Az antiteisták nagy része mégis milyen alapon várja el, hogy tartsák tiszteletben, hogy nem hisz?
Nagypénteken megnéztem a Magyar Ateista Mémgyár oldalát, történetesen a követők szokásához híven rúgtak egyet a hívőkbe. Az egyik direkt kiírja provokálás céljából, hogy "Mai étlap: sertéshús sonkával. Küldöm minden valláskárosultnak!", meg hasonlók. Vízkeresztkor is felmentem. Akkor azon gúnyolódtak, hogy a nagy folyóinkat megszentelték a görög katolikusok. Nemrégiben láttam olyan kérdéseket ezen az oldalon, ahol olyan emberek irkálták, hogy templomi esküvőt akarnak, akik azt is odaírták, hogy szerintük hülyeség a hit, hánynak az egésztől, de nagyon romcsiiii az ilyen szertartás, meg amúgy is azt "így szokás". A másiknak meg az a gondja, hogy a VALLÁSI iskolákban miért van kinn a falon a kereszt, menóra stb., meg hogy minek van választható hitoktatás...
B@sszus! Nekik mitől lesz kevesebb vagy rosszabb attól, hogy ezek az emberek gyakorolják maguknak a vallásukat? Nem kell nézni, ha nem tetszik. Én se járok kocsmába, mert egyszerűen undorodom az alkoholtól. Már attól a csípős, kicsit édeskés, kesernyés ízétől is. Ettől függetlenül nem tiltanám be. Mit zavarja az őket, hogy lehet választani hitoktatást az iskolákban, egyetemeken, ha én szeretném? Végül is ez is egy tantárgy, itt is tanulunk, választható, tehát nem értem milyen ellenvetés lehetne ez ellen. Szintén: miért lesz neki kevesebb, mert a görög katolikusok megszentelték a Tiszát? Ne tartsa akkor a vízkeresztet, ne menjen oda a megadott időpontra és ne nézze interneten se! Ennyi. Minek kell provokálni? Én sem megyek oda a muszlim barátaimhoz (alig ha nem ilyen személyiséggel nem is lenne túl sok barátom) valami cupákos sertéshússal ramadán alatt délben. Ha már élvezi az egy nap pihenés, akkor ne rúgjon bele abba, akinek ez jelent is valamit! Aztán ott van a másik kategória, akik egy külön viccnek számítanak: templomi esküvőt akarnak, holott utoljára tizedikben láttak templomot belülről, azt is a művészettörténet tankönyvben. Mindkét féltől teljesen távol van az egész. De a "kultúra", meg a "romcsiiii feeling" mégis ilyet akarnak. Ez sok vallásban szentség. Erre fel van háborodva, hogy milyen jogon akarja tőle bárki ezt megtagadni, meg hogy lesz@rja, hogy másoknak ez többet is jelent. Hogy tisztázzam: a templom természetesen nyitva áll előttük, ugyanakkor vannak dolgok, amelyek "csak a tagoknak állnak a rendelkezésére", ha szabad így fogalmaznom. Az ortodox keresztényeknél erre utal az is, amikor a pópa azt mondja, hogy "Ajtókat, ajtókat" a szentáldozás előtt. A házasság esetén ez nyilván hamis eskü, hazugság és álszentség. Másoknak ez nagyon sokat jelent és sokaknak ez nagyon fontos. Nem értem miért kell pusztán az instás képek miatt ezen emberekbe rúgni egyet.
Kulcskérdés: ezek az emberek milyen alapon várják el, hogy tartsák tiszteletben mások, hogy ők nem hisznek, vagy sok esetben nem is csak nem hisznek, hanem tudni vélik, hogy nincs semmi természetfeletti? Én tisztelem az ő véleményét ennek ellenére is, de mégis ő milyen alapon várja el ezt? Én pusztán a kulturáltságom miatt adom meg neki a tiszteletet, meg azért, mert nem hiszek "az ahogy velem bánnak, azt én egy az egyben visszaadom" elvnek, sokkal inkább a felebaráti szeretetnek, de cseppet se lenne kötelességem így tenni.
Van egy rossz hírem. Több tízmillió olyan ember van a világon, aki a nyakadat is elvágná minden gátlás nélkül a hited miatt úgy, hogy közben tiszteletet követel a saját, a tiédtől eltérő hitének.
Egy értelmes dolgot tehetsz, mivel megváltozni nem fognak: kerüld őket élőben és online!
2.Hsz!
Jó volna elkerülni őket,de ide is bearcoskodnak hívatlanul és trollkodnak folyamatosan,mintha belső kényszer hajtaná őket.
Az olyat én sem értem, aki ateista létére templomi esküvőt akar.
