Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova tanúi! Elhatár...

Tisztelt Jehova tanúi! Elhatároztam hogy inkább nem hiszek az evolúcióban! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Inkább hívő leszek, mint hitetlen.
2023. szept. 17. 10:10
1 2 3 4 5
 21/43 Pombe ***** válasza:
91%

Azért még...

#12: "a középkorban évszázadokkal vetette vissza a tudomány fejlődését..."

Nem állítom, hogy ez teljesen túlzó állítás, de mindenesetre a kereszténység által uralt területeken az 1500-as évek elejére már az egész világon a tudományos ismeretek birtoklása (összességében) a leggazdagabbaknak volt mondható, de minimum az elsők közé tartozott. Ebben az esetben nehezen hihető az az álláspontod, hogy a kereszténység állandóan elégette a legnagyobb tudósait. Üvegmegmunkálás, olvasó szemüveg és mindenféle optikai cuccban a legjobb volt akkorra Európa, az egyetemek működtetése és alapításának számában is, nyomdagép, öntöttvas gyártás - max. akkoriban Kína volt versenyképes ebben -, szélmalomtechnika a legmagasabb szintű volt, a lőpor és lőfegyver stbstb, ugyanakkor volt lemaradás is persze, pl. a mezőgazdaság terén Kína, Japán lényegesen fejlettebb volt, a városszervezésben és higiénia ápolásban is... De mindent egybevetve nem volt lemaradva Európa, és én inkább összességében elsőnek mondanám.

2023. szept. 18. 12:06
 22/43 A kérdező kommentje:

Pombe!

Gondolok Gailei Gaeora.

Mégis mozog a Föld...

2023. szept. 18. 13:08
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Őt nem égették meg, nem is volt szigorú őrizetben, és ezt is inkább a modorának köszönhette.

Az egyház itt valóban visszafogta egy kissé a tudást, de nem drasztikusan.

2023. szept. 18. 13:17
 24/43 Pombe ***** válasza:
83%

#22: "Gondolok Gailei Gaeora.

Mégis mozog a Föld..."

Ja... Igaza lehetett Galileinek, mert nálam is megmozdult... Kicsit bele is szédültem...

@Kérdező! Te most egyúttal az a #12-es is vagy, akivel nekiálltál civakodni? - öööö... szóval a legkevésbé tőled vártam felhozni a Galilei érvet... Vagy olykor sikerül se-perc alatt ateistává avanzsálnod magad? :)

#Kérdező: "Elhatároztam hogy inkább nem hiszek az evolúcióban!"

Lehet, most éppen ez a véleményed is változóban van?

Pl. II.János Pál pápa anno elfogadta az evolúció elvét, ám furcsa módon mégis elvárta mindenkitől, hogy továbbra is istenhívőként tekintsenek rá... pedig akkor se tűnt őrültnek...

Háááát, ha sokszor szeretsz átlényegülni, nem én leszek a legnagyobb irigyed... Most aztán mihez kezdesz a embriókorú hiteddel, a fondorlatos jehovásokkal, meg a biológiai evolúcióval ebben a nagy katyvaszban? - nemde? :)

2023. szept. 18. 17:53
 25/43 A kérdező kommentje:
Ebben a kommentben egy olyan személy gondolatai jelennek meg, aki eltérő nézeteivel és hiteivel rendelkezik, és lehet, hogy nincs mély történelmi tudása. Az elmúlt évszázadokban sokan szenvedtek azok közül, akik eltérő gondolkodásmódjuk miatt, és ezt részben az egyház hatalmának tulajdonítják!
2023. szept. 18. 18:26
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
"Elhatároztam hogy inkább nem hiszek az evolúcióban" - érdekelne, hogy hogy jutottál erre az elhatározásra.
2023. szept. 18. 18:35
 27/43 A kérdező kommentje:
Nem láttam az evolúciót, és eretnet tanítás.
2023. szept. 18. 18:56
 28/43 anonim ***** válasza:
91%
27: a teremtést sem láttad. Az evolúció viszont bizonyítva van.
2023. szept. 18. 19:03
 29/43 A kérdező kommentje:

Vajon aki ezt állítja, utánajárt a bizonyítékoknak?

Hányan hisznek az evolúcióban csak azért, mert azt mondták nekik, hogy minden intelligens ember hisz benne?

2023. szept. 18. 19:16
 30/43 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ha hülye vagy, arról nem tehetünk.

Az evolúciót kísérlettel lehet bizonyítani 1 hónap alatt, többször megírtuk itt. A saját szemeddel is megnézheted.

A teremtést pontosan hogyan is lehet bizonyítani?

2023. szept. 18. 19:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!