Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért nem tartják...

Jehova Tanúi miért nem tartják a karácsonyt?

Figyelt kérdés
2023. dec. 24. 08:05
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
7%

Hazudok?

Oda írtam,az Olaszországi újságíró nevét, és a lap címét.

2023. dec. 24. 18:35
 22/44 anonim ***** válasza:
6%

Edgár? Nem vagyok Edgár.

Ki az az Edgár....

2023. dec. 24. 18:37
 23/44 anonim ***** válasza:
69%

L’Osservatore Romano Katolikus újság:

„Jézus születésének tényleges dátuma történelmi szempontból ismeretlen, mivel sem a római történelem, sem az akkori népszámlálás, melyet a császár rendelt el, sem pedig az azt követő évszázadok kutatásai nem utalnak rá egyértelműen . . . Ahogy ez köztudott, a december 25-ei dátumot a római egyház választotta a negyedik században. Ezt a napot a pogány Rómában a Napistennek szentelték . . . Jóllehet a kereszténységet ekkorra már Konstantin egyik ediktuma elismerte Rómában, a Napistenről . . . szóló mítosz még mindig széles körben elterjedt volt, főként a katonák között. A fent említett ünnepek, melyek mindegyikét december 25-én tartották, a népszerű hagyományokban gyökereztek. Ez adta az ötletet a római egyháznak, hogy keresztény tartalommal ruházza fel ezt a napot. Ezt azáltal tette, hogy a Napisten helyére az Igazságosság igaz Napját, Jézus Krisztust állította, ezt a napot választva arra, hogy ünnepeljék a születését.”

2023. dec. 24. 18:39
 24/44 anonim ***** válasza:
61%

A cikk folytatása:

A cikk így folytatódott: „December 24-én, karácsonyeste Ádámra és Évára emlékeztek a földi Paradicsomban található Fa nagyon népszerű története által . . . A fának almafának kellett volna lennie, de mivel az almafa nem illett a télhez, fenyőfát állítottak a színpadra. Az ágakra almát aggattak, vagy összetört kekszből készült, különleges formájú ostyákat, melyek a jövőben bekövetkező Megváltást szemléltették, illetve Jézus eukarisztikus jelenlétét jelképezték.

2023. dec. 24. 18:40
 25/44 anonim ***** válasza:
26%
Josef Tomko bíboros, a Népek Evangelizálásának Kongregációja prefektusa valójában megjegyezte: „A missziót végző egyház már jóval azelőtt alkalmazta a beolvasztás munkáját, hogy a szó használatba jött volna.” Amint a La Repubblica megfigyelte, a karácsonyi ünnep jól szemlélteti a dolgot. Eredetileg pogány ünnep volt. „A december 25-i dátum nem Krisztus születésének, hanem a Natalis Solis Invicti ünnepségének, a napfordulón tartott római napünnepnek az időpontja” — ismeri el a New Catholic Encyclopedia.
2023. dec. 24. 18:43
 26/44 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%

Leírtuk néhányszor, hogy a dec. 25-e dátumot nem kiszámoltuk. Meglepő, ha a világ Világosságának születése napját, a természetben a fény megerősödésekor ünnepeljük? Érdekes módon mind a pásztorok, mind a bölcsek, Jézus születésekor mentek el Hozzá. Az persze oké szerintetek...

Szerintem egyikünk sem volt ott, mikor a mi Urunk születésének ünnepét bevezették. A nem keresztényeknek csábító lehet a római napisten ünnepével összekötni. Lehetséges, hogy az ókori rómaiak is ugyanezt a világot szemlélték, s ehhez igazították ünnepeiket.

Kedves 14-es!

Lennél szíves idézni, hol vádaskodtam? Hol becsméreltelek benneteket? Mint korábban írtam, a szekták egyik legalapvetőbb eszköze a kiválasztottságtudat sulykolása. Ezzel egyszerre a világ felől való megtámadottság érzésének keltése, mert hogy a világ a sátán birodalma. Sajnos működik. Nem csak a Jehova tanúi használják.

Mint korábban írtam, nem gyűlöllek (senkit nem gyűlölök), hanem sajnállak benneteket. A vezetőitekre meg haragszom; hogy a pénzért nem átallanak tízezreknek hazudni, átmosni az agyukat, propagandát terjeszteni; élhetetlen körülményeket teremteni a gyermekek számára; barátságokat rombolni; családtagok köti széthúzást teremteni; házasságokat összezúzni. De nem mondok ítéletet senki felett.

