Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus és az Atya...

Szerintetek Jézus és az Atya egyenrangúak ?

Figyelt kérdés

A keresztény tanítás és gyakorlat szerint Jézus és Isten ( az Atya) ugyanaz a személy és egyenrangúak (Szentháromság)!

Sőt !!! Sok gyülekezetben még ezt is túllépik, és Jézust magasabbra helyezik, mint az Istent. ( Vagy szinte elfelejtik, hogy Isten is van, és egyedül Jézust teszik a helyére !)

#Keresztény vallás , Szentháromság
2023. nov. 19. 21:18
1 2 3
 11/28 KZitus ***** válasza:
27%

Szia

Krisztus mondja: "Hallottátok, hogy ezt mondtam nektek: »Elmegyek, és visszajövök hozzátok.« Ha igazán szerettek engem, örültök, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam." János 14:28

Ezt tudta, hitte Pál apostol is:

Filippi 2:5, 6

"Továbbra is gondolkodjatok úgy, mint Krisztus Jézus, aki, noha Isten formájában létezett, sosem gondolt arra, hogy egyenlővé tegye magát Istennel."

1Korintusz 15:28

" Miután pedig Isten mindent alávetett neki, maga a Fiú is aláveti magát annak, aki neki mindent alávetett, hogy Isten legyen minden mindenkinek."

2023. nov. 20. 20:52
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

KZitus

Szörnyen félre idézted azt az igeverset.

"Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel" Filippi 2:5-6

2023. nov. 20. 21:10
 13/28 anonim ***** válasza:
13%

3-as vagyok.

5-ös! Én nem tartozom gyülekezethez. Szabad keresztény vagyok.

Én úgy tekintek a Jézusra, mint fiú Istenre. Az Atyára, mint az atya Istenre. Én nem egy családként tekintek rájuk, hanem egyazon személyként. csak nekik megadatott, hogy úgy kommunikáljanak, mintha én kommunikálnák a fiatal énemmel vagy az idősebb énemmel. Nekik megadatott , hogy az idősebb bölcsességével terelgesse a fiatalabb énjét.

Lényegében ugyanazok, lélekben ugyanazok. Az egyik ember testben van, a másik pedig már nincs ember testben és nem korlátozza az idő folyása. Szentlélek pedig szabad. szabad, arra száll rá és azt tanítja, akit akar. ha jól megnézzük, nem is a jó emberek kapják meg a szentlelket, hanem a bűnösök és aztán válnak jó emberré. Persze vannak, akik fiatalon megkapják és elfogadják a szentlelket, de olyanok is, akik nem fogadják el.

A szentlélek pedig feltár minden titkot. Minden misztériumra rávezet és legfőképpen a saját életünkben mutat rá a hiányosságokra és hogy melyik döntésünk hova vezetett. A szentlélek tanító. tápláléka pedig nem anyagi táplálék, hanem az ige, bölcsesség és az, ha az ember azt cselekszik, ami Isten akarata.

Nem hinném, hogy egyik létezhetne a másik nélkül. Atya, fiú, Szentlélek együtt alkotják Isten egészét, elválaszthatatlanok. Ahogyan én sem csak a mai énem vagyok, hanem gyermekkori énem és serdülő énem is, hiszen nélkülük én sem válhattam volna azzá, aki ma lettem.

Persze ezt nem mindenki értheti meg. ha megérthetné mindenki, nem 11%-on állna a válaszom. Ám külön öröm számomra, hogy van, aki rajtam kívűl is eljutott a megértésre. Ezer hála. jobb az eredmény, mint amire számítottam, mert ez reményt ad, hogy vannak, akik látják a fától az erdőt.

De meg egyszer: Szabad keresztény vagyok. Jézus, Isten, Biblia, jó kérdések és jó válaszok azok, amik tanítanak. A gyakori az én gyülekezetem. Az ateisták a csiszolóim és a hívők a megerősítőim.

2023. nov. 20. 23:01
 14/28 Jégszív ***** válasza:
100%

Erről hogyhogy nem hallottál!?

HISZEK AZ EGY ISTENBEN, mindenható Atyában,

mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak Teremtőjében.

Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában,

aki az Atyától született az idő kezdete előtt.

Isten az Istentől, világosság a világosságtól,

valóságos Isten a valóságos Istentől.

Született, de nem teremtmény,

az Atyával EGYLÉNYEGŰ és minden általa lett...

2023. nov. 21. 01:08
 15/28 anonim ***** válasza:
50%

Mi az idő Istennek? Olyan neki, mint egy papírlap, amit össze vissza hajtogathat, össze is gyűrhet, ki is simíthat. Úgy vándoról benne, ahogy ember képtelen. Istennek nem korlátja sem az idő, sem a tér. Az egyetlen, ami Istent korlátozhatja, az önmaga.

Csak az anyag rabja az időnek. A test rabja az időnek, de a lélek nem.

2023. nov. 21. 01:20
 16/28 Jégszív ***** válasza:

Hé, álljon meg a fáklyásmenet!

