Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Mit gondoltok...

Keresztények! Mit gondoltok erről a kétszer kettő bibliai idézetről?

Figyelt kérdés

1.

"Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten."

Máté 1:20‭-‬23

A keresztények már az evangéliumok megírása óta erre alapozzák a szüzen fogantatás tanát, viszont az idézet hibás, hiszen ez a prófécia igen rövid távra vonatkoztatva hangzik el:

"Ezután így szólt az Úr Áházhoz: Kérj egy jelet Istenedtől, az Úrtól, akár lentről a mélyből, akár fentről a magasból! De Áház így válaszolt: Nem kérek, nem kísértem az Urat! Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok? Ezért maga az Úr fog jelet adni nektek: Íme, egy fiatal nő, aki most várandós, fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezi majd el. Tejszínt és mézet fog az enni, amíg meg tudja vetni a rosszat, és a jót tudja választani. Mert mielőtt ez a gyermek meg tudja vetni a rosszat, és a jót tudja választani, elhagyottá válik az a föld, amelynek két királyától rettegsz. Hoz majd az Úr rád, népedre és atyád házára olyan napokat, amilyenek még nem voltak, mióta Efraim elvált Júdától: elhozza Asszíria királyát."

Ézsaiás 7:10‭-‬17

2.

"Mert az angyalok közül kinek mondta valaha Isten: „Fiam vagy te, ma nemzettelek téged”, majd pedig: „Atyja leszek, és ő az én Fiam lesz”?"

Zsidók 1:5

Ha ez az idézet hibás az nem jár tanbeli változással, viszont az Újszövetség hitelét az előzőhöz hasonlóan csökkenti. A prófécia szépen vonatkoztatható Jézusra, és Salamonra, viszont miért lenne szükség Jézus megfenyítésére ha bűnt követ el? (Hiszen nem követ el bűnt.)

"Ha majd letelik az időd, és pihenni térsz őseidhez, fölemelem majd utódodat, aki a te véredből származik, és szilárddá teszem az ő királyságát. Ő épít házat nevem tiszteletére, én pedig megerősítem királyi trónját örökre. Atyja leszek, és ő az én fiam lesz. Ha bűnt követ el, megfenyítem férfihoz illő bottal, embereknek kijáró csapásokkal. De nem vonom meg tőle szeretetemet, ahogyan megvontam Saultól, akit eltávolítottam előled. Így a te házad és királyságod örökre megmarad, és trónod örökre szilárd lesz."

2Sámuel 7:12‭-‬16

Szeretném ha megvédenétek az Újszövetség becsületét! :-)

2023. szept. 9. 10:27
1 2 3
 11/24 Blackice75 ***** válasza:
14%

Teljesen mindegy,az egész újszövetségi MESE,már nem az Atya szava, hanem egy próba, teszt, és csapda.

Ugyanez a helyzet a Mózes utáni ószövetségi könyvekkel is.

2023. szept. 10. 11:51
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
#8 Az Újszövetséget Isten inspirálta de emberek írták szóval a legtöbb keresztény tudja hogy vannak benne emberi hibák. Maga az üzenet hogy Jézus Isten fia, hogy ő maga Isten, hogy meghalt a bűneinkért és harmadnapon feltámadt és az összes tanítási meg lett őrizve.
2023. szept. 10. 11:56
 13/24 anonim ***** válasza:
51%
#10 Az Egyházatyák nagyok sokat idéznek az Újszöv.-ből és ha azokat az idézeteket a mai Bibliához hasonlítjuk akkor nincs különbség.
2023. szept. 10. 11:58
 14/24 Blackice75 ***** válasza:
0%

Miért Only Torah ?!

Ezer meg ezer vallás van a világon. Világnézetek tömkellege, doktrinák százai várják hogy kutatgasd, olvasgasd őket, hogy nagyszerűségükkel, különlegeségükkel lenyűgözzenek. Jobbnál jobb jövőképet kínálgatnak behódolóiknak. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb vallás filozófiája liberális, humanista, embert csalogatóan szabadelvű. Szóval van miből válogatni.

Hadd jegyezzem meg kedves ide tévedő, hogy egyetlen egy se nincs köztük, olyan amelyik csak, színtisztán, tehát vegyítetlenül a Tórát, vagyis az Atya szavát hírdetné, osztaná, tanítaná ! Egy sem ! Az Atya tanítása mellé, mindegyik hozzáteszi a maga "kis" mondanivalóját. Az Atya tanítása mellé, hozzáragaszt számos más könyvet, azt hangoztatva, hogy az is az Atya szava.

A Torah egyedülálló módon született, maga a Teremtő יהוה ( Yahuah ) lektorálta azt, kétszer 40 napon át. Abból egy részt, egy egész nemzet hallott. A tíz ígét, ugyanis egy egész nemzetnek nyilatkoztatta ki az Örökkévaló. A Torah az, amelyet az Atya a maga tanításaként azonosít.

