Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A haszid zsido ferfi a temetes...

A haszid zsido ferfi a temetesen miert vag le vmi szikevel a nyaka kozeli reszen az illeto csaladtag ruhajabol?

Figyelt kérdés

Netflixen lattam a Nyers Gyemantok cimu sorozatban.

Szoktam nezni filneket muszlimoktol,haszid zsidokrol,ciganyokrol . Erdekesek a mas kulturak szokasai,sokszor esszeruek is.

Pl a zsido vallasban a hus es mas eteleket kulon edenyben,kulon vagodeszkan kulon kessel keszitik. Ennek gyakorlati higieniai haszna van. Hiszen a zoldseg utan eleg vizzel obliteni az edenyt. A husleves utan pedig mar kell mososzer.

#Temetkezesi szokadok haszid zsidoknal
2023. dec. 2. 22:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A ruha megszaggatása szokásának jelkepéül vágja le.

“ A SZENTÍRÁSBAN sokszor találkozhatunk azzal a gondolattal, hogy valaki megszaggatja a ruháját. Ez ma elég furcsa szokásnak tűnhet. A zsidók azonban erőteljes érzéseket fejeztek ki így, például bánatot, gyászt, kétségbeesést, felháborodást vagy megaláztatást.”

[link]

2023. dec. 2. 23:16
 2/3 A kérdező kommentje:

1-es ,koszonom a valaszt.

Eleg igazsagtalan ,h azert mert x szemely banatos,akkor to kreteszi w ruhajat y szemelynek. Pazarlas.

2023. dec. 3. 03:14
 3/3 anonim ***** válasza:
A Bibliában még az is írva van amúgy, hogy a ruhák megszaggatása mellett hamut is szórtak a fejükre a gyászolók, meg zsákruhát húztak. Szerintem valahol ennek az a célja, hogy felhívja a külvilág figyelmét arra, hogy ő most befelé fordul, és nem érdekli a külvilág, a ruhája megszaggatásában meg az áldozatiság van, hogy beáldozom ezt a ruhámat azért, hogy a szeretett elhúnytam jobb helyre kerüljön, mint amúgy kerülne, de ez csak az én értelmezésem.
2023. dec. 5. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!