Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valami elképesztően fontos...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Ha valami elképesztően fontos és hasznos dolog csak egyszer következett be milliárd évek alatt, az kb. a teremtés vagy minimum csoda, nem?

Figyelt kérdés

Szerintem ez a cikk egy hatalmas öngól, amit az ateisták lőttek maguknak. Érdemes elolvasni.

[link]

"...az egyszerű sejtek más bolygókon évmilliárdokon át gyarapodhatnak anélkül, hogy valaha is összetett élet fejlődne belőlük."

2010. okt. 22. 21:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Te tipikusan az a vallásos ember vagy, aki azt élvezi a leginkább az egészben, hogy az ateistákat szapulhatja...tehát képmutató vagy! Ateistaként, de a vallásos emberek véleményének tiszteletben tartójaként is üzenem, hogy szégyelld magad, amiért ilyen krampusz vagy! Pont úgy vihogsz a tenyeredbe...

A cikkről: attól még, hogy valamely dolgot nem ismerünk teljes részleteiben, még nem jelenti azt, hogy akkor rá kell fogni egy természetfeletti valamire. Ez az én véleményem. Meg az is, hogy jó lenne, ha végre felfognák az emberek, hogy az univerzum titkainak kb. 1%-át jó, ha ismerjük. Egyenlőre ez így van, de egyre többet ismerünk meg, és egyre több jelenséget tudunk megmagyarázni biológiailag, fizikailag, stb. Szóval nem feltétlenül létezik egy hatalmasabb való, és nem öngól, csak felvetették, hogy még nem ismernek egy tényezőt a sokból.

Mellesleg Isten csak a Föld bolygót irányítja? Nem az egész univerzumot? Szerintem ha létezne, az egész univerzum ura lenne, és ha így lenne, nem gondoljátok, hogy több bolygón is létrehozott már intelligens életet? Lehet, hogy csak nem akarja, hogy megismerkedjünk, mert gyarlók vagyunk és kinyírnánk egymást...Szóval szerintem az ufókban való hit és az Istenbe vetett hit sem üti egymást.

A cikk sem azt mondja, hogy tuti nincs máshol intelligens élet, csak azt, hogy kicsi az esélye annak, hogy van. Szerintem van...túl nagy az univerzum és túl régóta létezik ahhoz, hogy ne legyen.

Ismétlem: ez nem öngól, csak felvetették, hogy hiányzik egy puzzle darab.

2010. okt. 22. 23:11
 12/22 hollófernyiges ***** válasza:
Ha az összetett élet kifejlődése rettenetesen valószínűtlen, mondjuk az egész galaxisban csak egy helyen sikerült, akkor szerinted melyik ez a bolygó?
2010. okt. 23. 07:54
 13/22 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem itt alakult ki összetett élet, lásd a kérdezőt :)
2010. okt. 23. 08:57
 14/22 anonim ***** válasza:

Olvassátok el a teremtés v. evolúció kapcsán:

[link]

2010. okt. 23. 10:13
 15/22 anonim ***** válasza:
47%

Kedves Kérdező.

a nézeteimet ismered, nem taglalom, de látom itt vannak olyanok, akik provokációnak veszik kérdésedet...lehet kicsit túloztál ezzel az öngól kérdéssel. Gondold át megint, tudom, hogy nem tüzet akarsz szítani. :)

Kedves Sir Butcher.

Az anyag változásával kapcsolatban linkelnék egy kérdést neked innen GYK.hu ról. Egy filozófiai kérdés...:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Szóval, amikor teremtőről beszélünk, akkor nem egy ember formájú szakállas csettintős manusra gondolunk...inkább egy "szellemre", erőre, "elmére", amihez nem rendelünk külsőt, csak intelligenciát, tudatosságot. A Biblia mondanivalója pedig az, hogy ami létezik az egyetlen egészet alkot, tehát a magunkért(szűk közösségért) élés az önzés/önzőség, és széthúzza a közösséget, problémákat és szenvedést szülve...így a megoldás az egészért élés, az önzetlenség, amikor minden és mindenki érdekeit egyenlő szintre emeljük...vagyis tisztán szeretünk.

Szóval konkrét teremtésről nincs is szó...inkább arról, hogy ez az egyetlen Tudat manifesztálja magát az Univerzumra, létrehozza magában a változást, a Gondolatában(szellem/tudat/elme kifejezés miatt így nyer értelmet), annak ellenére, hogy Ő maga változatlan, a világegyetemben levő élet pedig a Tudat maga(több részre szakadva, de saját teljességéből mit sem veszítve)...így tekinti képeit és képmásait, amik rajta belül vannak, és nem kívüle, adva nekik életet még addig a fokig is, hogy az önállóság látszatával ruházza fel őket(minket pl.).

