Ezt hogy magyarázzák meg maguknak a vallásos emberek?
“Mekkora a mélysége az Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának! Mily kifürkészhetetlenek szándékai, mily megfoghatatlanok útjai!” (Róm 11,33)
“szemmel tartod akár járok-kelek, akár pihenek. Előre ismered minden utamat.” (Zsolt 139,3)
Sajnos a teremtett világban nincs igazság. Az Úr szabad akaratot adott mindannyiunknak, tiszteletben tartja a mi döntéseinket; és halálakor mindenkinek megfizet tettei szerint. De van reményünk, Krisztus, aki azt mondja: “Nektek minden szál hajatokat számon tartják.” (Mt 10,30). És a mennyei hazában Isten boldogító színelátása vár minket.
Szia
Sorolhattad volna a tragádiákat....
Nem Isten okozza soha ezeket, és ha a Bibliát vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, olykor céllal megvédi az embert. Lásd Illés történetét...
Igazságtalanság lenne Isten részéről, ha egyesek megmentene, másokat engedné szenvedni, meghalni. A Bibliában elmondja, miért tűri mégy az emberek (gyermekei) szenvedését. De hamarosan mindent helyre fog állítani a földön, és kárpótolja még azokat is akik meghaltak, mit pl. Ábelt. Ábel Istenfélő ember volt, mégsem élhetett addig, mint akkoriban (a gonosz) emberek.
De a kérdésedre ezt a választ adja Isten: "Még valamit láttam a nap alatt: Nem mindig a gyorsak nyerik meg a versenyt vagy az erősek győznek a csatában, a bölcseknek nincs mindig ennivalójuk, az értelmesek nem mindig gazdagok, és nem mindig sikeresek azok, akiknek nagy a tudásuk, mert BÁRMIKOR TÖRTÉNHETNEK VÁRATLAN ESEMÉNYEK MINDANNYIUMMAK." Prédikátor 9:11
Én pl úgy gondolom hogy Isten semmibe sem avatkozik bele. A példád alapján is erre tudok következtetni.
+mindig mondják hogy Isten nem segít meg csoda által szóval magadnak kell tenni azért hogy változzanak a dolgok
Azok az emberek,aki Krisztust,a Megváltót megvetik-netán átkozzák- miért várják önmaguk,vagy családjuk védelmét?
Az ártatlan gyermekek,mielőtt vallásuk fogadalmában megátkoznák Krisztust meghalnak, Isten kegyelme szerint támadhatnak fel.
Hogy magyarázzák meg maguknak…?
Mondjuk, vannak véletlenek, mázli, hogy megúszta…
Nem feltétlen kell mindenben Isten akaratát keresni.
Jól leírták már előttem a többiek a lényeget. Viszont miért haddja Isten mások szenvedését és gyermekek halálát?
A 5 Mózes 5:9-ben ezt írja a Biblia:
”… Megbüntetem azokat, akik gyűlölnek engem, az apák vétkéért a fiakat, a harmadik és a negyedik nemzedéket. „
Megbüntetem az apák vétkéért a fiakat.
Ez is meglehet, de szerintem Isten haddja a maga folyásában zajlani az eseményeket és nem avatkozik bele.
Persze az is meglehet, pont most teszi azt.
Mindennek meg van a maga ideje.
Képzeljük el, nincsenek pestis járványok és túlélték volna olyanok, akik korszakalkotó felfedezéseket tettek volna.
Az emberiség, már jóval előbb elpusztította volna a földet, nem csak mostanára.
Ne felejtsük a vég időben élünk, nem sok van hátra.
Meg kell nézni az utolsó idők jeleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!