De az a nagy helyzet, hogy én is finanszírozom a képzeletbeli barátotokat. Rengeteg pénz megy el az adómból ilyen-olyan vallási dologra, és most nem az 1%-ról beszélek. Nem én vagyok az, akiről írsz, mert én nem viselkedek tirpák módon, de a helyzet akkor is rendkívül zavar.
Teljes mértékben kiegyeznék egy olyannal, hogy akkor hagyjuk egymást békén. De elvárnám, hogy az élet minden (MINDEN) területén így történjen. Én amúgy nem diszkriminálok, szerintem minden vallás hülyeség.
Aranyos, hogy azt írod,
"Nem kell nézni, ha nem tetszik", ez akkor magadnak is írhatnád ennyi erővel, hiszen te is csak ezen hergeled magad, minek olvasgatsz ilyet? Megszűnni úgysem m fognak.
Ja, hogyha ők nem tartják tiszteletben a vallásos emberek tevékenységeit, akkor a vallásos emberek se tartsák tiszteletben a antiteistákat?
Jó, legyen így.
#4 az egyházak rengeteg hasznos karitatív munkát végeznek, valóban rászorulókat segítenek.
Nem a "képzeletbeli barátok" kapják a támogatásokat.
Kedves kérdező!
Minden csoportbam vannak idióta, múvelettlen, bunkó és rosszindulatú emberek.Én például sokkal több ilyen kereszténnyel találkoztam.
Szeretném megjegyezni, hogy nem feltétlenül vagyok antiteista, bár a vallási fanatizmust (a fanatizmust általában) és a nem vallásosok jogainak csorbulását nehezen viselem.
Én is hasonló helyzetben vagyok, hogy mondanak nekem és rólam minden hülyeséget, csak mert nem hiszek, hogy gonosz vagyok, morális szörnyeteg, ha csak rajtunk múlna, akkor mindenki ölné és erö...olná a másikat, meg hogy az iskoláknak aktív feladata hogy az embereket kereszténnyé nevelje (erre azt mondom hogy nem, az iskolának semleges helynek kell lennie,és éppen ezért nem lenne szabad keresztnév fenn lennie, illetve az sem feltétlenül jó dolog, ha a település egyetlen iskolája egyházi kézbe kerül,és vallásos okatátást adnak, mivel akkor az ott élőknek gyakran nincs választása,hogy a gyerekét vallásos iskolába küldi-e) vagy épp hogy az egyházak a nem vallásos emberek adójából is gazdálkodnak, miközben egyes képviselő like aktívan hergelnek ellenünk.
Ennek ellenére tiszteletben tartom a másik hitét addíg a pontig, amíg nem árt vele másnak, de sok keresztény nem sok okot ad rá, és ez csak a saját, szerintük nem létező erkölcsömből jön.
Ősszességében szerintem minden csoportban sok a rosszindulatú,ostoba és előítéletes ember.A másik csoport véleményét (egy pontig) azért kell tiszteletben tartani, mert ugyanúgy lehetnek közöttünk normális emberek.
Ez nehéz és irritáló dolog, de ha nem teszed, nem vagy jobb azoknál, akikről írtál.
Kérlek szépen olyan alapon, hogy ti vagytok azok akik állandóan rá akarjátok nyomni az agymenéseiteket másokra.
A te kérdésed a legjobb példa rá.
Én még 1 kérdést sem láttam ateistától, aki itt hőbörgött volna, hogy miért hisznek az emberek bármilyen vallásban. Ellenben veletek, akik állandóan tolni akarjátok másokra az agymenéseteket.
Majd írod, hogy "Én se járok kocsmába, mert egyszerűen undorodom az alkoholtól." De a hívő pajtásaitok emberekhez koporásznak be hogy meggyőzzék a többieket arról, hogy miért és miben higgyenek. De te magad is itt puffogsz a vallásos baromságaiddal...
Te hozzád hányan kopogtak be, hogy ne higgyj ebben vagy abban? Hát ateista próbált győzködni arról, hogy add fel minden hitedet? Szerintem egy sem...
Úgyhogy majd akkor lesz tiszteletben tartva a hülyeségetek, ha megtartjátok magatoknak 4 fal között, de legalábbis nem tukmáljátok olyan emberekre, aki teljesen leszarja.
Van egy jó hírem, csak fanatikus kereszténynek érdemes lenni.
A többi langyos vagy álkereszteny vagy névleges csak.
Ez azt jelenti hogy minden feltétel nélkül elfogadjuk Istent és tanitását és megcselekedjük azokat mert azok jók. Csak ezt jelenti, nem azt hogy ennél többet viszünk ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!