Jehova Tanúi miért nem tartják a karácsonyt?
Ezért nevezlek eretneknek benneteket. Mert kereszténynek valljátok magatokat (keresztény = elfogadja az apostoli hitvallást s a Szentháromság nevére keresztel [az Egyházak Világtanácsa szerint]), és a teljes (= katolikus) hittel ellentétes nézeteket hirdettek (és nem vagytok protestánsok).
Kedves 28-as!
Elnézést kérek, hogy nem fogalmaztam elég pontosan. Magam is láttam mit műveltek az ember lelkével (olyanon, ki 20 éve a szekta tagja), és hogy romboljátok földig a gyermeketek szociális életét, majd a pszichéjét. És ez az, mi haragot vált ki bennem. Ha Szent Mihály arkangyal sem mondott ítéletet a Sátán felett (ld.: Júd 1,9), én sem ítélkezem.
Azért az vicces hogy a Szentháromság nélkül a 4.századik jól el voltak nélküle is.
+ Maga a biblia sehol sem írja hogy ezek egyek lennének.
A 4. sz-ban foglalták össze a Szentháromsággal kapcsolatos tanításokat. Előtte is hittek benne. Ékes példája, hogy a legszentebb Eucharisztiával kapcsolatos hittételeinket is a Tridenti Zsinaton foglaltuk össze, de ELŐTTE IS HITTÜNK BENNE.
Ez akkor mi?
"S én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10,30)
"Péter azonban így szólt hozzá: "Ananiás, hogy csábíthatta el szívedet a sátán, hogy be akard csapni a Szentlelket, és a föld árának egy részét félretedd? Hát nem a tied maradhatott volna, ha meg akartad tartani? Vagy ha eladtad, nem rendelkezhettél szabadon az árával? Miért vetemedtél ilyesmire? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek!" (ApCsel 5,4)
*ironikus hangnem* Szerintem is lehet erőknek hazudni. Véletlenül sem tesz a Szentírás egyenlőségjelet a Szentlélek és Isten közé... s a Fiú és az Atya közé.
Mely más vallásban ünnepelték még Jézus születését? Amúgy ha így tettek, akkor jó dolog, hogy ezt tették.
"... a napkeleti bölcsek megünnepelték a megváltó születését, még ajándékokat is vittek számára." - csakhogy ez nem születésekor történt. Amikor a az asztrológusok meglátogatták, Mária és a családja már nem a jászolban volt (Máté 2:11), és Heródes nem a csecsemőket ölette meg abban a reményben, hogy Jézus is közöttük lesz, inkább a gyermekeket 2 éves korig. Máté 2:16
Pál apostol azt írta, legyetek az én követőim, mint én a Krisztusé.1Kor 11:1
Mikor ünnepelt Pál vagy más apostol karácsonyt, Jézus születését? Soha sehol senki.
Te meg kardoskodsz a karácsony keresztényi ünnepe mellett?
Ha Pált és az apostolokat nem követed, Jézust sem követed, tehát keresztény nem lehetsz, bármit is szövegelsz itt.
A kereszténység zsúfoltig van álkeresztény filozófus teológusokkal, akik a keresztény hitet a saját torz képükre lefordítva élik meg a tömegeket becsapva és félrevezetve.
Senki se írta, hogy megszületése napján mentek oda, de akkor is születését ünnepelték. A keresztények se pont születése napján tartják a karácsonyt, de Krisztus születését ünneplik, mint a napkeleti bölcsek.
Amúgy a pásztorokat kifelejtetted, ők pont születésekor köszöntötték. Persze jehovás mértékkel biztos hatalmas bűnt követtek el.
#37Pál apostol mikor osztotta az észt interneten? Ha az apostolokat nem követed, Jézust sem követheted, tehát keresztény nem lehetsz, bármit is szövegelsz itt.
De álságos! Egyik pillanatban "csak Krisztus", másik pillanatban már egyedül az apostolok a jók, harmadjára kizárólag az Ördögtorony ír igazat. Döntsétek már el melyik!
Mi katolikusok, elfogadunk egy másik a hitnek a Szentírással egyenrangú forrását. Úgy hívják, hogy Szenthagyomány. Az Egyház Krisztusig vezeti vissza történelmét, s rengeteg dolog maradt leíratlanul (vö.: Jn 21,25). A Szentlélek vezetése által az Egyházban a krisztushívők nemzedékeiről nemzedékeire adódtak át az igaz hitnek titkai. Ebben meg érdekes módon megtalálható a Karácsony ünneplése.
A további meddő vitának semmi értelmét nem látom.
Laudētur Iēsus Christus! (In æternum, āmen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!