A keresztény hit- ill egyházak hogyan vélekednek a Biblia ószövetség részéről?
Figyelt kérdés
Sziasztok a keresztény hit- egyházak hogyan vélekedik a Biblia ószövetség részéről? A misén abból pl csak felolvasnak de ha jól tudom az Új szövetséget tanitják amiben ugye JÉZUS a legfontosabb. köszi2023. okt. 21. 12:00
1/49 anonim válasza:
Az ószövetség a Biblia része, amelyben Isten és az ember először kötött szövetséget.
2/49 A kérdező kommentje:
Igen :) Keresztények tanulmányozzák az Ó szövetsget is? Itt a gyakorin is sokaktól olvastam, hogy inkább csak az Új szövetséget olvassák el, vagy elsőre inkább azt, ha nem olvastak még Bibliát.
2023. okt. 21. 12:18
3/49 anonim válasza:
Mi elvetjük, mint babonás héber mitológiát, aminek egy másik entitás áll a középpontjában, nem a teremtő Isten.
Csak pár hiteles látnok van benne, mint pl. Dániel. Talán más nincs is.
4/49 A kérdező kommentje:
3as ki az a "mi?" Én katolikus misét nézek ott olvasnak is belőle, és a zsoltárt is.
2023. okt. 21. 12:50
5/49 anonim válasza:
4: nem katolikus és nem publikus.
6/49 A kérdező kommentje:
5ös más keresztény felekezettől se nagyon olvaastam a neten ilyet, hoggy elvetnék az Ó szövetséget hisz a Biblia része.
2023. okt. 21. 13:45
7/49 anonim válasza:
6: Elhiszem.
Ha még keresel, remélem megtalálod, mert több is van és volt is.
8/49 anonim válasza:
Hittanon is lehet hallani ószövetségi meséket. Sok gyerek szereti a horrort is.
9/49 anonim válasza:
Kik azok a "mi"? Azt ugye tudod, hogy ez egy anonim oldal?
Egyébként nincs is léleksimogatóbb olvasmány, mint az egymást kaszaboló őrült törzsecskék szaftos, meg a vérgőzős, arany és fitymaimádó istenük trancsírozós kalandjai :)
10/49 A kérdező kommentje:
9es igen de ha nem szeretne többet mondani nem kell-
2023. okt. 21. 16:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!