Aztán számít ez bármit a hitéletben?

Nincs ennél nagyobb problémátok!?

Ez a vita már elhangzott a történelemben. Eredménye számtalan kín, keserűség és máglyahalál! Aki ezt akarja újra élezni, MÉLYSÉGESEN SZÉGYELLJE MAGÁT!

Remélem, elég provokatív leszek:

Ez a szócséplés nem más, mint A SZAR FŰRÉSZELÉSE A PORÁÉRT!

2023. nov. 22. 13:01
 17/28 anonim ***** válasza:
26%

Ez ismételten egy olyan passzusa az Igazságnak (direkt nem Bibliát írtam, mivel a vallásos hívők zöme azt emeli fel, azt bálványozza, de a könyvtől független az Igazság olyan téren, hogy ha a könyv meg is semmisül, az Igazság örök, mivel ha sokaktól, ha a könyve elvétetik, mije marad?), amit elképesztő módon félreértelmeznek kiforgatnak. Az a nagy gond az Igazsággal, az viszi tévútra az emberek lelkének a zömét, hogy azt látnak abba bele, amit maguk akarnak, vagy pedig azt, amit másoktól hallanak. Embertől, nem Istentől személyesen kijelentve.

A kérdező - noha ezért kap éles bírálatot - teljesen igazul, lélekből írja, de sokan még mindig csak forrásra meg bizonygatásra vágynak. Aki erre vágyik szüntelen, annak mi módon lehet hite? Hiszen a hit az igaz remélt dolgokban, a láthatatlanokban való bizodalom, amint meg is íratott. Aki Istenből szól, aki felismer valamit Lélekből, az a lélekben kijelentődik. Az a bizonysága! Ez többet ér bármilyen törvénynél meg bizonyításnál. Igen, igazul írja, mert a kereszténység alapja az a hármas tagolódása Istennek de leírni sem írom, mert illetni sem illetem.

A másik, amit szintén igazul jelentett ki lélekből a kérdező, az az, és az még ennél is nagyobb Istenkáromlás, amit valójában a hívők zöme cselekszik, de vagy nem éli ezt meg lélekből vagy tagadja. Ez pedig nem más, mint hogy Krisztust Isteni rangra emeli, sőt! Még magasabbra is, mint az Atyát. Ha valaki kinyitja a szemét, ha valakinek megnyilatkoztak Általuk a lelki szemei, akkor láthatja, hogy a keresztény vallás pontosan erre épül, ezt propagálja. Emberkéz emelte templomokban, olykor óriási J betűs fiktív Megváltót ábrázoló feszületek előtt hajbókolnak a hívők. Viszont a Pápa esetében lehet látni, hogy ő még a Mária szobor előtt is imádkozik! Mária szobor! Direkt elmondta az Atya, hogy ne legyenek előtte bálványaink. Ne készítsünk semmiről sem faragott szobrot, sem amik a Mennyben vannak sem amik a Földön, semmiről sem. Erre érdemes megnézni, hogy ma a világon menyi szobor található a különböző művészeti ágazatokon belül, és ezek közül mennyi vallási tematikájú! Hogy mennyi templomot emelt az ember, amikor írva van, hogy nem lakik az Isten emberkéz emelte templomokban! Milyen módon lehet még szembeszegülni az Úr akaratával? Nem magam találom ezeket ki, írva van, ha sokan az Írásokat emelik fel, ott van bennük ezek bizonysága is.

A vallás Krisztust emeli fel. Mert nem az Atyát láthatjuk, hanem egy Megváltót, aki a feszületen agonizál. Tehát Krisztus még feljebb is van nála emelve. De ő ezt tőlünk sosem, kérte, hogy őt bálványozzuk, sőt! Mindig megalázta magát, megüresítette, és az Atyát dicsőített, nem magát. Ő az út, az igazság és az élet, de akiket elhívott sem magához vezette el, hanem az Atyához! Nem vágyott dicsőségre sem semmi világi titulusra.

Nehezen értelmezhető, mert olykor úgy beszél, hogy ő és az Atya egyek, máskor pedig egyértelműsíti, hogy az Atya nála nagyobb. Ez nem ellentmondás. Egyek, a Szent Lélek tekintetében, hiszen Krisztust az Atya Lelke töltötte be szüntelen és tölti is már a kezdetektől fogva. Ő a kezdet és a vég, az első teremtett igaz, feddhetetlen lélek. És éppen ezért, mert ő közénk elérkezett, és a vétségeinkért vállalta a a megaláztatást, így ő is egy lélek, de mind közül az első és a legtisztább. Ezért ilyen téren már az Atya nála nagyobb. Isten nem tudott volna elérkezni közénk anyagi testben. Még leírni is fájdalmas. Őt nem látta még senki szemtől-szemben Krisztuson kívül. Igen,. Mózes látta, mondják sokan, de nem ugyan az, mintha valóban valaki Előtte állna lélek formában! Azt ember meg nem bírná, elpusztulna. A lelkülete az Atyáé, mert azzal cselekedett, de azt tette, amit az Atya neki sugallt. Elmondja, hogy az Atya nála nagyobb és ez megcáfolhatatlan és nyílt. Tehát ilyen téren már nem egyek. Az Atya a Teremtő, Krisztus az örökös, a Fiú, de nem Isten!

