Ez helyi jelenség,vagy általános?
Egy református közösségben tapasztaltam: Egy bibliaórán Jézusnak, "a 10 szűzről" szóló példázatát szerettem volna megbeszélni. Senki sem ismerte ezt a példázatot a közösségből,még csak nem is hallottak arról,így a bibliaóra befagyott.
Más "népegyházakban" is ilyen mértékű a bibliaismeret hiánya,vagy csupán nálunk?
(Én egy újprotestáns felekezetben nőttem fel,ahol a Biblia olvasása,tanulmányozása rendszeres és általános.Ott nincs olyan tag,aki ne tudna erről a példázatról.Ezért vagyok elképedve a tudatlanságtól.)
Mivel mindenhol máshonnan olvasnak a Bibliából, ezért igen.
A régi testamentumból rengeteg sztori van, amelyet nem prédikálnak.
Tulajdonképpen akkor ott te voltál az okos szűz, a többi pedig mind balga.
Hát ez lenne az olaj a lámpásokba. Az ige, a tanítás, az ismeret. Ezzel tartjuk magunkat ébren és felkészülten, amíg megérkezik a vőlegény.
Isten pedig megadta neked, hogy testközelből éld át az okos szüzek érzéseit és lásd a balgákat magad kőrül. Bizony, bizony érdemes lenne átvitatni még egyszer velük ezt a példázatot. Tarthatnál belőle kis előadást.
Én valahogy nem tudom elhinni, amit írsz, kizártnak tartom, hogy a lelkész ne ismerte volna ezt a példabeszédet, bocsi. Inkább tűnik úgy, hogy ezeket a "népegyházakat" akarod hazugsággal lejáratni.
Katolikus vagyok, nálunk minden évben szerepel az evangéliumokban, a pap prédikáció során is beszél róla. De felnőtt hittanon is előfordult már.
1.Hsz!
Ez a történet Mt 25-ben található.
4.Hsz!
Megfogadtam. Köszi!
Erről beszélek ma.
5.Hsz!
A hitetlenséged,a te problémád!
Én,már kisgyermekkoromban ismertem ezt a történetet és szimbólumait,jelentését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!