Jehovás képmutatás! Egyik pillanatban így Biblia, úgy Biblia; aztán rájönnek, hogy ez így nem jó; akkor meg hozzák az "ókeresztény hagyományokat" s az ilyen-olyan enciklopédiákat.

2023. dec. 24. 19:13
 27/44 anonim ***** válasza:
37%

"A nem keresztényeknek csábító lehet a római napisten ünnepével összekötni."

De Jehova Tanúi kereszténynek tartják magukat, mert messiási királyként, a gyülekezet fejeként fogadják el Isten fiát, mint az újszövetség követét.

A keresztény szó, jelentése: Krisztust követő, utánzó.

Ezért sem érezhetünk csábítást.

S ha végre figyelembe vennéd, nem a Tanúk találták ki, sokkal inkább maga az egyház vallja be.

Henry Newman bíboros azt írta, hogy „az egyház vezetői már régtől fogva fel voltak készülve arra, hogy amennyiben a helyzet úgy alakul, átveszik, utánozzák, vagy megszentelik a köznép már létező rítusait és szokásait”. Sok egyházi szokást és ünnepet felsorolt, és azt mondta, hogy ezek „mind pogány eredetűek, amelyek az egyházba való befogadásuk révén váltak megszenteltté”.

Ez azért van, mert az elmúlt évszázadok során az egyház átvette a nem keresztény emberektől a szokásokat és a tanításokat, majd beillesztette azokat a katolicizmusba.

S azt mondod, hogy a "Tanúk" alakítanak, így meg úgy? Nem, a Tanuk akkor és azért változtatnak, ha kiderül hogy nincs Isten szavának igazságához

köze, Bibliai alapja. Mert a Biblia Jézus szavai szerint az igazság. S nem keverendő hazugsággal.

Ahogy Jézus mondta az akkori vallásvezetőknek:

(Márk 7:6–8) . . .. 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”

2023. dec. 24. 19:55
 28/44 anonim ***** válasza:
24%

"A vezetőitekre meg haragszom; hogy a pénzért nem átallanak tízezreknek hazudni, átmosni az agyukat, propagandát terjeszteni; élhetetlen körülményeket teremteni a gyermekek számára; barátságokat rombolni; családtagok köti széthúzást teremteni; házasságokat összezúzni"

Ez nem igaz, fel van ez nagyítva azok részéről, akik valamiért elhagyták a hitüket,és a gyülekezetet.

Sehol a világon nincs olyan Jehova Tanúja, akik kéregetnek mert nincs mit enniük, nincs közöttünk egyetlen hajléktalan sem annak ellenére, hogy nem egyforma a megélhetésünk. Mindenkinek van munkája, amiből az életét fenntartja. S azok akik nehezebb körülmények között vannak, támogatást kapnak, ezt személyes tapasztalatból bizonyíthatom.

Sőt Én magam is támogatom a betegeket, nehezebb körülmények között élőket, betegeket látogatok, bevásárlásban segítek, stb.

Nekem egyik rokonom család tagom sem Tanú, és fantasztikusan jó kapcsolatban vagyok velük, a nyáron együtt nyaraltunk. Jövőre is megyünk.

Rendszeresen, majdnem napi szinten kapcsolatban vagyok velük a messsengeren.

Nem szakítottak el senkitől. S elmondhatom,hogy sok testvérem világi rokonait is ismerem,akik szintén jó kapcsolatban vannak egymással.

DE nem csak a családommal, vagy testvéreimmel, hanem a szomszédaimmal is, akikkel egymásnak segítünk, pedig nem Tanúk. Szeretjük tiszteljük egymást.

Meglehetne kérdezni tőlük, nyugodtan.

2023. dec. 24. 20:29
 29/44 anonim ***** válasza:
28%

Mert pogány eredetű

Mint a legtöbb keresztény ünnep

(Ebben az egyben a keresztény vallásokon kívül mindenki egyetért:D )

2023. dec. 24. 21:07
 30/44 anonim ***** válasza:
37%

A karácsony nem keresztény ünnep.

Semmi köze a kereszténységhez. Egy tucat vallás összeollózott álünnepe, hogy az emberek jobban irányíthatóak legyenek. Mármint ez volt a cél annó.., nagyon lebutítva.

2023. dec. 25. 08:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!