5Móz 33:10 Tanítják a te végzéseidre Jákóbot, és a te Tórádra Izraelt; ...

Annak alapján ítéli meg életünket, illetve annak megélése tesz bennünket igazzá előtte.

5Móz 6:25 Így leszünk igazak יהוה, a mi Istenünk előtt, ha vigyázunk arra, hogy megtartsuk mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ő parancsolt nekünk.”

Két alkalommal is arra kér az Atya, hogy tanításához ne tegyünk hozzá, illetve ne vegyünk el belőle.

5Móz 4:2 Semmit se tegyetek az igéhez, amelyet én parancsolok nektek, se el ne vegyetek abból, hogy megtarthassátok יהוה-nak, a ti Isteneteknek parancsolatait, amelyeket én parancsolok nektek.

Ebben a gyönyörű tanításban továbbá arra is megkér, hogy ezt a tananyagot adjuk át gyermekeinknek, hogy beszéljünk róla mindig, és hogy írjuk fel a házaink ajtófeleire, meg kapuinkra. Nem igazán ad az Atya teret idegen tanításoknak.

5Móz 6:4 - 6:9

4 Halld Izrael: יהוה, a mi Istenünk, egy!

5 Szeressed azért יהוה-át, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből.

6 És ez igék, amelyeket e mai napon parancsolok neked, legyenek a te szívedben.

7 És gyakoroljad ezekben a te fiaidat, és szólj ezekről, mikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz.

8 És kössed azokat a te kezedre jegyül, és legyenek homlokkötőül a te szemeid között.

9 És írd fel azokat a te házadnak ajtófeleire, és a te kapuidra.

Az Örökkévaló akarata, vágya, hogy ismerjük tanítását és azok szerint éljük napjainkat. Szeretné ha félnénk őt, ha tiszteletben tartanánk instrukcióit, ha szeretnénk őt, és mindezt úgy, hogy életünkben kivitelezzük tanítását, mindenkor az ő tanácsai szerint járva.

5Móz 10:12 - 10:13

12 Most pedig, óh Izrael! mit kíván יהוה, a te Istened tőled? Csak azt, hogy féljed יהוה-át, a te Istenedet; hogy minden ő utain járj, és szeresd őt, és tiszteljed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, és teljes lelkedből,

13 Megtartván יהוה-nak parancsolatait és rendeléseit, amelyeket én ma parancsolok neked, hogy jól legyen dolgod!

Elmondja hogy ő egy, nincs rajta kívül másik hatalmasság. Valamint azt is hogy miként fordulhatunk hozzá.

5Móz 4:35 [Csak] neked adatott láthatóan tudnod, hogy יהוה a hatalmasság [és] nincsen kívüle több!

5Móz 4:39 Tudd meg azért e mai napon, és vedd szívedre, hogy יהוה a isten (hatalmasság), fent a mennyben, és alant e földön, és nincsen több!

5Móz negyedik, valamint a harmincadik fejezetekből megtudhatjuk, hogy amennyiben hozzá fordulunk úgy, hogy szót fogadunk, akkor ő is hozzánk fordul, és megkegyelmez.

Azt tanácsolom, hogy vedd kezedbe tanítását, olvasd el és fogadd meg az összes tanácsát.

Erősen tanácsolom, hogy dobj el minden vallásos elméletet, amit nem tanít. Minden filozófiát, tanítást, világnézetet, amiről nem beszélt, vess el. Nem kevés ilyen van. Sosem beszélt az Atya a legismertebb vallásos tanításokról. Nem tanítja Jézust/Yahushát. Szinte semmit amiben egy keresztény hisz.

Nos mivel az Atya nem beszél a legtöbb dologról, amiket templomokban, különböző vallások épületeiben tanítanak, ezért hát én azokat elvetem és csak és csakiscsak יהוה magasztos szavát, tanítását fogadom el és semmiképp nem toldom meg azt extra töltelékkel. Sőt mélységesen megvetem, és a Torah alapján még veszélyesnek meg utálatosnak is tartok számos vallási és filozófiai nézetet.

Aki keres számos igét talál még, azzal kapcsolatosan, hogy miért csak az Atya szava, miért "only" Torah.

Siess a döntéssel mert az óra ketyeg ⏰

Időd hamarosan lejár ⌛

Keresd az Ő szavát 📜

Halld meg a hangját 🔥🌪️⚡

HalleluYah !

