Egy katolikus és egy ortodox házasságkötése hogy zajlik pontosan?
A sztorimhoz kell. Felvázolom a történetet röviden: Portugáliában fognak összeházasodni, a nő odavalósi és főleg az ő rokonsága fog részt venni. A férfi orosz.
Milyen feltételekkel köthetnének házasságot templomban? Kinek milyen kompromisszumot kellene kötni és milyen engedélyekre van szükség? Hogyan lenne legjobb mindkét félnek?
8-as vagyok.
Most kaptam a választ a családomtól.
Mind a kettőjüknek gyónni kellett előtte mind a két egyházban. És volt egy beszélgetésük is, ami a vallásokban tanításnak felel meg.
Azt írja, hogy a két vallás sok mindenben hasonlít, ezért fogadták el a tiszteletes urak.
"Én úgy tudtam hogy csak az egyik egyházban lehet megtartani."
Jól tudod. A katolikus kánonjog szerint tilos az a forma, akit a 7-es írt. Hacsak Romániában a helyi ordinárius nem rendelt el mást mondjuk azért, mert ott sok az ilyen házasság.
"1127. kánon 3. §. Tilos az 1. § szerinti kánoni kötés előtt vagy után ugyanannak a házasságnak más vallásos szertartás keretében a házassági beleegyezés kinyilvánításával vagy megújításával történő megkötése"
"Mi van ha az ortodoxban kötik meg? Vagy itt alap hogy a katolikusban legyen megkötve?"
Katolikus oldalról lehet ott, semmi akadálya nincs. Ha a katolikus pap jelen van és elhangoznak a katolikus házasságkötés szavai a szertartáson belül, akkor ez így érvényes.
"X, Isten színe előtt feleségül veszlek / feleségül megyek hozzád", majd a katolikus pap megállapítja, hogy az elhangzottak alapján a házasságot érvényesnek nyilvánítja és megáldja. (Igazából ennyi, minden más kihagyható) Katolikus házasságkötés pontos szövege fent van neten.
A Katolikus Egyház szab néhány feltételt. Mindék félnek részt kell vennie a jegyesoktatáson. Az esküvőnek a katolikus szertartáskönyvek szerint kell történnie. A gyermekek katolikus módon legyenek nevelve.
S mivel az egyik fél nem önálló jogú katolikus egyházból való; a katolikus félnek meg kell esküdnie, hogy ezek mind teljesüljenek, s hogy nem hagyja el a hitét.
Ezt is milliószor elmondtam. Csak Istent imádjuk. A szobrok, képek, amelyek a templomainkban találhatók, azokat tiszteljük, mert a szentet ill. magát az Istent jelképezik. Lehet kicsit utána kéne nézni annak, amit állítasz. Leírtam már egy párszor.
egy példa: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. 25-ös válasz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!