig meggyógyulnak.”

Imádkozom Érted.

Zsoltárok 34:9

Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki õ benne bízik.

jan. 26. 10:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Jézus története nem ér véget a keresztre feszítéssel. Ha véget ért volna, akkor a keresztre, mint a lesújtó vereség és kétségbeesés szimbólumára tekintenénk. A jó hír, hogy Jézus nemcsak a bűn erejét zúzta szét a kereszten, hanem a halál erejét is. Három nappal később élve tért vissza, győztesként a sötétség, a halál és a Sátán fölött. Jézus, a názáreti ács a kereszt fájából az életre nyíló ajtót készített. Az evangélium ezt üzeni: a keresztnek ereje van átformálni az életünket. A kereszten a mínuszból plusz, a negatívból pozitív lett, a sötétségből világosság, a halálból élet, a gyűlöletből szeretet, a kétségbeesésből öröm, az összetörtségből helyreállás, és a Pokol tüzéből a Menny dicsősége. REINHARD BONNKE
jan. 26. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ismerni Istent.

„Az örök élet pedig az, hogy egyre jobban megismerjenek téged, az egyetlen valóságos Istent, és a Messiás Jézust, akit elküldtél." -János 17:3-

Nagy különbség van aközött, hogy tudunk Istenről, vagy, hogy valóban ismerjük Őt. Istent megismerni egy életre szóló vállalkozás, egy életen át tartó folyamat, nem olyasvalami, ami néhány hét alatt megtörténik.

A valódi Isten-ismeretre nem lehet logikai és intellektuális megközelítéssel szert tenni. Isten Maga adja ezt, kinyilatkoztatásain keresztül. Azáltal lesz a miénk, hogy Istent keressük, és miközben bízunk ígéreteiben, megtapasztaljuk Őt.

Ha igaz Isten-ismeretünk van, akkor nem fognak összezavarni az olyan tudományos teóriák, melyek Isten létezését tagadják. Tökéletes békességünk van afelől, hogy Ő létezik, és ha ezt tudjuk, semmi más nem számít. Nem érezzük szükségét annak, hogy mindent megmagyarázzunk, mert tudjuk, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet szavakkal megmagyarázni. Isten túl mély ahhoz, hogy amíg itt a földön vagyunk, teljesen megértsük Őt.

Isten ismerete minden gondolatunkat, érzésünket és képzeletünket felülmúlja. Ez egy a bensőnkben lévő tudás, amit senki nem vehet el tőlünk. Ha rendelkezünk ezzel a belső tudással, akkor semmilyen külső dolog nem téríthet el Istenben való hitünktől.

Kérd Istent minden nap, hogy nyilatkoztassa Magát ki neked. Kérd a bölcsesség szellemét, hogy igazán meg tudd ismerni Istent, és Jézust, a Felkentet, a Messiást. Értékeld és ünnepeld azt a tényt, hogy örök életű lény vagy, aki minden egyes nappal, egyre jobban megismeri Istent."

jan. 26. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésre válaszolva, nem azok, de sajnos rengeteg elfojtás van bennük. Leírom én mit tapasztaltam, a 20 év alatt, amíg ebben nevelkedtem.

Jellemző, hogy még maguknak is hazudnak, mert az Őrtorony kifinomult manipulációval igyekszik befolyásolni, korlátozni az érzéseiket.

Hangoztatják az önálló véleményformálást, de cikkekben, videókban mutatják meg, hogy az élet egyes szituációiban hogyan kell viselkedni, és ÉREZNI.

Ezért aztán, ha kibukik belőlük véletlenül egy a szervezetnek nem megfelelő vélemény, vagy érzelem, akkor hitehagyottként kezelik őket. Félnek tehát autentikus érzelmeket táplálni és véleményt kifejezni, ezért a legtöbben felöltenek egy sekélyes álarcot. Ha jól megfigyeled, még jellemző nyelvezetük, szóhasználatuk is van. Sose láttam még olyat, hogy valaki azt mondta volna, hogy "hú ez az előadás nem tetszett", vagy "ezzel nem tudok egyetérteni".

Sose hallottam, hogy valaki őszintén elmondta volna, hogy hiányzik neki a szülinapozás, vagy a karácsony, pedig kötve hiszem, hogy kivétel nélkül az összes Jehova tanúja szeret elszigetelődni a kollégáitól, osztálytársaitól, stb.

Velem ott senki nem volt őszinte.

Egyszer egy kongresszuson bemutattak egy-egy tinit pozitív példának. Az egyik a kosárlabdázást, a másik a zenélést hagyta ott "Jehova kedvéért". És mindenki tapsolt. Senkitől se hallottam, hogy kár érte, vagy nem kellett volna, pedig tuti jó néhányan így gondolták. Én se mertem hangoztatni a véleményem...

febr. 1. 16:31
 17/18 A kérdező kommentje:

Igen utolsó egyet értek veled!

En találkoztam egyszer egy Tanúval , de amikor kiléptem tőle , megdöbbentem, mert soha nem éreztem meg olyat amikor akkor, hogy ezt soha többé!!kérdeztem valamit ami nem a hittel kapcsolatos és az volt a válasz, hogy nyissam ki a Bibliát és nem értettem miért nem mondja el a véleményét úgy Biblia nélkül!

Ők csak addig kwdvesek, amig nem szeretnél hozzájuk csatlakozni, nekem ők nagy csalódás, emberségből bukottak ők is!

febr. 1. 16:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem szabad, hogy véleménye legyen. Szerintem inkább áldozatok. A legjobb szándék vezérli őket, csak nem látják át, hogy miben vannak.

Rettenetes érzés, amikor elhitetik az emberrel, hogy a belső iránytűje rossz.

febr. 2. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!