Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos hit elvesztése...

A vallásos hit elvesztése kinek a hibája?

Figyelt kérdés
Ha valaki elveszti a hitét úgy értem.

2023. dec. 12. 13:45
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
65%

"A keresztény, katolikus vallás szerint Isten három személy, egy lényeg. Ez a Szentháromság. Tehát természetes, hogy személy."

A mi világunkban egyáltalán nem természetes az, hogy három személy egy lényegként lakik az emberekben, tehát értelmezésem szerint egyáltalán nem természetes az, hogy három személy egy lényeg. Szerintem ez pont hogy inkább természetfeletti, ahogy Isten is az.

2023. dec. 30. 17:32
 52/60 anonim ***** válasza:
74%

A hitet elveszteni több ok miatt is lehet.

PL a Csalódottság, a szenvedés, nehézségek elviselése, kiábrándulás egyéni elképzelés miatt, bizalom hiánya, kételyek...stb.

Ez nem Isten hibája, mert Ő mindent pontosan leíratott, hogy mit kell tennünk, hogy a hit megmaradjon.

A hit olyan mint az "izom'.

Ha nem erősítsük, fejlesztjük, tápláljuk, elveszti az erejét, minőségét, és elhal.

2023. dec. 31. 08:44
 53/60 anonim ***** válasza:
72%

Mai örömteli bátorítás:)

Megkoronázod az esztendő végét gazdag aratással,

lábaid nyomán bőség fakad. Zsolt 65,11.

Kívánom, hogy legyen Isten áldásaiban bővölködő éved.

Teljességet életed minden területére.

Találd meg Isten akaratát az életedre vonatkozóan, hogy járj azokban az áldásokban, amit előre elkészített Számodra.

Bocsáss meg és engedj el mindent, ami nem visz előre és megfoszt az áldásoktól.

Engedd, hogy a szeretet vezessen, hogy Isten vezessen a szeretet útján.

Érezzétek, és lássátok meg, hogy jó az Úr!

Legyen áldott, örömteli, Isten kegyelmében bővölködő éved!

Legyen örömteli minden napunk 2024-ben is:)

2023. dec. 31. 12:28
 54/60 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szép kívánság! :) Köszönöm és viszont kívánom!
2023. dec. 31. 13:00
 55/60 A kérdező kommentje:
A hit elvesztése egyébként a legnagyobb szenteknél is előfordult. Isten próbája. A keresztény nagykorúság jele is lehet.
2023. dec. 31. 13:05
 56/60 anonim ***** válasza:
72%

Köszönöm 💞

Lényeg, hogy visszataláljunk.

2023. dec. 31. 13:11
 57/60 anonim ***** válasza:
24%

Isten Igéje - az öröm forrása. A keresztények tudják, minek örülnek. A Szent Szellem nem boldogság-szérumot fecskendez belénk, hanem a Biblia igazságaira vezet el minket, és ez az, ami lángra lobbantja a szívünket. Legalább kétszáz alkalommal szólít fel minket a Szentírás az örvendezésre. Pál azt írja a filippibeliekhez: „Mindenkor örüljetek!”, és jó okokat sorol fel rá, hogy miért: maga az Úr az örömünk legfőbb oka, ő minden gyönyörűség, szeretet és boldogság forrása és eredője. Nélküle az életünk napjai értelmetlenül hullanának le falinaptárunk lapjairól, mint ősszel az elsárgult levelek a fákról, vele viszont minden egyes napunk telve lesz Isten ránk figyelésének sok-sok bizonyítékával. Jézussal minden nap öröm! Minden nap Jézussal... ezt várom 2024-ben! Örömteli új évet! Az Úr áldásával valóban az lesz!

Áldott napokat Jézus jelenlétében !

2024. jan. 1. 08:22
 58/60 anonim ***** válasza:
24%

Isten igéje a boldogság forrása is.

Hiszen a vele való közösség által ismerhető meg Isten.

Márpedig a boldogság nem vagyon, nem jó mumkahely, nem a nagy tudás, hanem szeretet közösség Istennel és az embertársakkal.

2024. jan. 1. 10:28
 59/60 anonim ***** válasza:
50%

„Mikor rájuk leheled Szellemed, teremtményeid életre kelnek, és

megint betöltik a föld színét.” (Zsoltárok könyve 104:30)

Te élsz fizikailag. De belül a szellemed mennyire szabad? Mennyire vagy boldog ettől a szabadságtól? Amikor Isten reád leheli az Ő Szent Szellemét, egy új életet, új szabadságot kapsz és úgy érzed, hogy most kezdtél csak el élni, eddig egy árnyékvilágban vegetáltál.

Kérd Tőle ezt a megújulást! Magadnak és másoknak is.

2024. jan. 1. 10:52
 60/60 anonim ***** válasza:
50%

Prófétai Áhítat

Faith Tabernacle of Kremmling, ft111.com

2024. 01. 01.

Apró Jelek egy Lágy Szélben, Marsha Burns

Tedd ezt a napot egy új kezdetté, ahogy hátrahagyod a múltat, és előretörsz azzal a hittel, hogy Én a te oldaladon állok és veled vagyok minden lépésednél az úton. Sohasem vagy egyedül. Ott vagyok melletted, hogy mutassam az utat és igazgassam a lépéseidet, mondja az Úr. Én vagyok a te erődítményed és a te magas tornyod, a te jelenvaló segítséged a bajban. Zsoltárok 18:2 Az Örökkévaló az én Kősziklám és erős kőváram! Istenem a kősziklám, hozzá menekülök! Ő véd meg engem! Benne van minden erőm, ő vezet a győzelemre! Ő a rejtekhelyem, magasan fönn, a hegyeken.

2024. jan. 1. 12:03
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!