Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogy magyarázzák meg...

Ezt hogy magyarázzák meg maguknak a vallásos emberek?

Figyelt kérdés
Gyakran csodának minősítenek mondjuk egy balesetet amiben az illetőnek nullához közeli esélye volt túlélni de túlélte karcolásokkal és isten beavatkozását látják benne. De a másik oldalról meg mennyi ártatlan szenved és hal meg nap mint nap. Közeli példa most hogy gyerekeket végeztek ki Izraelben. Akkor ezt isten hagyja? Máskor egy autobalesetnél megment 1 embert,másik 1000-et meg gyerekeket hagyja hogy kivégezzék? Hogy magyarázzák meg ezt maguknak a vallásos emberek?
2023. okt. 29. 06:34
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Ezt úgy magyarázzák meg a vallásos emberek, hogy Isten akarata és cselekedetei nem mérhetőek emberi mércével. Rá nem vonatkoznak erkölcsi szabályok, a hétköznapi igazságérzet az isteni szándék szempontjából mit sem ér, mert az Isten a saját teremtett világán kívül és egyben felette is áll. Ráadásul a látszólagos igazságtalanságok egy nagyobb terv részei is lehetnek, amit emberi ésszel nem lehet felfogni.
2023. okt. 29. 07:17
 2/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:
57%

“Mekkora a mélysége az Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának! Mily kifürkészhetetlenek szándékai, mily megfoghatatlanok útjai!” (Róm 11,33)

“szemmel tartod akár járok-kelek, akár pihenek. Előre ismered minden utamat.” (Zsolt 139,3)

Sajnos a teremtett világban nincs igazság. Az Úr szabad akaratot adott mindannyiunknak, tiszteletben tartja a mi döntéseinket; és halálakor mindenkinek megfizet tettei szerint. De van reményünk, Krisztus, aki azt mondja: “Nektek minden szál hajatokat számon tartják.” (Mt 10,30). És a mennyei hazában Isten boldogító színelátása vár minket.

2023. okt. 29. 07:29
 3/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Sorolhattad volna a tragádiákat....

Nem Isten okozza soha ezeket, és ha a Bibliát vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, olykor céllal megvédi az embert. Lásd Illés történetét...

Igazságtalanság lenne Isten részéről, ha egyesek megmentene, másokat engedné szenvedni, meghalni. A Bibliában elmondja, miért tűri mégy az emberek (gyermekei) szenvedését. De hamarosan mindent helyre fog állítani a földön, és kárpótolja még azokat is akik meghaltak, mit pl. Ábelt. Ábel Istenfélő ember volt, mégsem élhetett addig, mint akkoriban (a gonosz) emberek.

De a kérdésedre ezt a választ adja Isten: "Még valamit láttam a nap alatt: Nem mindig a gyorsak nyerik meg a versenyt vagy az erősek győznek a csatában, a bölcseknek nincs mindig ennivalójuk, az értelmesek nem mindig gazdagok, és nem mindig sikeresek azok, akiknek nagy a tudásuk, mert BÁRMIKOR TÖRTÉNHETNEK VÁRATLAN ESEMÉNYEK MINDANNYIUMMAK." Prédikátor 9:11

2023. okt. 29. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Én pl úgy gondolom hogy Isten semmibe sem avatkozik bele. A példád alapján is erre tudok következtetni.

+mindig mondják hogy Isten nem segít meg csoda által szóval magadnak kell tenni azért hogy változzanak a dolgok

2023. okt. 29. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Szabad akaratot adott az embernek. Igen, akár háborúzhatnak is egymás ellen, ha így döntenek. Meg van engedve. A következményeivel együtt.
2023. okt. 29. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Azok az emberek,aki Krisztust,a Megváltót megvetik-netán átkozzák- miért várják önmaguk,vagy családjuk védelmét?

Az ártatlan gyermekek,mielőtt vallásuk fogadalmában megátkoznák Krisztust meghalnak, Isten kegyelme szerint támadhatnak fel.

2023. okt. 29. 17:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Hogy magyarázzák meg maguknak…?

Mondjuk, vannak véletlenek, mázli, hogy megúszta…

Nem feltétlen kell mindenben Isten akaratát keresni.

Jól leírták már előttem a többiek a lényeget. Viszont miért haddja Isten mások szenvedését és gyermekek halálát?

A 5 Mózes 5:9-ben ezt írja a Biblia:

”… Megbüntetem azokat, akik gyűlölnek engem, az apák vétkéért a fiakat, a harmadik és a negyedik nemzedéket. „

Megbüntetem az apák vétkéért a fiakat.

Ez is meglehet, de szerintem Isten haddja a maga folyásában zajlani az eseményeket és nem avatkozik bele.

Persze az is meglehet, pont most teszi azt.

Mindennek meg van a maga ideje.

Képzeljük el, nincsenek pestis járványok és túlélték volna olyanok, akik korszakalkotó felfedezéseket tettek volna.

Az emberiség, már jóval előbb elpusztította volna a földet, nem csak mostanára.

Ne felejtsük a vég időben élünk, nem sok van hátra.

Meg kell nézni az utolsó idők jeleit.

2023. okt. 30. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!