Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus e világ fejedelmének...

Jézus e világ fejedelmének nevezi a Sátánt. Ti hogyan küzdőtök meg a gonosszal? Napi szinten próbál bennem kételyt szülni.

Figyelt kérdés

2023. nov. 21. 09:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik. (Ap.csel 2.21)

Jézus tanított imája : Mi Atyánk, aki vagy ... elmondása végig teljes szívből.

Ebben van egy kérés, hogy szabadíts meg a gonosztól.

2023. nov. 23. 09:25
 22/25 anonim ***** válasza:

19-es embertárs: Jóleső a lelkemnek, amiket írsz, de az, hogy kaphattam gyógyírt a szemeimre, láthatok és érthetek, élhetek lélekből, hogy számodra is az befogadható, amiket átadok, az csakis a Szent Lélek dicsősége mindörökké! Az Atyáé és a Dicső Fiúé a méltatás, nem a magamé. Korábban magam is sötétbe jártam és tékozoltam a hazugságokban, babonákban. Még ma is gyarló vagyok, vannak hibáim, hiányosságaim, elbukom még, de már kapok Tőlük rálátást arra, amiket cselekszem. És ebben a szembesülésben tud tisztulni a lélek.

Nézd! Légy hálás érte, hogy kevés a tudásod! Minél kevesebb földi, világi információ, tudás van az elmédben, annál tisztább lesz a szíved is! Nem leszel annyira leterhelve, és nem kövül meg annyira a szíved. Istenre az ilyen típusú, lelkületű embert erőteljesebben tudja magához vonzani Krisztuson keresztül, mer az fogékonyabb, hajlíthatóbb még. Isten Igazsága nem tudás, információ, hanem lélekbe kijelentett bizonyság! És ezt annak adja Ő, akinek egyrészt akarja, másrészt aki kéri tőle személyesen!, gyermeki alázattal, őszinteséggel.

Annyiszor írom, mondom az embereknek ÁLtaluk, de nem akarják megérteni, hogy nem az Írás bálványozása az Élet! Nem annak megértése a cél. Nagyon fontos könyv a Biblia, magma is évek óta rendszeresen olvasom, de a helyén kezelem. Emberek által összeállított, nyomtatott könyv, és mint ilyen, már eleve nem lehet tökéletes, sem Szent. Csak Isten a Szent és rajta kívül senki és semmi más, mert ez az Istenkáromlás. Isten Szava Él-Ő, és ha te is kéred Őt, ha hozzá fordulsz, nem elsősorban mindig másokhoz mész, emberekhez, akkor vezetni, tanítani fog. Megértésre jutsz majd azon dolgokban, amikben szükséges, mert kinek ezt adja, kinek azt, mindig annyit, amennyit az adott lélek képes megbírni. Hozzá menj és légy türelmes. Az Istennel való kötelék egy szüntelen kapocs. Minden nap a legtöbb pillanatban Vele szükséges lenni. De nem elsősorban szájjal kért dolgokban, hanem némán, lelki minőségben, cselekedetben. Amit magam is csinálok, itt is megtöröm a kenyeret, akár veled is. Amit Tőlük te is megkapsz személyesen megértést, azt oszd meg az embertársaiddal, ahol csak tudod, ingyen és alázattal, kitartással és szelídséggel, de úgy, hogy abban tűz is legyen. Őszintén kimondva az Igazságot, még ha ezért meg is hurcol a világ és bántást kapsz az emberektől. Ezt szükséges felvállalni. És ha ezeket cselekszed, akkor fogod Őt hallani, érteni az Írást is akár. A legtöbben ezt nem teszik, ezért nincsen semmi közük Istenhez és Krisztushoz. A szájuk szól Róluk, de a szívük hamisságban fuldokol, telve vallással, babonával, dogmával. Isten nem emberi rendszerekben van, hanem azokon kívül. Érte szükséges elszakadni mindentől, ami leterhel. Ha ezt képes vagy megtenni Érte, akkor fogod Őt hallani, érteni az Igazságot, amit értened szükséges. Ez nem áldozat Érte, mert semmit sem tudunk Neki adni egyenértékűt. Inkább kemény döntés. Ha ezt cselekszed, akkor rálátást kapsz mindenre! Élni fogod lélekből, mi az igaz és mi a hazug. Látni fogod az emberekben is, de főleg magadban! Így már senki sem tud majd téged hazugsággal terhelni, nem leszel naiv és mindenre befogadó. Lesz védelmed a Szent Lélektől. Így, csak így lehet megküzdeni a gonosszal, ami nem más, mint az ember gyarló lelkülete. Ha ezt nem teszed, nincs az az ember, vallás, aki téged megvédhetne. És ilyenkor mindig a testi akaratod, az elméd játéka lesz az erősebb, és a benned élő lelki gyermeket pedig elnyomod. Ne fel-nőtt légy, akármennyi idős is vagy, hanem újra gyermek! Ez a hazugság, hogy nőjünk fel. Nem. Testben persze felnövünk, de lélekben lenne szükséges gyermeknek maradni. Az Isten az ilyeneket szereti.

