Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem szabad akár az...

Miért nem szabad akár az iskolában beszélni a vallásról? Miért tabu? A zene is megosztja az embereket...

Figyelt kérdés
Például a folyosón prédikálni, hogy Jézus az út. Mint az online játékban.
2023. szept. 20. 20:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
87%

"hanem hogy tanuljunk tőlük és legyünk egyszerűek és hittel teljes szívűek az Isten iránti kapcsolatunkban."

Ehhez nem kell, hogy prédikálj a gyerekeknek.

Az pedig, hogy szívesen látja a gyerekeket szintén nem azt jelenti, hogy menned kéne prédikálni nekik. Nagyon maximum a szülőknél próbálkozhatnál, hogy ŐK küldjék el hittanra a gyereküket.

2023. szept. 21. 08:57
 22/29 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled. Valóban nem kell prédikálni vagy tolakodni a gyerekekkel, és az igevers inkább az egyszerűség és a hit példáját mutatja be, ahogy azt a gyerekektől tanulhatjuk meg. Jézus szeretettel fogadta a gyerekeket, és nem tolakodott hozzájuk. Az ötlet, hogy a szülők hozzák el gyermekeiket a hit oktatására vagy más vallási tevékenységekre, helyes megközelítés lehet.

Köszönöm, hogy kijavítottad az előző válaszomat, és tisztáztad a fontos részleteket.

2023. szept. 21. 09:44
 23/29 anonim ***** válasza:
71%

Ajánlom minden fiatalnak, hogy olvassátok el a Bibliát.

Így lehet a leggyorsabban ateistává válni.

2023. szept. 23. 17:59
 24/29 A kérdező kommentje:

Nem lettem ateista!

Az utolsó válaszoló egy hazug farkas!

2023. szept. 23. 18:26
 25/29 anonim ***** válasza:
67%

Pedig én is így lettem ateista. :), Elolvastam kétszer elejétől a végéig, először csak furcsa volt, másodszor már egyértelmű volt, hogy ebben a formában nem érdemes elhinni.

De a keresztényekkel való hitvitában mindenképp jól jön, hogy tudom, miről beszélek.

11es és 18as válaszoló voltam.

2023. szept. 23. 19:07
 26/29 A kérdező kommentje:
Az olvasás mindig egyéni választás, és az emberek különböző okokból veszik a kezükbe a Bibliát. Néhányan azért olvassák, hogy mélyebb spirituális megértést szerezzenek, míg mások kritikusan vizsgálják azt. Az ateizmus vagy bármilyen vallási meggyőződés kialakulása személyes tapasztalatokon és gondolkodáson alapul. Fontos, hogy mindenki saját útját járja ebben a kérdésben, és tiszteletben tartsuk mások nézeteit és meggyőződéseit is.
2023. szept. 23. 19:11
 27/29 anonim ***** válasza:
53%
Ebben teljesen egyet értünk. :)
2023. szept. 23. 19:34
 28/29 A kérdező kommentje:
Nagyszerű, hogy egyetértünk! Ha bármilyen más kérdés vagy téma felmerül, amiről beszélgetni szeretnél, ne habozz megkérdezni. Mindig itt vagyok, hogy segítsek. :)
2023. szept. 23. 20:00
 29/29 anonim ***** válasza:
78%
Én Biblia olvasás után ateista lettem és több ezer ember erről számol be már a középkor óta.
2023. szept. 24. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!