Az állatok is feltámadnak? Van szó ilyesmiről a Bibliában?
A válasz mellé írjátok kérlek oda a vallásotokat.
A kérdést kutyákra, macskákra stb értem. Nem a hangyákra
A BibliÁban nem. Én Így tudom és az iszlÁm vallÁsban, a zsidÓban sem.
A hinduizmusban igen, mert emberbŐl lehet Állat a reinkarnÁciÓ szerint.
Láttál döglött kutyát keresztrefeszítve? Na ugye...
Választanod kell. Biblia vagy értelmes, érző lélekkel rendelkező állatok...az állatok szeretete elválaszt Jézustól? Mert csak ő számít, esetleg te. Mert meghalt, hogy bűnös lehessél és mások érzései emellett eltörpüljenek...
Taoista vagyok.
Sem az emberi test, sem az állati test nem éled fel újra a halála után.
A test mindig az adott bolygó anyagából épül fel a lélek öltözetének, a helyi "tervrajzok" szerint.
A lélek ami az egyedüli fontos ebben a "szerkezetben", és az nem hal meg, ha eléri azt a tisztaságot-önzetlenséget, akkor mehet tovább a Jézus által megígért úton, vagy más utakon, ha más az útja, ha pedig nem, akkor újra -és újra anyagba öltözik, és élheti újra "egyetlen élet van" -t.
Az álatoknak és a növényeknek is van lelke, azonban ezek alacsonyabb szintűek még mint ami elegendő lenne az emberi élethez, de idővel akik ma még fák és kutyák, egyszer majd kapnak lehetőséget emberként -vagy valami hasonlóként - leszületni, hogy ők is fejlődhessenek tovább.
A Biblia erről a kérdésről nem szól, egyes teológusok szerint elképzelhető, hogy valami módon viszont látjuk éveken keresztül velünk élő kutyánkat, sok szerint meg nem.
De az biztos, hogy olyan feltámadásban nem részesülnek, mint az ember, mert Krisztus csak az ember váltotta meg (csak az embernek volt szüksége megváltásra).
A Bibliában szó sincs az állatok halál utáni életéről. Már csak az kellene, hogy a sáskák/férgek/bolhák is feltámadjanak, és örökké éljenek!
A Biblia idejében nem voltak házi kedvencek, csak haszonállatok, vadállatok meg élősködők. Persze egy haszonállatot is szerethet a gazdája, de nem ezen van a hangsúly. Úgyhogy nincs szó arról az elképzelésről, hogy a házi kedvencek feltámadnának.
Elképzelésem szerint a szentek visszakaphatják a házi kedvenceiket Istentől. Az azonosság az eredeti állattal kétes, hiszen nem lesz annak porából újraalkotva.
Azt mondja az írás Jézus szavai ezek János szerint:
„Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; 14ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.” (János 14:12-14)
Imádkozz, kérd imában kitartóan és meg fogod kapni, hogy veled együtt feltámadjon az az állat, amelyiket szeretnéd.
Egyébként pedig a Biblia főtémája a leölt bárány, aki oroszlán képében támad fel az örök életre. Erre pedig csak a kígyó mondja, hogy ezt el ne hidd, mert lehetetlen.
Ami embernek lehetetlen, az Istennek nagyon is lehetséges.
Mivel az Édenben békében él a gazella az oroszlánnal, akkor számomra logikus, hogy a többi állat is ott lesz, a kutyákat, macskákat beleértve.
egy katolikus
A bibliai édenkert nem azonos a mennyel.
egy katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!