Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedi Isten, hogy...

Miért engedi Isten, hogy Izrael harcoljon Iszlám hitű testvéreivel?

Figyelt kérdés
Ugyanabban az Istenben hisznek, így dől el, ki követi hitelesen az urat?

2023. okt. 25. 13:33
1 2 3
 11/24 Potyondi Gergely ***** válasza:
67%

8-as:

II. János Pál pápa bocsánatot kért a Katolikus egyház összes elkövetett bűnéért.

2023. okt. 25. 19:57
 12/24 anonim ***** válasza:
51%

"És nem szoktak bántani más szunnitákat, nem is értem honnan jön ez... ???"

A szalafizmus egy irányzat a szunnita iszlámon belül, a vahhábizmus pedig egy mozgalom a szalafizmuson belül. Mivel ezt sokan nem tudják, gyakran felváltva használják a szalafista és a vahhábita kifejezéseket. Úgy hiszem, hogy az #1-es válaszoló a szalafistákra érette, hogy "ütik mindkettőt", mivel vahhábitának gondolta őket. Az Al-Káida, az ISIS, a Boko Haram, a Hayʼat Tahrir ash-Sham, az Al-Shabaab mind szalafista dzsihádisták, de nem vahhábiták.

2023. okt. 25. 20:27
 13/24 anonim ***** válasza:
29%

#12:

Nem minden szalafista sem erőszakos egyébként. Ez nagyon szerteágazó dolog.

De úgy látom a válaszodból hogy ezzel tisztában vagy.

2023. okt. 25. 20:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
#13 Természetesen tisztában vagyok vele. De az az igazság, hogy nekem az a benyomásom, hogy az erőszakos extrémistákból láthatóan többet termel ki a szalafi irányzat mint más irányzatok.
2023. okt. 25. 20:47
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

#14: Lehetséges.

Újra kalifára lenne szükségünk, aki tudna egy egységes álláspontot képviselni az egész szunnita Iszlámon belül.

Olyan kalifára akit majdnem minden szunnita elfogadna vezetőnek.

Az Oszmán Birodalom bukása és a nyugati gyarmatosítás nem tett jót az Iszlám világnak.

2023. okt. 25. 20:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan kalifára akit majdnem minden szunnita elfogadna vezetőnek."

Én komolyan nem tudom elképzelni, hogy ez megvalósulhat. Tegyük fel, hogy az Iszlám Konferencia Szervezetének tagállamai közös megegyezés alapján kineveznének egy kalifát. Úgysem fogadná el minden szunnita, sem a radikálisok akiknem nem tetszene, hogy velük ért egyet, sem azok a politikusok akiknem nem tetszene, hogy nem az ő igényeiknek/céljaiknak megfelelően értelmezi az iszlámot.

2023. okt. 25. 21:03
 17/24 anonim ***** válasza:
hogy nem velük ért egyet*
2023. okt. 25. 21:03
 18/24 anonim ***** válasza:
63%

#16:

A közeljövőben ez nem elképzelhető.

Utoljára a török szultánok voltak a kalifák. De nem ez a topik témája úgyhogy befejezem.

2023. okt. 25. 21:06
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ez volt a legnagyobb istenkáromló kérdés, amit valaha olvastam ezen az oldalon, pedig közel 15 éve vagyok aktív tag.
2023. okt. 26. 06:22
 20/24 anonim ***** válasza:

"Szerintem ez volt a legnagyobb istenkáromló kérdés, amit valaha olvastam ezen az oldalon, pedig közel 15 éve vagyok aktív tag."

Hát igen, aki ilyen kérdést tesz fel annak nem sok köze van Istenhez.

2023. okt. 26. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!