Beszélgettem Istennel. Légyszi ne nevessetek ki. Mélyen vallásos vagyok. Az oldalbordamban energiát éreztem és a tudatomon keresztül válaszolt, olyanokat amit én biztos nem gondoltam volna. Meglepődtem amikor az evolúcioról kérdeztem.?
Ezzel a magyarázattal találkoztam már korábban. Csak az nem jut eszembe, hogy egy sci-fi novellában olvastam, vagy egy régi elmélet része volt (mint pl a nácik Jégvilág elmélete), vagy itt írta-e le valaki korábban. Szóval nincs új, a nap alatt.
Elméletileg nem is lenne lehetetlen a dolog, mivel ugye Istennek semmi sem lehetetlen. Csak itt jön a képbe egy logikai csavar! Mi oka lett volna Istennek mindezt így megcsinálni? Hiszen mindez megkérdőjelezi Isten létét és munkáját, alternatív megoldást ad. Viszont mi oka lenne Istennek elbizonytalanítani az embereket, mikor a mennyországában szeretne látni minden földi lelket? Ez hamarabb lenne sátán munkája. Viszont, ha a beszélgető partnered bevallotta, hogy ő csinálta ezeket a dolgokat, amik elbizonytalanítják az embert, akkor te nem Istennel beszéltél!
"a leletek pedig hamisak ő maga hamísította meg azért hogy az embernek ne legyen olyan könnyü dolga választani a jó és a rossz között. Amikor ezt meghallottam akkora szeretet robbant ki a mellkasoból az atya irányában, hogy ekkora hatalmas alak, hogy meghamisította a leleteket."
be vagy tépve, mi? hosszú volt a péntek éjszaka.
"majd lejött Jézus is és felvitte a tudatomat ami azt érezte , hogy végtelenül inteligens és állandóan gondolkozik"
de most már nem tudsz gondolkodni, mert elvitte a tudatodat
itt a vége, fuss el véle
Tudod kedves kérdező három opció van.
Igen.
Nem.
Nem tudom.
Legközelebb majd sikerül.
Kedves kérdező!
Nekem kicsit sem tűnik a Szentlélek művének. Nekem úgy tűnik brutális hülyeségeket írsz.
Honnan veszed h a Föld max. 6000 éves lehet? Ilyet sehol sem látok. Vagy te matekoztad ki (nem tudom ki alapján); vagy pedig vmi jehovás vagy adventista hazugságoldalon/könyvben/folyóiratban olvastad. Én egyiket se venném készpénznek.
@Kérdező: "Meglepődtem amikor az evolúcioról kérdeztem."
Ejnye...
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Első megjegyzés onnan: "Dínók és ősemberek nem hiszem hogy léteztek. Nem ír róluk a Biblia."
Nemde te voltál ez is nemrégről?
#Kérdező: "Az oldalbordamban energiát éreztem és a tudatomon keresztül válaszolt"
Áhhh... most már értem! Szóval az oldalbordád-, vagyis a feleséged a te istened...
"Istennő - Marilyn Monroe..." [link]
Hát, ha a nejed is így néz ki, akkor nem csodálom, ha úgy érzed, hogy még álmodban is hozzád beszél. :)
#Kérdező: " Az evolúcióval kapcsolatban az kérdeztem, hogy a biblia alapján 6ezer éves a föld..."
Azt nem kérdezte tőled, hogy te biztosan olvastad a Bibliát? Mert olyan hülyeség, hogy a Föld 6000 éves lenne, na, olyan NEM(!) szerepel benne. És arra se figyelmeztetett, hogy a Bibliát nagy B-vel illik írni? - ha már úgy hiszel benne...
#Kérdező: "...akkor miért muutatnak a műszerek és a vizsgálatok több milló éves leleteket."
Ugye nem gond se neked, se Istennek, hogy a darwini evolúció ismerete előtt már rég a tudósok úgy gondolták, hogy a Föld bizonyosan sokkal idősebb, mint 6000 év? - és erre egyáltalán nem az elhullott élőlények leleteiből gondoltak. Hogy te erről semmit se tudsz, az még csak hihető, de hogy Isten is ennyire tájékozatlan legyen??? Ha a földben nem lenne egy élőlény fosszilis lelete se, akkor is pontosan tudnák a geológusok, hogy hány éves a Föld - üzenem Istennek, ha erről még nem tudott volna.
