Mit gondoltok az iszlám vallásról?
Nem szavaztam, mert egyik válasz sem elégíti ki a viszonyomat az iszlámhoz.
Egyszer pár hónapja elkezdtem olvasni a Koránt. Olyan kellemetlen érzésem volt, mintha belemászna az arcomba egy arab és elkezdené magyarázni, hogy amit eddig hittem, az egy nagy kamu, túlzás, féligazság, istenkáromlás.
1 óra után be kellett látnom, hogy a Korán tévedésben van. Mivel nekem bizonyságom volt és Jézus Krisztus nevét üvöltve a bajban jött a megváltás, szabadulás, gyógyulás és az érzés, hogy már soha nem leszek egyedül, ezért számomra egyértelmű, hogy tévúton jár.
De azért elkezdtem vizsgálgatni a történelmet is. Az iszlám világ jött és fegyverekkel hódított, háborúzott a kereszténységgel. Volt sötét korszaka a kereszténységnek, ez nem vitás, de már nem látok akkora hibákat benne, mint a mai iszlámban.
Én a gyümölcsöt nézem, nem a fát. Ez a fa nem hoz jó gyümölcsöt. A migrációnak annyi előnye volt, hogy láthattuk, hogy onnan azokból az iszlám országokból menekülnek az emberek. Oda nem igazán jellemző, hogy menekülnének az emberek.
Robbantgatnak otthon, külföldön. Csecsemőket mészárolnak le, üldözik a keresztényeket. Teljesen szembe mennek Jézus alapvelő tanításaival, habár nagy prófétának tartják.
Ez az egy érv szól mellettük, hogy elfogadják, hogy létezett egy Jézus nevű nagy próféta, aki szerintük kalandos módon megmenekült a kereszttől.
De lényegében ők sem ismerik Jézust. Ha ismernék, akkor elfogadnák legalább azt a Jézust, aki kereszt halált halt, azért, hogy mások élhessenek. Legalább ennyit elvárnék tőlük.
Azt tanítják, hogy Mohamednek egy angyal súgta, diktálta le a kegyes koránt. Senki sem látta, csak Mohamed. Mi pedig tudni véljük, hogy a sátán is angyalként kezdte, de nem volt hajlandó imádni az embert.
Honnan tudhatta volna Mohamed, hogy nem Luciferrel beszélt-e valójában?
Én hiszem, hogy Mohamed létezett. És hogy egy angyal mesélt neki. De én úgy vélem, hogy az angyal megtévesztette.
A minap láttam egy videót egy olyan emberről, aki megtért. Elmesélte, hogy lett muszlimból keresztény. Szinte ugyanazt élte át, amit én. Csak ő valós fizikai börtönben sínylődött én pedig a drogok börtönéből nem tudtam kijutni. Ugyanazt mesélte el, amit én átéltem. Ugyanúgy mentette meg őt Jézus. Ez pedig csak megerősít abban, hogy az iszlám egy tévedés.
Vannak itt is muszlimok. Még ehhez a kérdéshez is reagálnak. Emberszámba veszem őket, áldozatoknak tartom őket. Eltévedt báránynak tartom őket.
Azt üzenem nektek muszlim embertársaim, ha kitartóan kéritek imáitokban, hogy Allah mutassa meg, hogy mi az igazság, ő meg is teszi ezt nektek. Mert meg fog esni rajtatok a szíve és haza fog terelni titeket a többi bárány közé. És akkor megértitek , hogy Allah valóban az egy Isten, akinek amúgy számtalan neve van. De Jézus Krisztus élete és tanítása és igazsága mely leírja Isten, Allah igazi nevét.
Hogyan lehetne Istennek emberi neve? Allah nevét egy ember mondta ki: Jézus. Mert Allah, Isten nevét egy emberélet kimondani. Jézus élete Allah, Isten neve. Ha megismered Jézust, megérted és megtartod a tanítását, na akkor sejted meg csak, hogy lehetséges kimondani helyesen hogy Allah.
Ennyi lenne a gondolatom az iszlámról, muszlimokról mindenkinek.
