Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az iszlám...

Mit gondoltok az iszlám vallásról?

Figyelt kérdés

2023. okt. 17. 15:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 A kérdező kommentje:

Mondjuk az biztos, hogy nem a Bibliára alapozzák a törvénykezésüket.

2023. okt. 20. 20:27
 92/120 Abdullah_ ***** válasza:
51%

#90:

Igen, csak az alapján kezdtek szerveződni amit az egyházi vezetőik kitaláltak. Mivel a bibliai Jézus karaktere nem sok mindenről rendelkezett...

Ezért néhány félmondatból kezdtek kikövetkeztetni a legabszurdabb dolgokat is...

2023. okt. 20. 20:28
 93/120 A kérdező kommentje:
Jézus például egy szóval sem mondta, hogy a pápa az ő helytartója, meg hogy minden keresztény állam a pápa alá rendelje magát.
2023. okt. 20. 20:31
 94/120 Abdullah_ ***** válasza:
49%

Mohammed rendelkezett arról, hogyan kell élni, temetkezni, hogyan kell imádkozni, hogyan kell harcolnia egy hívőnek stb.

A bibliai Jézus egyszerűen nem beszélt arról sem hány éves kortól lehet házasodni, nem mondott erről semmit. Nem tudjuk.

Nyílván én fiktív karakternek tartom a bibliai formában.

2023. okt. 20. 20:32
 95/120 anonim ***** válasza:
Abdullah olvastad te egyáltalán a Bibliát?
2023. okt. 20. 20:34
 96/120 Abdullah_ ***** válasza:

#95:

Igen. De akkor légyszíves mondd el nekem mit mondd Jézus a Bibliában mi legyen a rabszolgákkal ??

Biztosan átsiklottam felette annak idején.

2023. okt. 20. 20:36
 97/120 anonim ***** válasza:

"Arab Testvéreim élő egyenesben szokták nekem magyarra fordítani a Koránt, és egy-egy kifejezést részletesen körülírnak nekem."

És ez mit bizonyít? Nem ismerjük az arab testvéreidet, lehetnek radikális iszlamisták. Nem lepne meg a hozzászólásaid alapján.

Am Usama Dakdok szintén arab anyanyelvű egyiptomi.

2023. okt. 20. 20:44
 98/120 anonim ***** válasza:

#96 Vicces, hogy számon kéred, hogy Jézus nem mondott semmit a témáról, miközben Mohamedned voltak rabszolgái.

https://www.youtube.com/watch?v=P-eiR9B-MGU

2023. okt. 20. 20:46
 99/120 Abdullah_ ***** válasza:
49%

#98:

Igen voltak neki, sőt a feleségének Khadidzsának is voltak. Az egyikkel össze is barátkozott annak idején.

Igen Mohammed foglalkozott társadalmi kérdésekkel, mivel egyáltalán eljutott odáig hogy vallási, politikai, gazdasági és katonai vezető legyen.

A bibliai Jézus, a pálya széléről hív mindenkit a korlátlan szeretetre és megbocsátásra. Az egész lehet nagyon szimpatikus, de önmagában teljesen működésképtelen. A bibliai Jézus véleményét nem ismerjük. Nem tudjuk hány éves kortól engedett volna egy házasságot.

Mohammedben azt bíráljátok, hogy Allah kinyilatkozásait követve hozzányúlt kényes témákhoz, amelyek abban a korban a minden napok részei voltak.

2023. okt. 20. 20:52
 100/120 Abdullah_ ***** válasza:
49%

Olvastam egyszer vallástudósainktól elemzést, arról hogy ha az Iszlám törvényeit betartják a szolgákon, akkor bizonyos idő után a rabszolgaság intézménye magától megszűnik, mert a szolgákat felszabadítják.

Feltéve hogy nincsenek háborúk és béke van.

2023. okt. 20. 21:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!