Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova tanúi! Elhatár...

Tisztelt Jehova tanúi! Elhatároztam hogy inkább nem hiszek az evolúcióban! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Inkább hívő leszek, mint hitetlen.
2023. szept. 17. 10:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%
Jaj, bocsi, hogy megtaláltam az összes mai kérdésed, vagy nagy részét.
2023. szept. 17. 23:13
 12/43 anonim ***** válasza:
0%
#6: Nem csak a jehova tanúival van bajom, hanem az összes valláskárosulttal. Az összes vallás iszonyatos károkat okozott az emberiségnek, a középkorban évszázadokkal vetette vissza a tudomány fejlődését. Így a 21. században el kéne már felejteni ezt a vallásnak nevezett maszlagot.
2023. szept. 18. 08:33
 13/43 A kérdező kommentje:

Én nem felejtem el

Ha nem tetszik neked, menj el egy szigetre.

2023. szept. 18. 09:22
 14/43 anonim ***** válasza:
0%
Miért menjek el egy szigetre? Talán zavarlak? Én elmondtam, engem miért zavar a vallás. Elmondod te is, téged mi zavar?
2023. szept. 18. 09:37
 15/43 Pombe ***** válasza:
100%

@Kérdező: "Elhatároztam hogy inkább nem hiszek az evolúcióban!"

Én eleve így ismerkedtem meg vele, és rájöttem, hogy jól tettem. A tényekben nem hiszünk, hanem belátjuk, hogy van. Ált. suliban se úgy ismerkedtem meg a matekkal, hogy hiszek benne...

Te a buszra is csak úgy szállsz fel reggelente, ha előtte meggyőzöd magad arról, hogy hiszel a buszok létezésében? Netán ha köhögsz és lázad van, az orvoshoz is csak akkor mész el, ha hiszel az orvostudományban?

A Jehova tanúival mindössze annyi a baj, hogy szimplán hazudozók, és még a Biblia szövegeit is meghamisítják, amikor pl. azt akarják terjeszteni mindenáron, hogy az a véradást tiltaná. Pl. ezzel is rengeteg embert öltek meg, főleg addig az időszakig, amíg nem lett művér... Pl...

2023. szept. 18. 09:51
 16/43 Pombe ***** válasza:
100%

#12: "Az összes vallás iszonyatos károkat okozott az emberiségnek..."

No, azért ez talán egy kissé túlzás, nem? A vallás megjelenése alighanem kikerülhetetlen lépcsőfok a társadalmi és szocializációs evolúcióban. Mint minden ideológiában, itt is kialakultak agresszív és hatalmi törekvések, de azért a vallásnak nem kevés jó oldala is volt és van is, és voltak/vannak békés- és nem mindenáron téríteni akaró-, akár toleránsnak is nevezhető-, szekularizációra-, sőt tudomány-kompatibilitásra hajló vallások is, ill. akár később ilyenné is válhat, amire pl. most talán maga a katolicizmus is. Amúgy ez is így túlzó megállapítás, hiszen azért az messze nem teljesen igaz, hogy a középkor végéig a keresztény vallás elnyomta a tudomány fejlődését, mert azért ha az érdekeibe nem sértőn gázolt bele valamely tudományos tézis, akkor azért igenis támogatta a tudomány fejlődését, mondjuk inkább úgy, hogy ahogy telt az idő, egyre jobban, hiszen egyre több és neves egyetem megalapításához "adta a nevét".

2023. szept. 18. 10:31
 17/43 anonim ***** válasza:
0%
16: a középkorban a legnagyobb tudósok máglyán végezték.
2023. szept. 18. 10:52
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Például?
2023. szept. 18. 10:54
 19/43 Pombe ***** válasza:
100%

No, azért nem árt tudni, hogy a Jehova tanúi által fordított Biblia-szövegektől (Új Világ Fordítás) miért zárkózik el "A Magyar Bibliatársulat" IS(!).

[link]

"A Magyar Bibliatársulat az általa képviselt tizenkét tagegyház és a megfigyelő státusú intézmények nevében felelősséget érez a Biblia magyar nyelvű fordítása iránt, ezért ettől a bibliatudomány és a bibliafordítás nemzetközi, valamint hazai szinten elért eredményeit ignoráló fordítástól — amely a Jehova tanúi tanítását hivatott megalapozni — elhatárolja magát, és felhívja tagegyházai figyelmét arra, hogy terjesztését ne támogassák."

Vagy: [link]

...stb

2023. szept. 18. 10:57
 20/43 Pombe ***** válasza:
71%

#17: "a középkorban a legnagyobb tudósok máglyán végezték."

Tényleg? Sorold őket... De sok legyen ám, mert sok volt belőlük...

2023. szept. 18. 10:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!