Egy az élet, egy az út és egy az igazság: Jézus Krisztus
Mivel az istenüket éltetik, kihívták maguk ellen az igaz Isten haragját, aki idegen istent nem tűr meg! Örülhetnének, hogy Izmáel leszármazottaiként élhetnek, de ez nem elég nekik.
A vallásuk amíg őket rendben tartja, betölti a célját, amíg az új rend ideje el nem jön. Aztán Krisztus lesz a föld királya, ahol csak a követői élhetnek.
Mohamed nyilvánvalóan súlyos mentális problémáktól szenvedett. Ahogy olvastam a muszlim irodalmat, sokszor megsajnáltam. Aztán eszembe jutott mekkora szadista pszichopata volt és elmúlt az iránta érzett empátiám.
Az emberiség egyik legnagyobb tragédiája, hogy az agymenéseiből vallás alakult.
Magam is muszlim vagyok.
Az Iszlám Isten igazi követendő vallása.
Sajnálatos hogy ennyire torz képet festenek itt Allah küldöttéről Mohammed prófétáról (Allah dicsérje és üdvözítse).
Jézus pedig nem maga Isten és nem Isten fia volt, hanem Isten egyik küldötte ahogyan a többi próféta is.
Mohammed (béke legyen vele) a szegények, rokonok, szomszédok megsegítésére buzdított mindenkit, a nők igényeit meghallgatta és igyekezett segíteni nekik is. Az emberekkel mindvégig kedves, becsületes, türelmes volt. Mindenki aki megismerte szerette és becsülte őt.
“Sajnálatos hogy ennyire torz képet festenek itt Allah küldöttéről Mohammed prófétáról (Allah dicsérje és üdvözítse).”
Nem mi festettünk rossz képet Mohamedről, hanem al-Bukhari, al-Hajjaj, Ibn Kathir, Ibn Ishaq, al-Tabari, vagyis a tradicionális muszlim írók, akiknek az írásaiban megtalálható minden, amit az iszlám vallás kritikusai általában fel hoznak, ilyen pl. az, hogy Mohamed egyik felesége kiskorú volt, vagy hogy Mohamed antiszemita volt, vagy hogy megölette a hitehagyottakat, vagy hogy halálra köveztette a házasságtörőket. Ezeket mind mind a muszlim írók jegyezték le, és ha ezek nem igazak, akkor tőlük kellett volna megkérdezni, hogy miért írkálnak hülyeségeket.
"Nem mi festettünk rossz képet Mohamedről, hanem al-Bukhari, al-Hajjaj, Ibn Kathir, Ibn Ishaq, al-Tabari, vagyis a tradicionális muszlim írók, akiknek az írásaiban megtalálható minden, amit az iszlám vallás kritikusai általában fel hoznak"
Ezzel az a gond hogy ti kiragadjátok ezt a néhány hadiszt a félmillióból amik ráadásul nem is hitelesek, és tényként közlitek a többivel pedig nem foglalkoztok. Ez olyan mintha az apokrif keresztény iratokból kiragadnának néhány verset ami negatívan tünteti fel Jézust és tényként közölnék hogy ilyen volt valójában.
“Ezzel az a gond hogy ti kiragadjátok ezt a néhány hadiszt a félmillióból amik ráadásul nem is hitelesek, és tényként közlitek a többivel pedig nem foglalkoztok.”
Te mondod, hohy nem hitelesek, a szalafisták pedig azt mondják, hogy azok. Mi alapján van neked igazad és nem nekik?
“Ez olyan mintha az apokrif keresztény iratokból kiragadnának néhány verset ami negatívan tünteti fel Jézust és tényként közölnék hogy ilyen volt valójában.”
Rátapintottál a lényegre, muszáj lenne az apokrif iratokban keresgélned, hogy valami negatívat találj Jézusról, mert a kanonizált evangéliumokban nem fogsz. Nálatok egy ugyan azokban az autentikusnak tekintett hadísz kollekciókban szerepelnek a Mohamedet negatív és pozitív fényben feltűntető versek egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!