Mit gondoltok az iszlám vallásról?
"Tudnál mondani néhány példát, hogy mi alapján gondolod így?"
Például Jézus kapásból nem foglalkozott a nem zsidókkal. Nem szüntette meg a rabszolgaságot, nem mondta mi legyen a hadifoglyokkal.
"De ha nem voltak benne biztosak, hogy kiskorú volt, egyáltalán hogy merülhetett fel? Meg miért jegyéztek le egyáltalán, ha egyáltalán nem is volt biztos?"
Nyilván később keletkeztek azok a hadiszok vagy tévesen adták tovább.
"De nem ismert olyan forrás, mely szerint kiskorú volt."
Az viszont ismert hogy zsidoknál 12 évesen már szabad volt házasodni és mivel nem írja a Biblia hány éves volt Mária akár 12 is lehetettmikor házasodtak ami mai törvények szerint pedofilia.
"Hol van itt említve, hogy a Biblia alapján lettek elítélve?"
Szó szerint nincs említe de ez következik a történésekből és a büntetésből. Röviden a Banu Qurayza zsidó törzs szövetséget kötött a muszlimokkal és vállalták hogy együtt védik meg Medinát. Mikor a politeista meakkaiak megtámadták Medinát a zsidók árulást követtek el és átálltak az ellenséghez, de így sem nyertek. Ezt követően a muszlimok elindultak hogy számonkérjék a zsidókon az árulást akik bezárkóztak az erődjukbe. Azzal a feltétellel adták meg magukat ha ők válaszhatták ki azt a személyt aki bíráskodni fog felettük. Ők pedig Sad ibn Muadh-t választották. Ő ismerte a zsidókat és a zsidó vallást, a büntetés pedig megegyzik a Mózes 5. könyve, 20 12-14 -ben leírtakkal.
Az iszlám szerint a hadifoglyokat szabadon kell engedni tehát kizártnak tartom hogy ez a hadisz hiteles lenne, de ha mégis az akkor sem az iszlám szerinti büntetést kapták a zsidók hanem a Biblia szerint.
"A #32-es válaszoló rátapintott a lényegre. Te csak kimazsolázod a neked tetsző forrásokat, a többit elveted."
Ti vagytok azok akik a félmillió hadiszból kimazsoláztok néhányat a többivel pedig nem foglalkoztok sem a Koránnal.
"#61 Szívesen élnél Törökországban? Erdogán jobban tönkre vágta a török lírát, mint Orbán a magyar forintot."
Mindig ezzel jönnek. Az hogy mennyi a líra árfolyama nem fontos gazdasági mutató. Volt olyan hogy Erdogan alatt egy líra edgy dollár volt. Akkor miért nem írtál arról hogy Erdogan egy zseni ha ez ilyen fontos neked?
"Jordániával pedig nem értem mi a bajod."
Azon kívül hogy a Nyugat bábja ül az ország élén semmi. Erdogant viszont a török nép választotta és nem parancsol neki a Nyugat.
"A Nyugat 20 évig volt Afganisztánban, amivel ennyi időre elodázta a hatalomra jutásukat."
Te miről beszélsz? Még a 80-as években a Nyugat hozta a tálibokat hatalomta a szovjetek elleni harc címén és a 20 év alatt nem is volt céljuk hogy megszüntessék.
"Nem csak az "iszlámellenes propaganda", hanem a szalafisták is ezt mondják."
Őket is a Nyugat támogatja. A vahabista Szaud Arábiát a Nyugat hozta létre az első világháború után és azóta is támogatja. Ez a forrása az összes ilyen iszlamista szervezetnek.
"Még mindig nem magyaráztad el, miért van neked igazad, és nem nekik? Ők hitelesnek tekintik azokat a hadíszokat, amelyeket te nem. Vagy erről szól az iszlám? Mindenki kimazsolázza a neki tetsző dolgokat a hadísz meg a tafsir irodalomból? "
Azért mert a Korán nekem ad igazat és nem nekik. Azok a hadiszok amkire hivatkoznak ellentétesek a Koránnal és persze sok más hadiszal.
"Tessék, a #69-es válaszoló is rátapintott a lényegre. Vagy azt fogjátok mondani, hogy a sunnah.com is iszlamofób propagandista weboldal?"
A Korán viszont nem ír ilyet. És mivel az iszlám elsődleges forrása a Korán, nem pedig a sunnah.com nem tekintem hitelesnek.
"Vicces, hogy számon kéred, hogy Jézus nem mondott semmit a témáról, miközben Mohamedned voltak rabszolgái."
Akiket felszabadított. Az egyik feleségét, Máriát például az Egyiptomi keresztény helytartó küldte ajándékba. Mohamed próféta előbb felszabadította majd feleségül vette. A Korán előírja a rabszolgák felszabadítását. Ellneben a Biblia támogatja a rabazolgaságot. Sőt még akár meg is ölheted a rabszolgádat a Biblia szerint.
"Nos, a kérdező már eldöntötte, hogy nektek van igazatok… De erre, hogy én a félmillió hadíszból direkt néhányat veszek figyelembe csak annyit mondanék, hogy ha egy pohár tartalma 95% víz, 5% pedig méreg, akkor az már ártalmas."
A te hasonlatoddal élve a keresztény vallás esetében az a helyzet hogy 95% méreg, 5% víz.
"A te hasonlatoddal élve a keresztény vallás esetében az a helyzet hogy 95% méreg, 5% víz."
Én nem a keresztény vallást hasonlítottam össze az iszlámmal, hanem Jézus Krisztust Mohameddel.
"Én nem a keresztény vallást hasonlítottam össze az iszlámmal, hanem Jézus Krisztust Mohameddel."
Hát de a keresztény vallás Jézus tanításán alapul igaz? :)
Gondolom persze mikor összehasonlítottad csak azt a néhány nem hiteles hadiszt vetted alapul és a kényes Bibliai versekkel sem foglalkoztál.
Az örö9k harc. ki a Krisztus és ki az Antikrisztus.
Miért harcoltok egymással embertársaim? Miért koptatjátok a billentyűzetet?
Hányszor, hány kérdésnél estek még egymásnak keresztények és muszlimok?
Persze, jobb így megvívni a csatákat, mint kardal. De történt bármiféle előrelépés bármikor? Egymásnak feszültök és nem látjátok, hogy egymásnál komolyabb ellenség van a világban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!