Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos hit elvesztése...

A vallásos hit elvesztése kinek a hibája?

Figyelt kérdés
Ha valaki elveszti a hitét úgy értem.

2023. dec. 12. 13:45
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
32%

Te azért látod ezt mert ezt szeretnéd látni, mert ebben hiszel.

De istenigazából nincs értelme ennek a kérdésnek mert itt nincs köztes válasz csak igen, vagy nem vagy olyan válaszok amik téged támasztanak alá.

Ezek a kérdések provokatívak amik csak arra jók, hogy saját magunk igazát biztosítsuk be.

2023. dec. 12. 15:28
 12/60 A kérdező kommentje:

Ja értem, tehát a kék attól kék, hogy te annak akarod látni. Ez tényleg tudományos...

Pont te kapaszkodsz görcsösen a véleményedhez a számtalan ellenpélda ellenére.

Az lehet, hogy te így gondolod, de én kíváncsi vagyok mások véleményére is. Remélem, nem hitted, hogy ha egy kérdés alá odakommentelsz, onnantól véget ér a válaszadás. :D

2023. dec. 12. 15:34
 13/60 anonim ***** válasza:
21%

A földön csak úgy hemzsegnek a téveszmék, a megtévesztések.

Szóval elég könnyű elveszteni a hitet.

Ezért is van parancsba adva Isten országában az első nagy parancsolat és a második parancsolat.

Isten tekintete mindeközben át és átjárja a földet, hogy talál-e hitet.

2023. dec. 12. 15:41
 14/60 anonim ***** válasza:
20%

Ahogy a @13-as irta az is egy lehetőség, hogy kivülről éri az embert rossz befolyás. "Jó erkölcsöt megrontanak gonosz tàrsaságok".

Az Istenismeret ellen rengeteg okoskodás van emelve az emberek részéről, pedig soha nem sikerült még laborban sem össze-vissza manipulálva a körülményeket egy sejtet összehozni annyira bonyolult. Máris cáfoltam a természettudományt bálványozók érveit.

Ők azt HISZIK, hogy a fáról jöttünk pedig a szavára lettünk.

A hitet akárcsak a szeretetet el lehet vesziteni úgy is ha elhanyagolja az ember a kapcsolatát Istennel. Nem olvas Bibliát pl. Elsősorban nem étellel él az ember hanem Isten beszédével.

2023. dec. 12. 16:01
 15/60 A kérdező kommentje:
És ha a hit gyakorlása megvan mégis meghalványul?
2023. dec. 12. 16:19
 16/60 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Kedves Kérdező. Ha például van egy jó barátod, akivel bensőséges kapcsolatot ápolsz, de egy ideig bizonyos körülmények miatt, nem találkoztok, nem beszélgettek, akkor ez a barátság ellaposodik, akár meg is szűnhet. Viszont ha újra találkoztok, beszélgettek, akkor visszaállhat a korábbi jó barátság.

Valami hasonló történik a hitünkkel is.

Ha nem olvassuk rendszeres Isten Szavát, (nem engedjük hogy beszéljen hozzánk) és nem imádkozunk szüntelenül, akkor megszűnhet a korábbi jó kapcsolat a Teremtőnkkel. Nem Isten távolodott el tőlünk, inkább mi engedtük el a kezét.

A hitedet ezen a módon erősítheted: ha naponta olvasod a Bibliát és közben kéred a bölcsességet és tisztánlátást. Ez kapod cserébe:

"Boldog ember az, aki nem követi a gonoszok tanácsát, bűnösök útjára nem lép, és gúnyolódók közé nem ül, hanem Jehova törvényében gyönyörködik,

és az ő törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely megtermi gyümölcsét a maga idején, és nem hervad el lombja. Minden tettét siker koronázza." Zsoltárok 1:1-3

2023. dec. 12. 17:21
 17/60 anonim ***** válasza:
61%

A hit elvesztése szinte mindig a tudás növekedésének köszönhető.

Az egyes embernél is, és a közösségekben is.

2023. dec. 12. 18:43
 18/60 A kérdező kommentje:
Biztosan azért vallásosak a legnagyobb doktorok, tudósuk. És azért dolgoznak gyárban az ateisták.
2023. dec. 12. 19:06
 19/60 A kérdező kommentje:
Én ápoltam évekig ezt az Isten kapcsolatot. És mégis kiüresedett.
2023. dec. 12. 19:07
 20/60 anonim ***** válasza:
34%

Tudod, régen, amikor 100 emberből 100 volt vallásos, akkor a tudósok is vallásosak voltak.

De nem azért, mert így döntöttek, hanem azért, mert más lehetőség nem volt.

2023. dec. 12. 19:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!