Lehet úgy valaki hithű zsidó vagy muszlim,hogy nem metélkedik?
Figyelt kérdés
2023. okt. 9. 21:33
1/9 anonim válasza:
Zsidó nem, mert mózesi törvény része és a szövetség jele, muszlimoknál nem tudom mi a szabály.
2/9 anonim válasza:
Tudomásom szerint, igen lehetsz muszlim enélkül is.
Ugyan előírás, de ha nem tartja be valaki, azért túlzás lenne, nem muszlimnak tartani pusztán ezért.
Bár nyílván miért is ne tenné meg valaki a körülmetélést, aki igazán hisz ?
4/9 anonim válasza:
A nők rendszerint így csinálják...
5/9 anonim válasza:
Nincs összefüggés. Az egyik a tested része, a másik az elméd része. Nincs kapcsolat, így összefüggés sem lehetséges.
6/9 anonim válasza:
Orvosi okból a zsidóknál elmaradhat a körülmetélés.
7/9 anonim válasza:
Mit ertesz az alatt, hogy hithu? Ha vallasos, akkor igen, metelt kell! De vannak csupan leszarmazasi alapon zsidok vagy reszben zsidok, akik szinten tarthatnak zsido hagyomanyokat es foglalkozhatnak a zsido filozofiaval, mint pl en. Mi a tagabb ertelmu "jewish peoplehood"-ba tartozunk, mint pl Freud vagy Einstein is. Ebben az esetben mar termeszetesen nincs vallasi alapu korulmeteles, bar nekem is van, de az orvosi okokbol tortent elvileg. :D
9/9 anonim válasza:
Nem igazán. A muszlimoknál ez váltakozó, mert a liberálisabbakat nem érdekli. Elvileg muszlim férfiak nem is mutatkozhatnának meztelenül egymás előtt, de hát ez felvet olyan kérdéseket, hogy akkor hogy zuhanyoznak együtt stb.
Nekem ismerősöm török lányt vett el és bár formálisan áttért, a körülmetélést nem várták el tőle felnőttként. Azóta lett három fiúk és már a kórházból körülmetélve hozták haza őket. S bár ez nem az a beszédtéma, amit ország-világ elé kiteregetünk, utána ő is átesett rajta a gyerekei miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!