Tanúk mit gondoltok erről a véleményről?
Isten Jehova neve legalább annyira tévedés (ezt itt több alkalommal többen bebizonyítottuk!!!)
Mintha az apostolok Jézus mennybemenetele után elkezdtek volna kis méretű arany v ezüst kereszteket készíteni és azt állítják hogy ha ezt viselitek akkor ettől vagytok igazán hívők(keresztények) mert ez a tárgy mindig Jézusra fog emlékeztetni benneteket.
"Ahogy más nyelvekben sem egyformán ejtünk neveket, Isten látja, hogy mi eleget szeretnénk tenni a neve megszentelésének, és nem szégyent hozni rá."
Akkor miért nem olyan nevet használtok, amiről legalább feltételezhető, hogy helyes kiejtésen alapul?
8
"Őrtorony vénei azért nem közölték veletek mert akkor kiderül hogy valami nagyon nincs rendben"
Ők nem az "Őrtorony vénei".
Ugyanakkor mindenki személyesen utána nézhet ezeknek az iratoknak, ha nem hisz el valamit. Sőt, valójában utána kellene mindenkinek nézni, aki hitelt érdemlően szeretne érvelni. Az pedig, hogy egy meghatárzott pontocska, vagy négyzet van a magánhangzók helyén, azt mindenki aki kutatást végez tudhatja, Én is tudom.
Az általad írt vádak csak arra utalnak, hogy mindenképen "használaton kívülivé" kellene tenni Isten tulajdon nevét.
Személy szerint nem fogok ilyet tenni, úgy vélem Istenünk nem fog ezért megharagudni.
Ha pedig prófécia szól arról, hogy Isten a nevéről nevezteti a népét, egy bizonyíték a sok közül, hogy valamilyen módon, vagy formában ennek a jövendölésnek teljesednie kell. Ki az aki ezt betiltja vagy megtiltja?
Régebben az Izareliták voltak Tanúi az igaz Istennek, a környező népek mind tudták, milyen Istenről van szó. Még sértegették is a nevét, amikor támadták Izraelt.
Isten nem engedi, hogy a neve feledésbe merüljön, pedig évezredek óta próbálkoznak ezzel. Ahogy megmondta, megszenteli a nevét a nemzetek között azáltal, hogy ismerteti azt.
Ha ezzel nem értesz egyet, nem kötelező elfogadni.
Élj olyan hittel, amilyent jónak látsz.
11.
Úgy vélem, hogy ha Istennek ez nem tetszik, biztos vagyok benne, hogy valamilyen módon jelezni fogja ennek változtatását. Soha nem hagyott semmit annyiban, vagy úgy, hiszen ígéretet tett, hogy a népét folyamatosan megtisztítja, hogy igazságosságban mutassanak be imádatot.
A helyreigazításnak meg van a maga ideje, és módja, Isten tudja mikor és mit kell tenni. A keresztények feladata, hogy elfogadják azt.
Ahogy Jézus is a kellő időben és módon megtisztitotta az Istennek
járó imádatot, úgy ez folyamatosan továbbra is így zajlik. Nem egyszerre történt a kiigazítás.
Akinek ez nehézséget koz, vagy nem ért vele egyet, annak nem kötelező itt lennie. Ez mindig is így volt, és így is marad.
Istennek meghatározott időterve van, sem előbb sem később nem fogja azt megvalósítani, mint tervezte, csak mert embereknek nem tetszik.
Isten szabja a feltételeket, nem mi.
"Úgy vélem, hogy ha Istennek ez nem tetszik, biztos vagyok benne, hogy valamilyen módon jelezni fogja ennek változtatását"
Tehát szándékosan inkább hívod egy hibás néven Istent, ha nem kapsz valami személyes isteni jelet? Nem vagy te kicsit kicsinyes és pofátlan az istened felé, hogy te támasztasz neki elvárásokat?
14
Bocsánat, de semmilyen követelményt nem támasztok senkinek, különösen Istennek nem.
Ugyanakkor, Jézus azért nevezte ki a Hű és bölcs szolgát, hogy általuk adja ki a juhainak a megfelelő időben amire szükségük van.
Amikor ez a név felvételre került a kellő, meghatározott időben, hogy ezt a próféciát Isten beteljesítse, nem hagyta volna, hogy rosszul legyen alkalmazva, használva.
Ugyan így minden próféciának meg van az ideje, hogy mikor valósul meg, és az is, hogy mi a helyes értelmezése.
Egy próféciát akkor lehet igazán megérteni, ha beteljesedik.
Biztos vagyok benne, hogy Jehova megakadályozta volna ennek használatát.
Egy prófécia beteljesedését pedig, nagyon kevesen ismerik fel.
A Farizeusok sem ismerték fel a Jézusról szóló próféciát, pedig ott volt közöttük, és bizonyított.
Szia
Azt gondolom erről a véleményről, hogy Isten véleménye mindig felülírja az emberek véleményét. És ha ezt vesszük alapul, akkor inkább mi is ezt fogjuk tenni: "»Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek«, mi pedig ezt fogjuk tenni" Cselekedetek 5:29
Sátán az, aki elakarja feledtetni az emberrel, különféle érvekkel Isten nevét, de ha olvasod a Bibliát, Isten neve mindig is központi téma a tiszta imádatban. Nem lehet Istennek tetsző élete élni, ha nem ismerjük, vagy nem ismerjük el, Isten Jehova, Jahve, vagy JHVH. Ez az örök életünk záloga.
Nélkülözhetetlen, hogy Isten nevét minden ember ismerje. Ezért:
Róma 10:13
"Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”.
Persze, sokkal többet jelent annál, mint hogy tudjuk, mi Isten személyneve. Azt is magában foglalja, hogy ismerjük e név viselőjét, és összhangban élünk a nevéhez kapcsolódó szándékaival. Az igaz Isten minden imádójának felelőssége, hogy buzgón ismertesse Jehova nevét, ahogy Jézus is tette:
"Megismertettem a nevedet azokkal az emberekkel, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megfogadták a szavadat.... És megismertettem velük a nevedet, és ezután is megismertetem, hogy ők is úgy szeressenek másokat, ahogyan te szerettél engem, és hogy egységben legyek ővelük.” " János 17:6, 26
Jehova Isten azt ígéri, hogy megáldja azokat, akik ismerik, használják és tisztelik nagy nevét.
Zsoltárok 91:14
"Isten ezt mondta: „Mivel szeret engem, megmentem. Megvédem, mert ismeri a nevem."
A teljes Biblia tele van Isten nevének fontosságával. Ezt csak azok nem veszik észre, akikről a 2Korinthus 4:4 ír.
Zitus!
Ha jó értelmezem akkor szerinted azok vakok akik nem ismerik el Istennek nevét Jehovának amely egy kreált név a 16. században keletkezett ezt itt többször többen bizonyítottuk de magadról pedig
azt gondolod világoságod van.....
Nem tudod a Bibliából bizonyítani azt, hogy Isten neve a 16. században keletkezett. Hiszen Isten nevét i.e. Mózes is, sőt a Biblia leírása alapján már jóval Mózes élete előtt is használták.
Malakiás azt írta Isten nevéről ihletés alatt: "„»A fiú tiszteli az apját, a szolga is az urát. Ha tehát én atya vagyok, hol a nekem járó tisztelet? Ha úr vagyok, hol az engem megillető félelem?« – kérdezi a seregek Jehovája tőletek, ti papok, akik megvetitek a nevemet." Malakiás 1:6. A vers szerint nem mai "divat" megvetni Isten szent nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!