Erre mégis mit lehet látni, tapasztalni? A hívők zöme a vallási Megváltót ábrázoló kereszteket hord, ilyen ábrázolású képeket aggat a falra, azok előtt borul le, tetoválásokat készít, posztolgat a közösségi médiában, dalokat intéz hozzá keresztény rockkal, és sokan csak őt említik, akár imában is, nem az Atyát először, a Mária-kultuszról és egyéb dolgokról nem is beszélve! Sokan még mindig nem képesek kijönni a babonából, dogmából, meséből. Isten nem vallás, nem kereszténység. A kereszténységet emberek! alapították Pál segedelmével Krisztus után. De Isten ott lakozik, ahol nincsen emberi rendszer, vallás meg felekezet. Miért alkotna ilyen zárt dolgokat, amik leláncolnak, amiknek saját elvárásuk, törvényeik vannak? Ezeket nem Ő hozta létre.

Írja valaki fentebb, hogy ő szabad keresztény. Ilyen nem létezik. Vagy keresztény valaki, vagy sem. Ez megint a langyos állapot. Nincsen arany középút. Vagy az Isten, vagy a Mammon, elmondta Krisztus. Az ember vagy tagja emberi rendszereknek, és hisz valakiben, vagy nem, és akkor vallja az Egy Igaz Istent. Vagy ez, vagy az.

Legyen meg mindenkinek a hite szerint!

A Szent Lélek akarata valósuljon meg!

Üdv.

2023. nov. 23. 14:48
 18/28 IstenGyermeke1 ***** válasza:
59%

Fölösleges ilyen hosszan leírnod. Inkább azt írd: "A vallásosok istenkáromló hazugok, nem ismerik az igazságot (csak én ismerem), hazudnak, mint mindig."

Alaptalan, amit írsz. Nevetséges, hogy magad tekinted egyedül az igazság birtokosának. Komolyan, mint Russel a Jehova tanúi megalapításakor. 0 teológiai képzettség, de csak nekem van igazam...

2023. nov. 23. 16:39
 19/28 anonim ***** válasza:
21%

Állandóan írsz, reagálsz, mert érzed, hogy ezen szavak a te tükreid is. A lelkiismeret jelez, és az indulatos testi ember mindig kelepcébe zárja magát. És egyszerűen nem veszed észre ezt, és azt sem, hogy ezzel csak ítéletet vonsz a saját lelkedre. Az az idézet, amit írtál, az ír le téged a leghitelesebben. Mert az valójában nem nekem szólt, hanem magadról állítottad ki. Teljesen lényegre törőn fogalmazva. És nem más mondja ezt ki, mint te magad. Ezért mondta Krisztus párszor, amikor rá valamit mondtak, ő annyit felelt vissza, hogy: te mondtad. A szív már érzi az igazat, noha a száj még tagad. Ezért igaz, hogy a szívnek teljességéből szól a száj, amint Krisztus mondja. Ami a szívedben, azt mondod, cselekszed, az vagy te.

Az Igazság az Atyáé, nem az enyém, nem emberé. Sosem állítottam és nem is fogom. A Lélekből igyekszem szólni, Övé a dicsőség mindörökké! A szekta, amiről írsz, kérlek téged, abban te is benne vagy, csak másabb formában, de nem veszed észre. A teológiának mi köze Isten Igazságához? Hálát adok nekik, hogy semmi képzettségem ilyen téren! Mert kapok Tőle más készséget. Nem, igazad csak neked van. Minden testi embernek igaza van még. De aki Istenben hisz, benne cselekszik, hazugságok nélkül, ott már csakis a Léleknek van igaza. Minden szót kiforgatsz, ezért nem értesz, mert nem is akarsz. Ne legyen benned kérlek harag és félelem. Ne rám nézz, ne engem ítélj el, hanem Istent szolgáld, amint Krisztus is mondja.

Ne csináld tovább ezt kérlek, mert ahányszor visszaírsz, annyiszor lesz ez nyilvánvaló. És imádkozom érte, hogy a Babilonból kigyere te is emberbaráti szeretettel. De másként ezt elmondani már nem lehet. Az Atya súgja ezt a füledbe, és imádkozom érte, hogy ne csukd be azokat Előtte. Ha tudod, hogy az Igazságot szólod, lépj tovább, de ne vonj ítéletet a lelkedre, és ne káromold az Istent!

Legyen meg a hited szerint neked is!

A Szent Lélek akarata valósuljon meg!

Üdv.

2023. nov. 23. 17:45
 20/28 anonim ***** válasza:

Hagyd, ő is egy antikrisztus, ez jól látszik minden írásából, mert Istenre hivatkozik, de csak a hamisság szól belőle. :(

Amit tehetünk, hogy imádkozunk érte.

2023. nov. 23. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!