Szerintetek Jézus és az Atya egyenrangúak ?
A keresztény tanítás és gyakorlat szerint Jézus és Isten ( az Atya) ugyanaz a személy és egyenrangúak (Szentháromság)!
Sőt !!! Sok gyülekezetben még ezt is túllépik, és Jézust magasabbra helyezik, mint az Istent. ( Vagy szinte elfelejtik, hogy Isten is van, és egyedül Jézust teszik a helyére !)
20. Gondolom te vagy az, aki korábban nekem a "Drágát" írta. A vérszagra gyűlnek a ragadozók is. Minél inkább mondjátok rám azt, hogy antikrisztus vagyok, annál inkább ismeritek el, hogy valóban az Igazságból szólok, de nem látjátok ezt meg? Krisztusra ugyan ezt mondták a farizeusok, hogy az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket.
Habár nem szeretek idézgetni, de ez a passzus ír le titeket talán a leghűbben, ima a kivételekért: "De kihez hasonlítsam ezt a nemzetséget? Hasonlatos a gyermekekhez, a kik a piaczon ülnek, és kiáltoznak az ő társaiknak, És ezt mondják: Sípoltunk néktek, és nem tánczoltatok; siralmas énekeket énekeltünk néktek, és nem sírtatok. Mert eljött János, a ki sem eszik, sem iszik, és azt mondják: Ördög van benne. Eljött az embernek Fia, a ki eszik és iszik, és ezt mondják: Ímé a nagy étü és részeges ember, a vámszedők és bűnösök barátja! És igazoltaték a bölcseség az ő fiaitól." - mondja Krisztus.
Legyen meg a hitetek szerint! És imádkozom érte, hogy kigyertek a hazugságokból.
A Szent Lélek segítsen meg ebben benneteket is!
Üdv.
Isten őrizzen engem attól, hogy neked valaha is "drágát" írjak :D
Még álmomban sem, bocsi.
Milyen sok új dolgot megtudok magamról itt a GyK-n!
Most pl. hogy a jehova-szektához tartozom, és továbbá elítélem az egyházakat (katolikus vagyok, gyakorlom a hitemet). No comment.
Metafora és hasonlat megkülönböztetése általános iskola 5. osztály. Nem írtam, hogy benne lennél. Javaslom az 5.-es irodalomtankönyv elolvasását.
Római katolikus vagyok megvagyok keresztelve, voltam elsőáldozó és bérmálkozó, olvastam a bibliát de egy hatalmas nagy baromságnak tartom.
Bármelyik vallásnak több értelme van, mint a Bibliai hülyeségeknek!
Akkor írd úgy, hogy katolikus voltál, ne tévessz meg másokat. Hiszen bármelyik hittétel megtagadásával önmagad zárod ki.
24-es embertárs: Ilyen, amikor valaki szembe mer menni a világi dogmával, máris megaláztatás, lepontozás lesz attól a jussa, amikor ne azt mondja, amit a másik hallani akar. Még jelen időben írod a vallási hovatartozásodat, de csak imádkozni tudok érte, hogy már elhagytad, és szakítottál azzal, mert így kijöttél akkor a babonából, hamisságból, mivel Isten nem vallás. Mindegyik vallás gyökere egy tőről ered. Hiába mész egy másikba, semmi sem fog változni, csak a köntös más.
A Biblia a mai, főleg vallási hívő szemében bálvány! Már erőteljesebben van jelen sokak életében, mint Azok, akikről bizonyságot tesz: Isten és Krisztus azok. Krisztus feddi a farizeusokat, hogy az Írást tudakozzák, mert hiszik, hogy abba van az örök élet, de hozzá nem mennek, hogy valóban éljenek. Ezt cselekszi a ma emberének zöme is. És amikor valaki egy ilyet vagy hasonlót jelent ki, mint amit te is, akkor ilyen indulat támad a legtöbbekben, mert az ember azt védi így, ami a bálványa, amit imád. De nem a könyvet lenne ildomos felemelni, hanem a Szent Lélek Szavát követni és méltatni!