2023. szept. 10. 12:04
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha Isten követe előkészíti az utat Istennek (Malakiás 3:1) Jézus idézi Malakiás 3:1-et Máté 11:10-ben és azt mondja hogy János a követ és János pedig azt mondja hogy Jézusnak készítette el az utat (János 1:15) akkor ki Jézus?
2023. szept. 10. 12:21
 16/24 Blackice75 ***** válasza:
27%

A Torával támaszd alá Jézus létezését. Konkrét igét mutass bizonyítékul a Torában amiből konkrétan ki lehet olvasni hogy az Atyának van egy Jézus nevü fia. Nem elrugaszkodott értelmezést vagy átvitt értelmet szeretnék látni, hogy itt, ott amott bizonyos igékbeboda kell gondolni azt, hogy Jézusról van szó. De nivel ilyent nem fogsz tudni felmutatni , így az egész Jézus sztori kamu. Teljesen mindegy hogy hány ezer éve, vagy akár hány órája írkálnak ilyeneket.

Amiről az Atya nem szól,amiről nem tanít, az nem Tőle van. Akármennyire is nem tetszik ez a bárkinek is. Az hogy ezeket az extra könyveket a Tora mellé csapták és azt mondják rájuk hogy ez is az Atya szava, ez nem más mint az Atya szavával szembeni aljas pofátlanság.

Az Atya nem szavaforgató,folyamatosan változó kétszínű valaki.

Ő nem beszél egyszer így, aztán meg úgy,és ezt ki is fejti a Torában:

4Móz 23,19

Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?

A fenti igéből az is tisztán érthető, hogy mi emberek vagyunk olyanok akik hazudnak, nem tartjuk be ígéreteinket, változtatunk azokon a dolgokon amiket megfogadtunk vagy ígértünk, vagyis hazudozunk.

HalleluYah

2023. szept. 10. 13:02
 17/24 anonim ***** válasza:
Azt sehol se mondja hogy Isten NEM TUD emberként lejönni.
2023. szept. 10. 13:10
 18/24 Blackice75 ***** válasza:
0%

#17 De azt sem hogy lejött vagy le fog jönni emberként.

És ezt a fiktív filozófiát is két féle képpen tálalják a kereszténység megannyi vallási szálában. Van ahol azt hadováljak hogy a fiát küldte le az Atya , van ahol azt hogy maga az Atya született le a saját fiaként ami elég abszurd, se megeszi a világ kereszténysége.

A lényeg és a legfontosabb az, ahogy már írtam is, hogy az Atya sehol sem említ semmi ilyet a Torába.

Amiről márpedig a mi Atyánk nem beszél az mind emberi kitaláció és hazugság. Legyen az bármilyen igaznak hangzó, tetsző s csábító.

Nekem ugyan teljesen mindegy az hogy ki miben hisz, de ha valami olyasmiben hiszünk ami nincs ott az Atyánk Torájában, amiről nem tanít ,akkor emberek filozófiájában hiszünk, teljesen mindegy hogy kétezer éve vagy akár csak két napja írták. Több ezer évekkel ezelőtt is voltak csalók ahogy vannak ma is. Az hogy odafirkantották Elohimkáromló irományukba azt, hogy az is az Atya szava, az még távolról sem az. Főleg hogy durván szembe megy az Atya szavával.

Ezeketaz ellentéteket csak akkor veszi észre bárki aki teljes szívvel, lélekkel az Atyát keresi úgy, hogy minden világi és vallási filozófiát elhagy az életéből, külömben akkor is vak marad az ember ha tágra nyílt szemekkel olvassa azt.

Mint írtam, nekem teljesen abszolút mindegy, hogy ki miben hisz, de az egyetlen igazság az a Teremtőnk szava a Tora, ami 1Mózes első versétől 5Mózes utolsó verséig tart.

HalleluYah!

2023. szept. 10. 14:59
 19/24 anonim ***** válasza:
22%

"van ahol azt hogy maga az Atya született le a saját fiaként ami elég abszurd"

Tényleg abszurd és senki nem is mond ilyen hülyeséget rajtad kívül.

"Nekem ugyan teljesen mindegy az hogy ki miben hisz, de ha valami olyasmiben hiszünk ami nincs ott az Atyánk Torájában"

Melyikben? Például a muszlimok azt hiszik, hogy a Tóra valóban Isten szava, de a zsidók meghamisították. Honnan tudod, hogy nem pont nekik van igazuk? Te is csak valamiben hiszel, de pont annyi alapja van, mint bármelyik más vallás, vagy inkább esetedben szekta hitelveinek.

Te valamit benyeltél pár éve és azóta is papagáj módjára köhögöd itt vissza évek óta.

Alleluja!

2023. szept. 10. 16:05
 20/24 Blackice75 ***** válasza:
53%

Mivel érdemben nem bírsz válaszolni így átmész gúnyolódásba, amin persze nem lepődök meg.

Az alleluja nem tudom mit jelent de a HalleluYah azt jelenti Dícsérd Yahuah-át

HalleluYah

2023. szept. 10. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!