Hitüket gyakorló hiteseket kérdeznék arról,hogy Rostás Zoltán miért lépett ki a Hit Gyüliből?
Nem néztem végig egyetlen videoját se, de én érintettként oda jártam 12 évig amelyik gyüli ellen vádakat hozott fel.
Dióhéjban: R.Z. vádja a nyilvánosság előtt úgy kezdődött, hogy a pécsi gyülekezet nem tüntette fel őt név szerint az érdemeivel együtt az alapitásban egy interneten fellellhető nyilvános dokumentumból...
Természetesen egy átlag hivőhöz képest cégtulajdonosként sokkal nagyobb összegekkel járult hozzá a gyülekezet ingatlan szerzéséhez, de ezután széles körben hire ment (egyébként máig ható) erkölcsi visszáságai miatt nem akarták pozitiv példaként kiemelni a nevét.
Olyan bünökbe keveredett nem csak pénzügyiekbe hanem egyéb pl szexuális bünökbe ami miatt ellehetetlenitette a saját szolgálatát a gyülekezetben. Érdekesnek találom, hogy miután kijött a börtönből és 6-7 évig nem járt gyülibe, a saját szavai alapján Isten hivta vissza a gyülibe, amit annyira ostoroz néhány mondattal később. Számomra teljesen hiteltelen ember mint tekintély. Ilyennek nincs helye az egyházban szellemi szolgálatban aki maga is beismeri, hogy néha szokott a prédikációiban trágárkodni. Lehet ettől még megbocsájtotta Isten a büneit, de ne akarjon példakép lenni az egyházban. Jobb lett volna számára szerintem ha inkább ha elbújt volna szürke egérként.
2.Hsz!
Nyilvánvalóan hitgyülis sárdobálás,bár nem gondolom,hogy a válaszolótól származnak azok.
Én szoktam hallgatni Restás Zoltán prédikációit.
Egyetlen káromkodó szót sem hallottam tőle!
Kétségtelen,hogy beszédstílusa nem az átlagos papos stílus. Inkább olyan,mint aki a cigányság közt szocializálódott és az ők nyelvén beszél.
Számomra lelkészként semmi problémát nem jelent ez.
Okvetlen szükségesnek tartom a másik oldal,vagyis Restás Zoltán oldaláról is meghallgatni a történetet,hisz a youtube-on megtalálható az.
Bár semmi közöm a hitgyülihez,ismerve azoknak a politikusokkal s vezető állami tisztségviselőkkel fennálló szoros kapcsolatukat,arra hajlok,hogy a srác igazat beszél.
Hitelessége:
Tanításai bibliai alapokon állnak. Kévés dologban találtam attól eltérő tanítást.
Mivel az emberrel nincs kapcsolatom,életét megítélni sem jogom,sem lehetőségem,maradok amellett,hogy amit tanít azt teszem az Íge rostájába. Az ő élete nem az én problémám.
Hallgatva előadásait temérdek önkritikát,bűnvallomást hallottam tőle,amit nem hallottam a hitgyüli prominensei előadásaiban önmagukról.
A börtönbe kerülése,-az ő megfogalmazása szerint-egy balekre kenése a hitgyüli vezetői törvénytelen űzelmeinek,bár ő sem volt makulátlan abban.
Én hiszek a megtérésében!
"mert en sem vagyok jelenleg anyagilag aldott"
Te a mennyei kincseket gyűjtöd, amiket Jézus tanított, nem a földi kincseket, mint a posztodban szereplő hitgyülis vezetők.
"meghogy a pasztorok mind penzes vallalkozókbol kerul ki ami vegulis tenyleg fura szamomra is megveszik maguknak ugymond a szolgalatukat."
Nem tudom ennek utána is jártál-e vagy csak elhiszed amit mond bemondásra. Ahova én járok az ottani pásztor már 3 gyülezeketet pásztorolt 15 évig mire állandó idejű szolgáló lett, és olyan szegény volt 15 évig mint a templom egere. Volt, hogy 3 állása volt egyszerre a 3 gyülekezet mellett és igy is gyültek a csekkjei és lerobbant kocsival járt. A másik városban ahova járok meg tanár a pásztor. Egyszerű rosszindulatú rágalmakat és irigységet feltételezek a részéről mert ő megsértődött, hogy nem tisztelték úgy a gyülekezetben ahogy ő szerette volna, hogy táncoljanak neki.
Ami meg a gyülekezetbe járást illeti, szegényeken is segitenek ha felveszed a kapcsolatot a hisz pultnál a szolgálókkal. Magam is rendszeres anyagi támogatója vagyok a hisz minkájának. Ki is van plakátolva a gyüliben, hogy támogassuk a szegényeket. Ennek hatására kezdtem el komoly összegekkel támogatni anyagilag a hiszt.
Miért lenne vicc, hogy a Szentlélek elhívta egy eretnek biznisz szektából? Én teljesen hihetőnek tartom.
Valóban!
Temérdek kulturáliskeresztény a szekta szót minden számára idegen s ettől megvetett vallásfelekezetre használja úgy,hogy fogalma sincs annak jelentéséről. Engem is zavar!
A biblikus kategóriába sorolás egy hosszú történet,amint a Szentlélek jelenléte is,ami nem ennek a kérdésnek a témakörébe tartozik.
Nem árt megjegyezni,hogy a RK felekezet nem a Bibliát tartja hite alapjának,hanem az egyházatyák hagyományait.
A Sola sciptura elvét a protestánsok is csak jelmondatként vállalják fel s követni semmiképpen nem próbálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!