Mindennek a fosszilizálódott leletekhez semmi, de semmi köze. Pl. a tudósok a Napról azt mondják, hogy 4,603 milliárd éves. Te meg Isten azt hiszitek, hogy egy tudós felment a Napra, megtalálta ott egy elhullott élőlény maradványait, és ebből állapította meg a Nap korát?
#Kérdező: "Elöször azt mondta 6 milliárd éves a föld."
Tényleg? A tudósoknak eléggé mást füllentett:
"Bolygónk kora korszerű, radiometrikus kormeghatározási módszerekkel elvégzett számítások szerint 4,53-4,54 milliárd év."
Nem lehet, hogy kissé kótyagos volt Isten, amikor így össze-vissza hadovált? Megnézted utána a spájzotokat? Fogadjunk, hogy eltűnt az összes sörkészleted...
#Kérdező: " és elmondta, hogy az embert 1nap alatt a földet 6nap alatt teremtette"
Hááát, elég nehéz kiigazodni az Ő napjainak hosszán, mert Ő ezt is leíratta a Bibliába:
Péter II. levele 3:8 "Szeretteim, főképp egy dolog ne kerülje el figyelmeteket: az, hogy egy nap az Úr előtt annyi, mint ezer év, ezer év pedig annyi, mint egy nap."
Másrészt a Biblia világosan leírja, hogy a teremtésben az első nap a fény megteremtésével veszi kezdetét, de előtte már létezett a Föld is, meg a világ is, nem tudni mióta. A teremtés korábban kezdődött, mint az első nap megjelenése. Amíg nem volt fény, addig napok sem léteztek, de a világ és a Föld igen.
Szóval még most se tudjuk, hogy mit jelent Istennél egy nap időhossza. De hát neked is össze-vissza beszélt. Először 6 milliárd éves Föld (ilyet a tudomány nem állít), utána 6000 éves..., holott ilyesmit nem is ír a Biblia, továbbá helytelenül Isten azt hiszi, hogy az emberek az elhullott élőlényekből állapítják meg egy bolygó életkorát... Legalább az eszébe juthatott volna Istennek, hogy a Föld korát régebbinek gondolják az emberek, mint az első élőlények fosszíliáit. Azért logikából ezzel Isten nem vizsgázott jelesre... :D
#Kérdező: "Ja a dinó csontokról is kérdeztem azt mondta az is hamis hahaha."
Közben ilyen idegesen nevetgélt? Háááát... :(
A gond még az, hogy pl. az első békák megtalált leleteit is kb. ugyanolyan idősnek vélik a tudósok, mint a legelső dinoszauruszokét. Az első halfélék fosszíliáit meg sokkal régebbinek mérték, mint a dinoszauruszokét, és még bőven lehetne sorolni. Akkor a régi békák és halak csontjait is mind meghamisította Isten?
Figyuszka! Ha megint találkoztok, akkor szerintem mutasd meg neki ezt az oldalt:
Szerintem nagyon ráférne egy beszélgetés rajtad kívül egy szakképzett pszichológussal is.
Összefoglalva, 5 eset lehetséges:
1. Hazudtál
2. Álmodtad az egészet, és ezt a rengeteg biblikus és tudományos csacsiságot, logikai baklövést inkább a te nem tudásod hordta össze
3. A sátán akart félrevezetni (tuti, hogy nem, mivel a sátán ravasz, tájékozott, és nem beszélne zöldségeket)
4. Isten valamiért nem volt beszámítható állapotban
5. Ezt az egész sületlenséget a vallásos emberek lejáratására találtad ki
Én a 2. lehetőségre szavazok, de az 1. is játszik, hiszen azt hazudtad, hogy meglepődtél, amikor Isten a hamisított dínókról beszélt. Te mindig is ebben hittél, mint mind a ketten ezt jól tudjuk. De az 5. sem zárható ki teljesen, amire erősen utal itt a #2-es megjegyzésed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!