Izrael milyen állam? Faji? Vagy vallási?
Sok színű ember van ott pl Arab kinézetű, de van teljesen fehér, meg vörös hajúak! Akkor Izrael nem egy faj? Mint a romák, arabok, fehérek, feketék?
Hanem vegyes nép pl Európai is? Csak a vallás közös? Mert ugye alapból mindenhol él zsidó...
Akkor hasonló mint az USA? Valamikor betelepült sok nemzet és keveredtek?
Izrael is ilyen nemzet?
"Akkor Izrael nem egy faj?"
Hogy mi bajod? Izrael egy ország, értelemszerűen nem vonatkoztatható rá a faj fogalma. Izrael lakosai pedig ugyanabba a fajba tartoznak, mint te, vagy bármely más ember, ugyanis a faj az pl a Homo sapiens, az ember, vagy a Felis domesticus, a házimacska.
Ha esetleg a zsidókra akartál kérdezni, az esetben pedig létezik a zsidóság, mint népcsoport, illetve a zsidó vallás, a judaizmus is.
3
Hűha!
Ennek sürgősen olvass utána inkább mit jelent!🤭
De most miért? Fajra azt értettem mint a Magyarok pl oké keveredett a nép stb... Akkor népcsoport! De akkor is a németek, angolok, stb külön nép! Hogy vannak ott feketék az oké bevándoroltak!
De Izraelbe van minden kinézetű ember! Pedig Arab kontinensen vannak!
Akkor ott is a világból bevándorolt több nép?
Szóval a zsidóság nem népcsoport hanem vallási?
Ha én zsidó lennék mehetnék oda lakni? Mert az az ős haza? De hogy lehet őshazám mikor Európai vagyok nem Arab...
4
Miért?Nemcsak a zsidók szemiták.Hanem az arabok is.Így ha egy állam az ő ellenükben működik,akkor az joggal nevezhető antiszemitának.
"A kutyákra is azt mondják ez ilyen meg olyan fajta! "
Kutya = faj
Dalmata, német juhász, stb = kutyafajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!