Ki az asszony? Az asszony a hívő zsidó nép? Annak magva Jézus? Vagy Évára érti, esetleg Máriára? De ez esetben mondjuk Mária mikor viaskodott a sátánnal vagy milyen ellenségeskedésről beszél?
"ELLENSÉGESKEDÉST SZERZEK KÖZTED ÉS AZ ASSZONY KÖZÖTT, A TE MAGOD KÖZÖTT, ÉS AZ Ő MAGVA KÖZÖTT:Ő NEKED FEJEDRE TAPOS, TE PEDIG ANNAK SARKÁT MARDOSOD"
A két mag Krisztust és az antikrisztust jelöli gondolom, mert mivel ez az ősevangélium, talán így van értelme.
De nem tudom az asszony aki ellenségeskedik a sátánnal, az ki.. a keresztény egyház nem lehet, mert Krisztus annak nem magva, hisz ő hívta életre az egyházat, nem pedig fordítva. Valaki aki járatos benne segítsen értelmezni.
Mi utal arra, hogy az az asszony Szűz Mária?
Például az, hogy tőle született Jézus:
"Az fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel fogja kormányozni az összes nemzetet."
Szerintem meg sokkal inkább Izraelre vonatkozik, hiszen a próféciákban is többször vajúdó asszonyként van feltüntetve. Mária meg ugye zsidó volt, tehát nyilván ő is beletartozik ebbe a keretbe.
Vagy mind a kettőre vonatkozik, mint sok prófécia, akár kétszer, akár háromszor is beteljesedik, de talán nem lehet elvitatni Máriától, hogy ennek egyik beteljesítője ő, hiszen benne fogant meg, általa született a Megváltó.
@7!
Én is e felé hajlok, hogy szó szerint véve Éva, de akkor ki a kigyó magva?
A kígyó magva az Antikrisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!