Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus egyértelműen a mennybeli...

Jézus egyértelműen a mennybeli életre utal amikor azt mondja, hogy "aki énbennem hisz ha meghal is él". A Jehova tanúi miért kételkednek abban amit az Úr mondott?

Figyelt kérdés

2023. dec. 4. 08:40
1 2
 11/18 KZitus ***** válasza:

Szia

"Jézus egyértelműen a mennybeli életre utal amikor azt mondja, hogy "aki énbennem hisz ha meghal is él". - hol utal itt Krisztus a mennybéli életre? Te hol látod?

Ha hitet gyakorolsz Jézusban, nem számít mi történik, Jézus szavai — amit Mártának mondott, amikor testvére, Lázár meghalt — rád is érvényesek: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog, és mindenki, aki él és hisz énbennem, semmiképpen nem hal meg” János 11:25, 26.

2023. dec. 4. 19:36
 12/18 KZitus ***** válasza:
46%
......Jézus nem azt érti ezalatt, hogy a tanítványai, akik akkor élnek, soha nem fognak meghalni. Még saját magának is meg kell majd halnia, ahogy azt már elmondta az apostolainak. Máté 16:21; 17:22, 23. Ehelyett azt hangsúlyozza, hogy aki hisz benne, örök életet nyerhet. Sokan feltámadás által nyerhetik ezt el. Azok a hűségesek pedig, akik ennek a világrendszernek a befejezésekor élnek, talán egyáltalán nem halnak meg. Mindenki, aki hisz Jézusban, bízhat abban, hogy valamelyik módon megmenekülhet az örök haláltól.
2023. dec. 4. 19:41
 13/18 anonim ***** válasza:
43%

Drága Zitus !

Abban a pillanatban, hogy meghalok tudom, hogy meglátom Jézust. Vagyis átkerülök Hozzá.

Én ezt tapasztaltam meg szellememben is már Mennyben lévő közeli ismerősökről, rokonokról. Bizonyságokat is hallottam erről, amik által erősített Jézus az Ő igazságairól.

2023. dec. 4. 20:01
 14/18 KZitus ***** válasza:

"Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyen köztetek széthúzás, hanem legyetek teljesen egységesek, ugyanúgy gondolkodjatok, és ugyanazon a véleményen legyetek." 1Korintusz 1:10

Róma 15:5, 6

"Isten pedig, aki segít kitartani, és vigasztalást nyújt, adja meg nektek, hogy ugyanolyan legyen a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egységesen, egy emberként dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

2Korintusz 13:11

"Végezetül, testvérek, továbbra is örüljetek, tegyetek kiigazításokat, értsetek egyet, éljetek békében, és legyetek hálásak, ha mások vigasztalnak titeket. Így a szeretet és béke Istene veletek lesz.

Viszont ezt: "Én ezt tapasztaltam meg szellememben is már Mennyben lévő közeli ismerősökről, rokonokról. Bizonyságokat is hallottam erről, amik által erősített Jézus az Ő igazságairól." - csak te érted!

2023. dec. 4. 20:41
 15/18 anonim ***** válasza:
21%

Jézus betekintést mutat a szellemvilágba is. Ha pár másodpercre is adott nekem. Vkinek többet.

Neked nem adott ?

2023. dec. 4. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:

A Menny létezik

[link]

2023. dec. 4. 21:00
 17/18 anonim ***** válasza:

Ekkora katyvaszt amit a pokoltól félők kavarnak.

1.

A gyehennába senki nem kerül fizikai test nélkül:

Máté 10:28 "hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában."

2.

Ott se alvás se megsemmisülés nem lesz.

Máté 13:49 Így lesz a világ végén is: Eljőnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül.

Máté 13:50 És a tüzes kemencébe vetik őket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Miért jó nektek hazudozni a prekoncepciótok miatt es Isten igéjét meghamisitani az örök itéletről?

Jel 14:9 És harmadik angyal [is] követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,

Jel 14:10 Az is iszik az Isten haragjának borából, amely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;

Jel 14:11 És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

2023. dec. 4. 21:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha van túlvilág akkor hogyan értelmezed azt a részt amely szerint a halottak nem csinálnak semmit és nem is gondolkodnak semmin
2023. dec. 7. 14:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!