Azt írod, hogy telve van balgaságokkal a könyv. Ha nem haragszol meg érte, hogy leírom neked, amit magam már megkaptam a Lélek kegyelméből, hogy a könyvben valóban van megannyi csúsztatás, hamisság, ez igaz. A legtöbben, mivel testiek még, másokat követnek elsősorban, dogmatikusan szemlélnek, látnak, így azokat sosem fogják észrevenni, de most le fogok ezeket írni. Csak a lelki kisded kap látást Istentől. És örömködik a lelkem, hogy ezeket egyre többen látják meg, még keresztények is, akik otthagyják a vallásukat. Viszont az is igaz, hogy a Biblia valóban az Igazságról tesz bizonyságot, ezt magam is vállalom. Az emberiség legfontosabb könyve, magam is megannyi kijelentést kapok általa, mivel olyan, mint egy katalizátor, de ez is a feladata. Nem bálványozom, nem azt tartom Isten Szavának, mert az Ő Szava Él-Ő. De forgatom, használom, a megfelelő helyi értéken. Van bene sok ellentmondásnak tűnő rész, passzus, ami valójában nem az. De vannak valóban áthidalhatatlan dolgok, amelyek nem igazak!
Amit magam megéltem Általuk, és mások is megkapták ezeket, vagy ezeknek egy részét (bátran utánuk lehet olvasni), azok a következők röviden:
1. Nem létezik semmiféle ószövetségi J betűs Isten! Az az Isten nem azonos a valódi Megváltó Atyjával.
2. Az Újszövetség Megváltója nem egyenlő a szintén J betűs (nem furcsa, hogy mindkettő neve J betűs?) és a vallási eszményképként beállított, mindenkit szerető, elfogadó varázsló Krisztussal.
3. Pál apostol sem az, akinek tűnik sokak szemében. Többek között ő volt az, aki megalapította a keresztény vallást is! De Krisztus sosem kérte ezt senkitől sem. Ráadásul arra buzdít, hogy kövessük őt, ami eleve Istenkáromlás, mivel ilyet csakis a Megváltó jelenthet ki.
4. Az igaz Krisztus sosem született december 25-én. Utána is lehet olvasni (angol nyelven főleg!), hogy ezt a dátumot a téli pogány napfordulóból emelték át. Az ő születése tavasszal, vagy nyáron történt valójában, nem egy rideg évszakban!
5.Heródes Kr.e 4-ben halt meg. Akkor miként lehet mégis "életben" a Biblia lapjain, amikor Krisztus csak utána születik meg?
6. Nem létezik kiválasztott nép! Ha Isten igaz és nem személyválogató, márpedig az, akkor miként lehetséges, hogy a zsidó (majd görög) népet helyezi az első helyre mindenki más helyett?
7. Nem létezik semmiféle Szentháromság! Isten nem Krisztus, csakis a Szent Lélek tekintetében egyek, de az Atya a nagyobb.
8. Nem létezik kereszt sem! A kereszt egy pogány szimbólum, amit az Egyiptomi Ankh keresztről mintáztak. Írja több helyen a Biblia, hogy Krisztust fára! szegezték. Fára, kíncölöpre, nem keresztre.
És tartalmaz még megannyi ferdítést, de azok nem megfelelő értelmezések, amelyek szinte a legtöbbekben meggyökereztek, de nem hazugságok. Ha te is így olvasod, forgatod, kérve a megértéshez a Szent Lélek kegyelmét, akkor látni fogsz, és teljesen másként éled majd meg lélekből az egész könyv igazságtartalmát.
Legyen meg a hitünk szerint!
A Szent Lélek akarata legyen meg!
Üdv.
Amit írsz, ékesen beszél tudatlanságodról. Krisztus születését az ókeresztények jan. 1-én ünnepelték. Viszont az ünnepet átrakták dec. 25-re, mert akkor valami napisten ünnepe volt, és akkor inkább jöjjenek templomba az emberek.
Az az év, amit mi Kr. u. 1-nek hívunk, nem azonos az Úr születésének évével. Aki kiszámolta jó régen, számolási hibát vétett, de az évszámokban megmaradt ez a hiba. Javaslom, hogy a dolgoknak olvass utána, mielőtt internetes fórumokon (helytelen) következtetéseket vonsz le belőlük.
Azt mondta Magáról, hogy Isten, és nem egy panteista vallásban. Azt mondta, Ő ugyanaz az Isten, mint az Atya, aki egyedüli, teremtő, megváltó, szabadító. Ilyen szövegkörnyezetben nem az erkölcsi tanításai az elsődlegesek, hanem, hogy Isten valóban lejött-e a földre.
3 lehetőség van: hazudott és gonosz, tévedett és bolond, vagy igazat mondott. Vagy leköpjük és megöljük, vagy leboroulnk előtte imádattal. Nincs más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!