S mivel igazságos ez a Tudat, ezért csak szól, hogy van ilyen lehetőség is...de rád nem erőltet. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 23. 10:18
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem érzékenykedem, csak kíváncsi vagyok. Miért van az, hogy állítólag művelt emberek azt képzelik,hogy aki nem ateista az máris szemét amerikaifundamentalista-kreacionista kretén? Ha hiszem, hogy van Isten, miért kell annak máris egy óvodás gyerek értelmi szintjén megfogalmazott szakállas bácsinak lenni? Mármint, ha te ezt hiszed Istenről, akkor komolyan veszed, hogy vannak felnőtt emberek akik ebben így hisznek, ebben a formában?

Nincs itt valahol nagy tudatlanság a részedről? Ne érts félre, nem bántani akarlak, csak néha felmerül,hogy miért az ír valláskritikát, akinek fogalma sincs a dologról? Nekem a barátaim nem hívők, ritkán beszélgetünk erről a témáról, de senkinek eszébe se jutna megkérdezni, "figyelj csak, ennyi diplomával te hogy hihetsz egy öreg szakállas bácsiban? "

2010. okt. 23. 11:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Hála az égnek, LastOne.Left leírta a lényeget, így nem fárasztom magam tovább veletek. Nem vagyok se kreacionista, se Biblia-majmoló, sőt egy szóval sem említettem Istent sem, csak "beavatkozásról" írtam. A többi stimmel :-)
2010. okt. 23. 11:25
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves LastOneLeft,

Elsőnek is, a "szakállas ember" helyére azt raksz be, akit csak akarsz. Általában azért példálózok vele, mert ha megnézed, szinte mindegyik középkori ábrázoláson egy szakállas férfialak jeleníti meg az istent. Az, hogy neki adunk testet/kinézetet/fizikai megjelenést, teljesen mindegy. Egyre megy. Ugyanúgy hozzárendelhetsz egy szakállas emberkét/egy szellemet/fénycsóvát/kukorica csövet is az univerzum mellé, akkor is arról beszélünk, hogy a véletlen helyett egy tudatot raksz oda.

Megint megjelenik a két dolog: a tervezettség hívei átrakják az élet kialakulásának problémáját más bolygóra, az isten hívők meg hozzákapcsolják az istenüket a világegyetem, ha nem is csettintésre, de valamilyen oknál fogva kialakulásának.

Igazából nekem ezzel csak az a gondom, hogyha mi egy elmét rakunk minden mögé, aki minden véletlent, minden evolúciós folyamatot irányít, azzal csupán annyit érünk el, hogy megszűnik a fejlődésre az igény. Minek kutatni, hogy lettünk? Jött a tudat/elme/szellem, és megcsinált minket. Pont. Nem számít, hogy lett a világegyetem, vagy hogy fejlődünk. Mert volt isten, aki megteremtett minket, és kész. Vita lezárva. Számomra ez fájdalmasan leegyszerűsíti a dolgokat.

Nem a vallással van a gond. Hanem azzal, hogy amikor a világ dolgait isten nélkül is meg tudjuk magyarázni, akkor mindig felbukkan valaki, aki azt mondja: "mindez hülyeség, isten csinált mindent, és tévedtek." Ez azért még mindig a középkori inkvizíció. A Föld lapos, minden a Föld körül kering, mert isten így teremtette. Ha nem tetszik, mehetsz a máglyára. Manapság: Az életet isten teremtette, az egész univerzumot isten teremtette, akinek nem tetszik, az hülye ateista.

És lássuk, minden apró bizonyíték kapásból ragadva, büszkén mondják: minden más téved. Igaz, hogy mellette bizonyíték hegyek állnak, de az az apró porszem, és pont mindent visz.

Ez olyan, mint nekiállni egy egyenletnek, majd közölni, hogy X annyi, amennyinek isten teremtette. Lehet, hogy így van, de attól még nem leszünk okosabbak. Ha a képlet megoldható felsőbb istenség létezése nélkül, akkor miért rakjunk bele még egy olyan változót, ami halál fölösleges, mert anélkül is összeáll a kép?

2010. okt. 23. 12:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy összeáll nélküle, mert vannak azért kérdések, amiket csak az tesz fel, aki nem fogadja el készpénznek a tudomány mindenhatóságát. A múltkor láttam egy érdekes beszélgetést, ahol tudósok vitatkoztak az evolúcióról. Képzeld el, nem csak hívők vitatják néhány kulcspontját.
2010. okt. 23. 12:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Erről jut eszembe: [link]
2010. okt. 23. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!