Hit, remény, szeretet. Mit jelent az, hogy remény? Magyarázzátok el legyetek szívesek.
A hit-őszinte odaadást Istennek és szerénységet.
A remény a nagyon nehéz helyzetekben is kitartást(mint Jób könyvében)
A szeretet meg lehet (fele)baráti,szülői,szerelmes,és Isten szeretetét vagy a vagyon egyéb földi javak szeretetét.
A remény számomra szorosan összefügg a hittel és a szeretettel. Annak hiszek, akit szeretek. És én Jézus Krisztus minden szavát elhiszem, legfőképp azt, hogy ő is szeret, hiszen meghalt helyettem a bűneimért.
A reménységem pedig az, ami a fentiekből fakad: Pl. az, hogy én is meglátom majd Jézust. Hogy találkozok majd elhunyt szeretteimmel. Remélem, hogy Jézus hamar visszajön, és már nem kell ennek a világnak sokáig szenvedni. Számomra ez a reménység, amiért érdemes élni és kitartani.
Szia
A Biblia szerint Isten „jövőt és reménységet”a akar adni nekünk aJeremiás 29:11 szerint. Mi több, azért íratta le számunkra a Bibliát, hogy „az Írásokból származó vigasztalás által reménységünk legyen” Róma 15:4. A Biblia bölcs tanácsai segítenek abban, hogy reménytelibben és pozitívabban éljük meg a mindennapokat, a benne található ígéretek pedig egy csodálatos jövőről szólnak, ami szintén okot ad a reményre.
A remény nélkülözhetetlen egy keresztény számára. Együtt van megemlítve az örömmel, a békével és a szent szellemnek erejével a Róma 15:13-ban. Segít beszédbeli nyíltsággal közeledni Istenhez, és így kérni tudjuk őt, hogy ki nem érdemelt kedvességet és irgalmat tanúsítson irántunk. 2Korintusz 3:12. Képessé tesz arra, hogy a körülményeinktől függetlenül örvendezve kitartsunk: Róma 12:12 és 1Tesszalonika 1:3. Ahogy egy sisak megvédte egy katona fejét, úgy a megmentés reménysége is megvédi egy keresztény gondolkodóképességét, hogy meg tudja őrizni a feddhetetlenségét. 1Tesszalomika 5:8.
2es,
Bocsánat, hogy érted azt, hogy meghalt "helyetted"?
Úgy értem, hogy magára vállalta a bűneimet, és ő bűnhődött meg helyettem.
Úgy kell ezt elképzelni, hogy volt egy halálos ítélet ellenem, Jézus viszont személyiséget cserélt velem (egy szövetség, az új szövetség megkötésével velem), így ő ment ítéletre és halt meg helyettem, hogy én élhessem szabadon az ő életét.
5ös,
Köszi, bocsánat, nekem még így is kicsit homályos ez a megfogalmazás. Ha az én bűneim miatt ő "halt meg helyettem", akkor én már nem fogok meghalni?
7es,
És akkor, ha az Úr örök élete nekem (nekünk) lett adva, elcserélve, akik részesültünk az ő hitéből és a szövetségből, akkor neki már nincs örök élete? Ő megkapta a mi véges életünket? Vagy ha az ő _testi_ halála a csere az én _szellemi_ örök létezésemért, akkor ez a kettő hogyan lehet egymásnak megfeleltethető? Szerintem nem ugyanaz a tétje a két dolognak.
Kedves 8-as!
Nagyon jók a kérdéseid.
Jézus magára vette a mi véges életünket, és a bűneinkkel együtt felvitte a keresztre. A mi nevünkben meghalt. Viszont Ő maga bűntelen volt, így, habár elszenvedte a bűneink büntetését, a halált, a halál nem tarthatta Őt fogva. Mondhatjuk azt, hogy Jézus meghalt, mint Kovács Péter, mert személyiséget cserélt vele. De feltámadt, mint Jézus Krisztus. Ez már nem a földi, emberi élete, hanem a mennyei élete.
9es,
Dehát akkor valójában még csak a testi halálomat sem cserélte fel a magáéval, hiszen ő maga meghalt és feltámadt, és is meghalok(!) és feltámadok. Semmit nem csinált meg "helyettem".
Amúgy nem azt tartjuk, hogy a Felkent a földi, emberi élete előtt mennyei lényként létezett? Neki ez az uszkve 40 év a földön egy feladat volt az Istentől, de ő maga valójában már élt előtte is, és él utána is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!