Miben tér el Énók könyve a keresztény teológiától?
Az angyaloknak a Szentírás alapján nincs testük, hanem Istennek szolgáló lelkek. Bizonyos esetekben, Isten parancsát teljesítve megjelentek testben, de még csak azt se tudjuk biztosan, hogy ez Isten által alkotott hús-vér test volt vagy csak egy vízió szerűség. Gyanítom, hogy inkább utóbbi a Biblia egyéb részei alapján.
Ezen még az se változtat, hogy ha nehezen érthető, erősen archaizáló fordítást hozol rá példaként.
"De önnön erejükből nem tudnak testet ölteni."
Ez is valószinű a nagy gondolkodóid fejéből pattant ki de nem a Szentirásból.
Hol írja a Biblia (kanonizált könyvek csak), hogy tudnak?
Lehet a szemem romlik, de sehol se látok a szövegben angyalt. Istennek fiai a Bibliában általában Isten népét jelentik, az Ószövetségben a zsidók, illetve korábban lehettek Séth utódai is.
Persze tudom, hogy az apokrifek itt angyalokkal azonosítják őket, de én elvetem az apokrif iratokat, így azok értelmezést is.
Angyalok véletlenül se lehettek főleg miután óriásokat nemzettek ugye?
Mindig is úgy láttam, hogy többet kellett a szkeptikusoknak szétmagyarázni ezeket a részeket, mint az egyszerű értelem melletti kiállás.
Akiket még Énok könyve szerint is kinyírtak. Hogy élhettek akkor Jerikóban?
Milyen óriásokat? :)
Én Mózes könyvében azt látom, hogy itt híres neves emberekről van szó. Aláhúznám, ha lehetne, hogy emberek. Nem pedig valami hibrid faj.
Egyszerű értelem vagy apokrif mitológia, amin a környező politeista vallások hatása érződik?
Magyarázza el nekem valaki, ha meghaltak, hogyan élhettek volna Jerikóban? Szerintem meghalni és élni egyszerre nem lehet.
Nekem meg azt, hogy állítólag keresztények miért ragaszkodnak ennyire pogány mitológiákhoz, amik csak apokrifekben szerepelnek, s e szerint próbálják értelmezni a kanonikus könyveket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!