Ha bármit tudok átadni a kegyelmükből, kérlek írj nekem, ha Ők is engedik, és te is kapsz Tőlük erre indíttatást. De arra kérlek nyomatékosan, hogy te is csak Hozzájuk fordulj! Mert hiába, hogy tőlem számos dolgot hallasz, megértesz, de erre nem lehet támaszkodni. Mert gyarló vagyok, tökéletlen ember. Ez is ér valamit, de kevéske, mert magam a számmal ezt sosem tudom neked úgy átadni, mint Isten. Az Igazságot nem a száj szólja elsődlegesen, hanem a Lélek jelenti ki. Az az Igazi megtartó erő, ha a bizonyságokat Tőlük kapod személyesen! Egy ember csak bizonyságot tesz Róluk, de Ők adják neked is az Életet, ehhez más embernek joga sem ereje sincsen, bárki bármit is állít, mert az antikrisztus.

Legyen meg a hited szerint neked is!

Imádkozom érte, hogy a Szent Lélek vezessen, tanítson!

Üdv.

2023. nov. 23. 12:01
 23/25 anonim ***** válasza:

"Isten nem emberi rendszerekben van, hanem azokon kívül."

Azt hiszem, értelek. Igyekszem az olvasottak megértésére törekedni. Most nyitottál bennem egy ajtót, ami felé talán én is közeledtem már az életem során. Egyenlőre fogok elmélkedni az írásaidon.

"Az Istennel való kötelék egy szüntelen kapocs."

Türelemmel leszek és cselekedni fogok. Jobban mint eddig. Napi szinten. Imádkozom azért, hogy lássam is mit kell tennem és cselekedjem is.

2023. nov. 23. 21:34
 24/25 anonim ***** válasza:

23. Ez igazán örvendetes, örül a lelkem, de kérlek csakis Istennek és Krisztusnak adj hálát, mert a bennük munkálkodó Szent Léleké a dicsőség mindörökké!

Ne csak az olvasottak megértésére törekedj, hanem arra főleg, amit a Lélek kijelent neked személyesen! Az lesz a te bizonyságod, amit tőled soha senki el nem vesz. Kérlek téged, nem nyitottam benned semmit sem magamtól, az érdem nem az enyém, másrészt ne engem olvass, hanem hallgasd Őket!

Legyen úgy, ezért is imádkozom! Légy Velük kötelékben személyesen, aztán törd meg a kenyeret embertársaiddal, segítsd a lélekben éhezőket, szomjazókat! Ez az isteni munka, a legdicsőbb foglalatosság. LÉgy te is békében és szabadságban Velük!

Legyen meg a hitünk szerint!

Üdv.

2023. nov. 28. 19:23
 25/25 anonim ***** válasza:
Herén kell harapni a gonoszt...ennyi aztán a Biblia sarkaval halántékon csapni..és elfut tőletek..
2023. dec. 18. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!