Mit jelent, ha valaki nem mutat érzelmeket? Minden helyzetben közömbösen viselkedik?
Az a sztori jár eszembe, amikor kicsi korában meghalt a kedvenc állata és akkor azt mondta nekem, hogy nem érdemes megszeretni valakit, mert akkor fáj, ha elveszítjük..
Felnőtt korára egy teljesen nyugodt, visszafogott, kiegyensúlyozott, de közömbös palinak látszik. Olyan sztoikus nyugalom. De nekem ez ridegnek tűnik. Vagy feleslegesen aggódom? Fogadjam el, hogy ilyen és kész? Vagy a gyerekkori kötődés az állataihoz traumát okozott nála?
A fiamról van szó. Nyilván azt fogom kapni, hogy ilyen és kész, hagyjam békén, vagy hogy rossz anya vagyok, de hátha lesz aki tud megnyugtatót is írni, mert ismer ilyen embereket.
Én sokat voltam kórházban, így hogy "túléljem", megtanultam nem/alig mutatni érzelmeket. Ez az élet mindenterületére érvényesre sikeredet.
Egyeedül a dühöt tudom kimutatni, de azt sem mindenki felé, nem minden időben.
Én kizárólag édesanyámmal vagyok ilyen. Ő pedig ugyanezt gondolja rólam, mint te a fiadról, hogy biztos mindig mindenkivel ilyen vagyok. Közben meg nagyon nem.
Most már dolgozom magamon, több terápiás területen is foglalkozom a traumáimmal és démonaimmal, és szerintem szépen haladok. Már máshogy állok édesanyámhoz, de még sokszor előfordul, hogy ledermedek és visszamenekülök a biztonságosnak vélt jégbarlangomba. De sokat jelent, hogy már értem, miért működöm így, és van hajlandóságom a gyógyulásomra. Ő persze azt mondaná, hogy hát nekem csodás gyerekkorom volt, és nem történt velem semmi traumatizáló. De tudod, ki hogy menekül a valóság elől...
Persze nem biztos, hogy nálatok is hasonló van, de ez az én példám. Ilyen is van.
Nyilván nem ilyen volt gyerekkorában és nem érzelemmentes környezetben nőtt fel, sőt. Talán mi túl impulzívak is vagyunk. Valahogy akkor kezdődött amikor a covid volt és érettségi előtt állt. Online oktatás volt fél évig amikor 18 volt és sehova nem mehetett. Be is gubózott a szobájába rendesen . Azóta ilyen introvertált.
Biztos az is volt egy trauma de nem beszél róla, legalábbis velem nem.
Szóval csak azt nem tudom, hogy vannak e érzelmei csak nem mutatja ki, vagy nincsenek és hiányzik belőle az empátia mert nagyon nem mindegy.
De az is lehet, hogy csak itthon ilyen, a haverokkal nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!